www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Enflasyonla mücadeleye destek

   Enflasyonla mücadeleye destek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısında, Yönetim Kurulu´nun teklifi ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yıl sonuna kadar Oda tarafından düzenlenecek belge ve hizmet bedellerinde yüzde 10 indirim

İTSO başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO meclisinin aldığı kararın Enflasyon ile Topyekün Mücadele Programı´na destek niteliğinde olduğunu söyledi.

MÜCADELEYE KATKIMIZ OLACAĞINA İNANIYORUZ

İTSO Merkez binasında önceki gün gerçekleştirilen Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında gündemdeki konular görüşüldü. Toplantıda söz alan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ülke genelinde başlatılan Enflasyonla Topyekün Mücadele kampanyasına destek verdiklerini belirterek, bu kapsamda oda üyelerinden müşterilerine sundukları ürün ve hizmetlerde indirim yapması çağrısı yaptıklarını ve bu konuda bir kampanya başlattıklarını söyledi. İTSO yönetimi olarak yaptıkları toplantıda oda tarafından düzenlenecek olan belge ve hizmetlerin bedelinde de yüzde 10 indirim yapılması yönünde kanaat oluştuğunu söyleyen Yavuz Uğurdağ, ?Yönetim Kurulumuzun aldığı bu kararın üyelerimizin kararlılıkla sürdürdüğü enflasyon ile mücadeleye örnek ve destek olmasını bekliyoruz. İTSO Meclisi olarak bizlerde elimizi taşın altına sokmalıyız diye düşünüyoruz. Bu kapsamda Ticaret Sicil Harçları ve bedelini kamunun belirlediği bazı diğer hizmet bedelleri hariç olmak üzere, bedeli odamız tarafından belirlenen belge hizmetlerinde yüzde 10 indirim yapmak istiyoruz. Bu düşüncemize değerli meclis üyelerimizde destek vermesi halinde enflasyonla mücadeleye katkımız olacağına inanıyoruz? dedi.

TEKLİF OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yavuz Uğurdağ´ın konuşmasının ardından yapılan oylama yönetim kurulunun indirim teklifi oy birliği ile kabul edildi. Oylama sonrasında teşekkür konuşması yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı´na her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Uğurdağ, yüksek enflasyonun bir anlamda üretime de, tasarrufa da zarar verdiğine inandıklarını belirterek, ?Bu indirimle odamız kurumsal olarak Enflasyonla Topyekûn Mücadele´de fiilen yer aldığını gösterdi. İnanıyorum ki odamızın bu anlamlı indirimi, üyelerimize de örnek ve destek olacaktır. Enflasyonla mücadeleye var güçleriyle devam edecekleridir? ifadelerini kullandı.

EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELEYE DEVAM

Yavuz Uğurdağ, hükümet tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı´nın başarılı olması için toplumun bütün kesimlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini de söyledi. Bu mücadelede Hükümet yetkilileri, iş dünyası mensupları ve meslek örgütleri başta olmak üzere tüm ekonomik paydaşların tam bir kararlılık ve iş birliği içinde hareket ettiğini görmekten memnun olduğunu ifade eden Yavuz Uğurdağ; ?Geçmişte topyekûn bir mücadele edilmişti. Bu yüzden, 1970´li ve 1980´li yıllarda enflasyonla mücadelede başarılı olunamadı. Şimdi ise daha canavar haline gelmeden enflasyonu yok etme fırsatı elimize geçti. Geçmişte enflasyondan çok çekmiş bir ülke olarak, bugün enflasyonla mücadelede tek vücut olmamızı çok anlamlı buluyorum. Görüyoruz ki hükümetimiz, firmalarımız, milletimiz topyekûn elini taşın altına koydular. İnegöl iş dünyası olarak biz de Enflasyonla Topyekûn Mücadele seferberliğinde üzerimize düşeni eksiksiz yerine getireceğiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87