www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GÖRMEZDEN GELMEYİN

   GÖRMEZDEN GELMEYİN

Yaklaşık 5 yıldır Suriye İnsani Yardım Operasyonu´nu yürüten ve bugüne kadar milyonlarca Suriye vatandaşına yardım elini uzatan Türk Kızılayı ?Görmezden Gelmeyin? sloganıyla yeni bir kampanya başlattı.

 

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde başlatılan ?Görmezden Gelmeyin? kampanyası ile ilgili dün dernek binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

11 MİLYON SURİYELİ EVSİZ, YURTSIZ KALDI

Suriye´de son 5 yıldır iç savaşyaşandığını belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, ?Yaşanan bu olaylar yüzünden 11 milyon Suriyeli vatandaş evlerini, yurtlarını bırakarak dünyanın her yerinde dağılıyorlar. 2 milyon Suriyeli de ülkemize geldi. Türkiye´deki Suriyelilerin bütün masraflarını Türk Kızılay´ı ile birlikte diğer yardımsever kuruluşlar karşılamaktadır. Kurmuş olduğumuz kamplarda her gün sabah, öğlen ve akşam yemeklerini Türk Kızılay´ı veriyor. Doktor ve hemşirelerimiz onlara hizmet ediyorlar. Devletimiz Kızılay´ı bunun için görevlendirdi. Kızılay bu işlere yardımseverlerin destekleriyle devam etmektedir? dedi.

 

KARDEŞİ AÇKEN TOK YATAN BİZDNE DEĞİLDİR

Zorlu kış şartları dolayısıyla insanların ihtiyaçlarının da arttığını belirten Arıyürek, ?Allah´a çok şükür ki Rabbim bizleri Müslüman yaratmış. Dinimizde,Müslüman´ın kardeşi aç yatarken, kendisi tok yatarsa mümini kâmil sayılmaz diye bir söz vardır. Bu anlamda yardımsever İnegöl halkımızın desteklerini bekliyoruz. İstiyoruz ki, bu zor kış şartlarında onlar için bir kez daha harekete geçelim, yaralarını birlikte saralım. Çocuklar aç kalmasın, üşümesin. Diğer gıda yardımlarının yanında ayakkabı, battaniye, yorgan yardımlarının yapılmasını istiyoruz. Bugün 2 milyon insana bakmak çok zor. Onun için her şeyde birinci olan İnegöl halkımızı bu konuda yardım yapacaklarını tahmin ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

HİÇBİR ÇOCUK ÜŞÜMESİN, AÇ YATMASIN

Vatandaşların Suriye yazıp 2868´a mesaj atarak destekte bulunabileceklerini belirten Arıyürek, ?Ayrıca PTT ve tüm banka şubelerinden Kızılay´a bağışta bulunabilirler. Bugün İnegöl´ün birçok şeyiyle övünüyoruz; mobilyasıyla, ihracatıyla ve köftesi bunlardan yalnızca bir kaçı. İnşallah yapacakları yardımlarla da övünürüz. Cefakâr ve vefakâr İnegöl halkının bizleri bu konuda yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Gelin, bu zorlu kış şartlarında onlar için bir kez daha harekete gecelik. Yaralarını birlikte saralım. Suriyeliler bu kış da yardımlarımızı bekliyor. Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayı´nın sahip olduğu insani yardım gücünü artıralım. Artık soğuk yüzünden hiçbir çocuk üşümesin, hiçbir anne çocuklarını aç yatırmasın?? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01