www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN TARİHE YOLCULUK

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN TARİHE YOLCULUK

Engelli çocuklar Mobil ART firması sponsorluğunda gerçekleşen İznik gezisinde tarihi mekanları görme fırsatı buldu.

İnegöl Zihinsel Engelli Ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma (ZİHENDER)  Derneği öğrencileri ile Yenice Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğüne bağlı evlerde kalan çocuklar için Mobil ART firması sponsorluğunda İznik gezisi gerçekleştirdi. Öğrenciler, gezi kapsamında tarihi mirasları ile ünlü İznik’i yerinde görme ve tarihe tanıklık etme fırsatı buldular.

 

TARİHİ YERİNDE GÖRDÜLER

İznik’te tarihi mekanlarla birlikte Çiniciler Çarşısını da gezen öğrenciler, Köfteci Yusuf’ta verilen yemek molası sonrası İznik gölü kenarında gezerek gönüllerince eğlendiler. 50 zihinsel engelli çocuk, İznik’te bulunan tarihi Ayasofya Camii, Yeşil Camii, Abdülvahab Sancaktari Türbesi, İznik Müzesi ve surları gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

Zihinsel engelli çocukların İznik’te bulunan tarihi yerleri gezmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocuklar Derneği (ZİHENDER) Başkanı Yusuf Tetik, “Hayırsever işadamımızın sponsorluğunda çocuklarımızla birlikte İznik’in tarihi güzelliklerini görme fırsatı bulduk. Çocuklarımız bugün çok güzel ve anlamlı bir gün geçirdiler. Bu çocuklarımızı topluma kazandırma adına yapılan böyle güzel etkinlikler her zaman engelli çocuklarımızın üzerinde son derece etkili ve güzel etki bırakıyor. Dolayısıyla katkısı olan herkese ve hayırsever iş adamımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36