www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gündüzlü´ye ?Damla? Eli

Gündüzlü´ye ?Damla? Eli

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Damla Projesi kapsamında İnegöl´de faaliyetlerine başlayan gönüllü gençler, Gündüzlü Mahallesi´nde cami temizliği, ev temizlikleri ve okul boyama çalışmaları gerçekleştirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri arasında bulunan gönüllülük esasında çalışmalarını sürdüren Damla Projesine bağlı gençler, İnegöl´deki 7 günlük aktivitelerine başladılar. Gençler, dün Gündüzlü Mahallesi´nde cami temizliği, okul süslemesi ve ev temizlikleri gerçekleştirerek köyün yaşlılarını ziyaret edip sohbet ettiler.

Gruplar haline bölünen 20 öğrencinin bir kısmı Gündüzlü Camii´nin temizliğini gerçekleştirirken, bir kısım öğrenci de mahalle sakini olan ileri yaştaki yardıma muhtaç ailelerin evlerinde temizlik çalışması gerçekleştirdiler. Öğleden sonra ise Gündüzlü İlkokulu´nun duvarlarında boyama işlemi gerçekleştirilerek çocuklarla oyunlar oynandı.

ÖZÜMÜZE DÖNMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çalışmalarla ilgili konuşan Koordinatör Kübra Küçüker, ?Bursalıyım, Uludağ Üniversitesi İngilizce öğretmenliği mezunuyum, atanmayı bekleyen gönüllülüğe baş koymuş bir öğretmenim. Projemiz kapsamında 23-30 Eylül tarihleri arasında İnegöl´deyiz. Farklı şehirlerden 20 katılımcımızla birlikte köylerimizde etkinliklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Damla nedir dersek, damlanın çok güzel bir manası var. Kur´an´da yer almaktadır; ?biz insanı bir kan pıhtısından meydana getirdik´ diyor. Burada demek istediğimiz şey şu; anne rahmine düştüğümüzde küçücük bir damlayız, orada bizim bazı manevi değerlerimiz vardı. Saygı duygusu, merhamet ve sevgi gibi? Zamanla bu duyguları hayat şartlarında unuttuk, kaybettik. Damla da bu noktada işe giriyor. Damla, bizi asıl manevi özümüze döndürmek niyetindedir. Biz bu proje kapsamında gençleri de bu işe sürüklemek istiyoruz. Özümüze dönebilirsek ilk başladığımız damla olma yolunda bu okyanusta yürüyeceğiz. Bugün Gündüzlü köyüne geldik, şuan cami temizliği gerçekleştiriyoruz. Diğer 2 grubumuz da yaşlı teyze ve amcalarımızın evinde faaliyet gösteriyorlar. Öğleden sonra okul duvar boyama etkinlikleri yapacağız. Çocuklarla güzel oyunlar oynuyoruz. Onları eğlendiriyoruz. Amacımız, bir nebze de olsa onların tatlı sohbetlerine ortak olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Biz oraya çocuklar için gitmiyoruz, onları eğitim öğretmenlerimize de bir nebze de olsa moral vermek, onlara değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Dokunmak bazen sıcak bir sohbet, hatırlandığında hissettirmektir. Bunun en güzel örneklerini huzurevlerinde görüyoruz. Bu proje kapsamında etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz? dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Karabük Üniversitesi Sosyoloji bölümü 3. sınıf öğrencisi Emine Uslu, ?Ben arkadaşım sayesinde bu projeye dâhil oldum. İlgiliydim, başvurdum. Bursa çıktı. Mutluyum. İyi ki gelmişim. Sevgi evlerine gidiyoruz, huzurevlerine gideceğiz, temizlikler yapıyoruz, çocuklarla ilgileniyoruz, yaşlılarla sohbet ediyoruz, balon dağıtıyoruz, kalem ve şapka dağıtıyoruz, yüz boyama yapıyoruz, tebessüm oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim için de farkındalık oluyor.Zorlanmıyoruz, mutlu oluyoruz. Proje bittiğinde tavsiye edeceğim, tekrar başvuracağım? şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Gündüzlü Mahallesi Muhtarı Cahit Özdemir ise, ?Çok güzel bir çalışma. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi aradılar ve biz de memnuniyetle kabul ettik. Arkadaşlarımız ihtiyaç sahibi ailelere temizliğe gittiler, bir grup da camiyi temizliyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu gibi projelere her zaman kapımız açık, desteğe hazırız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25