www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ENGELLER ?SİBEP?LE KALKIYOR

ENGELLER ?SİBEP?LE KALKIYOR

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Sanayi İşyerlerinde Beceri Eğitimleri Projesi (SİBEP) kapsamında Kale Tekstil personeline farkındalık konusunda eğitim semineri verildi.

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, SİBEP projesi kapsamında 3 öğrencilerinin çalıştığı Kale Tekstil´i ziyaret ederek eğitmenler nezaretinde farkındalık semineri gerçekleştirdiler.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kale Tekstil firma sahibi Nazım Çungur, ?Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin Sanayi İşyerlerindeki Beceri Eğitimleri Projesi (SİBEP) kapsamında basın bilgilendirme toplantısı ve akabindeki eğitim çalışmasına hoş geldiniz. Özellikle bu projede yer almaktan gurur duyduğumuzu belirterek firmamızı tanıtmak istiyorum. Ayışığı Tekstil, 20 yıllık geçmişe sahip İstanbul merkezli bir firma olup İstanbul, Bursa merkez, İnegöl ve Manisa olmak üzere 4 ayrı noktada, 200 kişiden fazla çalışanıyla bebe ve iç giyim üzerine üretim yapmaktadır. Üretiminin büyük kısmını en başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç etmekte, üretiminin diğer kısmını MOONLİGHT, WO&GI seamless, Çungur Bebe ve WOGİ baby markalarıyla iç pazara sunmaktadır. Firmamız İnegöl´de Kale Tekstil olarak 40 çalışanla iç giyim üzerine 6 yıldır hizmet vermektedir. Firmamızın misyonu ve vizyonu doğrultusunda eğitime verdiğimiz önemin altını çizerek bu özel çocuklarımızı bünyemizde bulundurmaktan onur duyuyoruz. Üstlendiğimiz görevin bilincinde olarak bu özel çocuklarımıza meslek kazandırma noktasında bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.Toplum olarak bu çocukların ilgiye, sevgiye, saygıya normal insanlardan daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu, toplum içinde daha fazla kabul görme gereksinimleri duyduklarını ve çoğunun bir küçük çocuk kadar sevilmeye, sayılmaya, ilgilenilmeye ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekir. Bu çocukların tek istediği sıcak bir aile ortamı ve bunu da herkesten çok hak ettiklerini düşünüyorum. Biz firma olarakbu özel çocuklarımıza sahip çıkarak onların toplumda bir yer edindiklerini, özgüvenlerini sağladıklarını ve birey oldukları hissiyatını yüzlerinde gördükçe firmam ve çalışanlarım adına gurur duyuyorum. Unutmamalıyız ki her evde her ailede bu tür özel çocuklar olabilir. Bu yüzden bu çocuklarımıza herkesin gerekli değer ve önemi vermesi gerekmektedir. Takdirleriniz için teşekkür eder Türkiye genelinde bu tür projelerin yaygınlaşması için firmamızın diğer firmalara örnek olması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz? dedi.

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk ise, ?Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olarak sanayi işyerlerinde çalışan öğrencilerimize çalıştıkları işyerlerinde daha uygun şartlarda çalışma imkânı sağlamak ve karşılaşabilecekleri olumsuzlukları asgariye indirmek amacına yönelik olarak geliştirmiş olduğumuz bir proje; SİBEP kapsamında şimdiye kadar 4 farklı işyerinde eğitim çalışmaları gerçekleştirdik. Bu kapsamda bugün 5. işyerindeyiz. Bizleri misafir eden Kale Tekstil firması sahibi Nazım beye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize ve öğrencilerimize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamda inşallah verimli bir çalışma olur. Bunun devamı gelecek. Bu firmaya özellikle görevli arkadaşlarımızın dışında idareci olarak bizlerim katılmasının bir başka önemi de vardı. Bu firma 5. sanayi işletmemiz ama bir tekstil firması. Daha önce 4 farklı mobilya firmasında eğitim çalışması gerçekleştirilmişti. Bu 5´incisi. İlçemizin tanınmış, köklü firmalarından. Burada çalışan 3 tane kız öğrencimiz var. Beceri eğitimlerine devam ediyorlar. Bir farkındalık ortaya çıkması maksadıyla biz de katılmak istedik. Firma sahibi Nazım Bey bizleri çok güzel ağırladılar. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından firmada çalışan personellere yetkililer tarafından eğitim semineri verildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80