www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GELECEK NESİLLERE AÇIKLAYAMAZSINIZ

GELECEK NESİLLERE AÇIKLAYAMAZSINIZ

İnegöl Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdemir, eski hastane alanının betonlaşmaya kurban edilmesinin gelecek nesillere açıklanamayacağını söyledi.

İNEGÖL´E UZUN SÜRE HİZMET VERECEKTİR

Konu ile ilgili konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ?Görüldüğü üzere eski İnegöl Devlet Hastanesi alanına yapılması planlanan yeni Belediye Saray´ına ilişkin yerel kamuoyunda çok ciddi bir duyarlılık söz konusudur. Bu konu hakkında İnegöl´ün etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olarak görüşlerimizi açıklamanın gerekli olduğuna kanaat getirdik. Yerel hizmetlerin halkın sosyal yaşamına olan doğrudan etkisini açıklamaya gerek görmüyoruz. Elbette bu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için modern teknolojiyle donatılmış idari binalara ve bu yapılarda farklı sosyal ihtiyaçlara cevap veren düzenlemelere ihtiyaç vardır. İnşa edilecek bu yapılar hiç şüphesiz uzun yıllar İnegöl halkına hizmet edecek ve gerek ekonomik, gerek sosyal gereksinimlerin giderilmesine katkı sunacaktır.?

?ALTERNATİF MALİYETİ GÖZ ARDI ETMEMEK GEREKİR?

?Ancak ekonomideki en temel kavramlardan biri olan ?Alternatif Maliyet´ olgusunu kent yönetiminde de göz ardı etmemek gerekir. Kısaca alternatif maliyet, herhangi bir ekonomik kaynağın kullanılarak elde edilmek istenen iktisadi ya da sosyal çıkarları seçtiğinizde hangi alternatif çıkarlardan vazgeçtiğinizi ifade eder. Vazgeçtikleriniz kazandıklarınızdan daha yüksek bir değeri taşıyorsa kaynakları kullanma yetkisine sahip bir yönetici olarak doğru karar almamışsınız demektir. Bu durumda yapmanız gereken şey elinizdeki kaynağı doğru hedef için kullanıp tasarladığınız proje için farklı yöntem ve stratejileri izlemektir.?

?GELECEK NESİLLERE AÇIKLAMASI ZOR BİR KARAR?

?Eski İnegöl Devlet Hastanesi alanı da İnegöl halkı için alternatif maliyeti çok yüksek bir değerdir. İnegöllülerin elinde kalan, sosyal alan olarak kullanılmaya müsait belki de son toprak parçasını betonlaşmaya kurban etmek gelecek nesillere açıklaması çok zor bir karar olacaktır. Gelinen son noktada yapılabilecek birşeyin kalıp kalmadığından emin olmamakla birlikte, bu açıklamayı hemşerilerimizin duyarlılığını bir sivil toplum kuruluşu olma sorumluluğuyla dile getirmek amacıyla yapma ihtiyacı hissettiğimizi ifade etmek isteriz. Umut ederiz ki kent yönetimi bu sese kulak verir ve projelerini toplumsal vicdanı zedelemeyecek bir alanda yapmak üzere fikirlerini çok geç olmadan değiştirir. Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle olur? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00