www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?FELSEFE SOKAĞI? 2. Kez Kapılarını Açtı

?FELSEFE SOKAĞI? 2. Kez Kapılarını Açtı

Özel İnegöl Okyanus Anadolu ve Fen Lisesi, felsefe öğretmeni Eda Baran tarafından hazırlanan ve bu yıl 2.?si düzenlenen ?FELSEFE SOKAĞI?nın açılısı okul müdürleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Felsefe öğretmeni Eda Baran felsefe sokağının yapılış amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, Felsefeye dair oluşturulan sokakta filozoflar geçidi, okul öğrencileri tarafından çizilen Socrates, Platon, Aristoteles, Farabi, Hegel? gibi filozofların resimleri ve karikatürleri, felsefe ağacı yine öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ?filozofların hayatı´ adlı oyunun canlandırılması ile ilgili yapılacak olan etkinlikler hakkında açıklamada bulundu.

Baran açıklamasının devamında ise; ?Felsefe temel olarak düşünmeyi düşünmektir. Olayların ardındakini merak etmektir. Okuldaki felsefe hayattaki eğitim gibidir.Kendi düşüncemiz il hareket etmek ve sadece okulda değil tüm hayatta öğrenmektir.

Felsefe ; her şeyden önemlisi bizlere kendimizi tanıma imkanı sağlar.Biz de Okyanus ailesi olarak öğrencilerimize ?Kendini Tanı? ve ?Düşün? dedik.Çünkü düşünmek özgürlüktür. 

Sonuç olarak eğitimin amacı nedir? Eğitimde yalnızca pratik teknikler mi öğretilmelidir?  Yoksa gerçek eğitim teknik eğitimden daha mı fazladır? Bizler farkındalığımızı arttırarak gerçek eğitimin zihni geliştirmek olduğunu ve bunu düşüncenin gücü ile yapmayı hedeflemekteyiz. İyiliği, sevgiyi, güzelliği ve ahlakı kendine ilke edinmiş yeni nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz olmaktadır.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Phılosophy Wınds At Okyanus College

 

Thisyear , as Inegöl Okyanus College , our Philosophy teacher Eda BARAN prepared traditional ?Philosophy Street ? for 2nd time. ?Philosophy Street? was inaugurated by our principaland students.

Our Philosophy teacher Mrs. Baran informed the participants about the importance of philosophy.

The portraits of philosophers such as Sokrates ,Aristotleand Plato were drawn by our studentsand a play called ?The Life of Philosophers?was acted.

Mrs. Baran said ? Philosophy is thinking to think and wondering about the backgrounds of events.Philosophy at school is like the education in ourlives.So it is not only learning at school , but also learning in all of ourlives. It gives us the  opportunity of self know ledge. As being a member of Okyanus family , we adviced our student stoknow yourself and think.Because thinking is freedom.?

As a result , ouraim is to teach goodness , love , beauty and morality to the posterity.

 

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00