www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Genç sanatçılardan minyatür sergisi

Genç sanatçılardan minyatür sergisi

İnegöl Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi öğrencileri Ali Bora Akçay ve Azra Baştürk´ün hazırladığı ?Lego ve Minyatür Sergisi´ düzenlenen törenle Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda izlenime sunuldu.

Ev sahipliği yaptığı sergilerle bu alanda sanatın merkezi haline gelen İnegöl Kent Müzesi, bugün en genç sanatçılarını ağırlıyor. İnegöl Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi öğrencileri Ali Bora Akçay ve Azra Baştürk´ün hazırladığı Lego ve Minyatür Sergisi, Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda görücüye çıktı. Minyatür çalışmalarda 250 parça el yapımı objenin yer aldığı ve 8 farklı kompozisyondan oluşan sergide, ayrıca 20 adet lego oyuncak malzemelerinden çalışma yer alıyor. Kent Müzesinin 104. Sergisi olma özelliğini taşıyan Lego ve Minyatür Sergisi, 18 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergi açılışı, bugün 14.30´da düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışında konuşan genç sanatçı Azra Baştürk; ?Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Kent Müzesinde sergi açan en genç bireyler olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu güzel günü sizlerle paylaşmak bizim için çok önemli. Umarım çalışmalarımızı beğenirsiniz. Katkı veren ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

Ali Bora Akçay ise ?Buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sergiyi açmamızda bizlere destek veren Nevin hocamıza, İnegöl Belediyesine ve Kent Müzemize de teşekkür ediyorum. Yaptığım Legoların çoğu savunma amaçlı. Umarım sizler de beğenirsiniz? ifadelerinde bulundu.

ÇOCUKLARIMIZA YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR

Açılış öncesi Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara da bir konuşma yaptı. Bugün birçok kültür etkinliğinin merkezi konumuna gelen Kent Müzesinde İnegöl Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi öğrencileri Ali Bora Akçay ve Azra Baştürk´ün Lego ve Minyatür Sergisinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini hatırlatan Kara; ?İnegöl Belediyesi olarak, yarınlarımızın umudu olan öğrencilerimize yönelik birçok kültür-sanat ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda Çocuk korosundan Çocuk Sanat Atölyesine, Belediyespor yaz-kış spor okullarından farklı branş çalışmalarına kadar yavrularımızın her alanda iyi birer birey olmaları için uğraş veriyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımıza yatırım geleceğimize yatırımdır. İnegöl´de açılan sergilerin merkezi konumuna gelen kent müzemizde bugün de İnegöl Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi öğrencileri Ali Bora Akçay ve Azra Baştürk´ün hünerli ellerinden çıkan eserlerden oluşan serginin açılışı için bu güzel mekandayız. Yaklaşık bir yılda hazırlanan objelerde; seramik hamuru, polimer kil, ceviz kabuğu, ahşap çubuklar, akrilik boya, beyaz köpük, kum, sprey ve boya gibi maddeler Minyatür malzemelerde kullanılmıştır. Minyatür çalışmalarda 250 parça el yapımı obje yer almakta olup, 8 farklı kompozisyondan oluşmaktadır. Minyatürler; ceviz kabuklarından minik evler içlerinde ev aksesuarları ile deniz, çöl ve kutupları ele alan seramik hamurlarından oluşmaktadır. Sergide Lego malzemelerinde ise tamamen LEGO OYUNCAKLARI kullanılmıştır. Lego oyuncak malzemelerimizin sayısı ise 20´dir? dedi.

18 KASIM´A KADAR AÇIK KALACAK

Açılışı yapılan serginin Kent Müzesi´nin 104. Sergisi olma özelliğini taşıdığını da ifade eden Ahmet Kara; ?Minyatür ve Legolara yer verdiğimiz bu sergimiz Kent Müzemizde gerçekleştirdiğimiz 104. sergidir. Açmayı planladığımız bir sonraki sergimiz ise 06 ? 30 Aralık tarihleri arasında Filistinli Sanatçı Melek Mattar ve Tolga Baktimur´un çalışmalarından oluşacak olan ?Barış? isimli resim sergi olacaktır. Ali Bora Akçay - Azra Baştürk Lego ve Minyatür Sergisi, 18 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacaktır. Tüm ilçe halkımızı bu sergiyi görmeye davet ediyorum. Son olarak bu sergiyi hazırlayan Ali Baran Akçay ve Azra Baştürk´e, onları yetiştiren öğretmenlerine, anne ve babalarına çok teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle sergi açılışı gerçekleştirilirken, ardından genç sanatçılar Ali Bora Akçay ve Azra Baştürk konuklara çalışmalarını tanıtıp sergiyi gezdirdiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71