www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Evlilik Tuzağı Cezaevinde Bitti

Evlilik Tuzağı Cezaevinde Bitti

İnegöl´e bağlı Ortaköy Mahallesi´nde ikamet eden ve hiç evlenmemiş olan yaşlı adamı evlilik tuzağına çekmeye çalışan kadın ve erkek tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre olay, İnegöl´e bağlı Ortaköy Mahallesinde meydana geldi. Ortaköy Mahallesi´nde ikamet eden ve bugüne kadar hiç evlenmeyen 60 yaşındaki H.Ç., daha önceden tanıdığı 50 yaşındaki S.Ç.´den evlenme konusunda yardım istedi. S.Ç. ise H.Ç.´ye İstanbul´da ikamet eden 45 yaşlarındaki R.Ü. isimli bekâr bir bayan tanıdığını, isterse kendisi ile tanıştırıp evlendirebileceğini söyledi.

DOLANDIRILACAĞINI ANLADI

Yaşlı adamın tanışmayı kabul etmesi üzerine geçtiğimiz Salı günü İstanbul´dan İnegöl´e gelen R.Ü. isimli bayan, yaşlı adam ile evlenmeyi kabul ederek kuyumcudan H.Ç. ile birlikte nişan yüzüğü aldı. R.Ü.´nün Ortaköy Mahallesi´ndeki evde oturmak istememesi üzerine İnegöl merkezinde kiralık ev tutulması ve yapılacak masraflar için kendisinden bir miktar para talep edilmesi üzerine H.Ç. durumdan şüphelenerek, İlçe Jandarma Komutanlığına giderek dolandırılacağını söyledi.

SUÇÜSTÜ YAPILDI

İhbar üzerine İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekibi harekete geçti. H.Ç. ile birlikte Ortaköy Mahallesi´ndeki evine giden ekipler plan yaptı. H.Ç.´den S.Ç. ve R.Ü.´ye kendisinden istedikleri parayı vermek için Ortaköy Mahallesi´ndeki evine çağırmasını istediler. Ortaköy Mahallesi´nde operasyon için bulunan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığından oluşturulan Asayiş Timi H.Ç.´nin ikametinde şahıslarını beklemeye başladılar. Eve gelen dolandırıcılık şüphelileri S.Ç. ve R.Ü. ekipler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan iki kişi Jandarma Komutanlığı´nda alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

TUTUKLANDILAR

Nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştirirken yakalanan kadın ve erkek, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19