ET PİYASASI DÜŞÜŞTE

 ET PİYASASI DÜŞÜŞTE

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, Türkiye genelinde şap hastalığı yaşandığını ve et kesim fiyatlarının düşüşte olduğunu söyledi.

 

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, kırmızı et piyasasının büyükbaş hayvanlardaki hastalık nedeniyle zayıfladığını söyledi.

 

Çetizli yaptığı açıklama, ?Bugünlerde piyasada Türkiye genelinde hastalığı var. Dışarıdan ihraç etiğimiz besi danalarının kesimine başlandı. Bundan dolayı fiyatlar düştü. Et kesim fiyatları 2-3 TL düştü. Bundan dolayı kasaplarda bugünlerde et fiyatları düşmektedir. Şuan beklemedeyiz. Kurban bayramının da bunda etkisi var. Kurban etleri bitmedi. Yetişmiş mallar da kesiliyor. Bundan dolayı fiyatlar daha da düşecektir. Perakende satışlar zayıf durumda. Kurbandan yeni çıktık, kış sezonuna girdik, okullar açıldı, vatandaşın masrafı var. Yetişmiş mallar kesime geldi, şap hastalığı da gelince, vatandaş malını kestirmek istedi. Bundan dolayı kesim fiyatlarında düşme yaşandı? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32