www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Evini müzeye çevirdi

Evini müzeye çevirdi

56 yaşındaki emekli bankacı Mehmet Şah Tay, 30 yıldır topladığı eserlerle evinin bodrum katını adeta müzeye çevirdi.

İnegöl´ün Edebey Mahallesi´nde bulunan 2 katlı evinde yaşayan emekli bankacı Mehmet Şah Tay, 30 yıldan bu yana biriktirdiği tarihi eserleri evinin bodrumunda oluşturduğu müzede saklıyor. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği müze de Osmanlı dönemine ait eserler bulunuyor? dedi.

325 YILLIK ESERLER VAR

26 yaşından bu yana dedesine olan sevgisiyle tarihi esere olarak merakının arttığını ifade eden Mehmet Şah Tay, ?Dedemin yanında büyüdüm. Böylelikle tarihe olan özlemim arttı. 30 yıldan bu yana her çeşit tarihi olan her şeyi alıyorum. Bazılarını hibe ettiler, bazılarını satın aldım. Bazıların ikinci elciler veya hurdacılardan aldım. Araba tekerleri, gramofon, plaklar, eski radyolar, televizyonlar, gaz lambaları, gemi lambaları, silahlar, her türlü tarihi eser var. En eski eserimiz, Osmanlı döneminden kalan tabak. 325 yıllık bir eser? şeklinde konuştu.

?BU ESERLER AİLEMDEN BİRİ GİBİ OLDULAR?

Birçok kişinin müzeyi ziyaret etmek istediğini belirten Tay, ?Eş dost gelip görüyor. Onlar da arkadaşlarını alıp geliyor. Burada bir sirkülasyon oluyor. Çok beğenenler oluyor. Bu eserler, ailemden biri gibi oldu. Satmayı düşünmüyorum. Çocuklarıma bırakacağım. Onlar da isterlerse eserleri bir müzeye bağışlayabilirler. Ben şuan herhangi bir müzeye bağışlamayı düşünmüyorum, çünkü ben zaten müze yaptım evimi? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87