www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

GURBETÇİ DÖNÜŞÜ BAŞLADI

GURBETÇİ DÖNÜŞÜ BAŞLADI

Tatillerini Türkiye´de geçirmek üzere yaşadıkları ülkelerde yola çıkan gurbetçiler, yurda giriş yapmaya başladılar. İlçemize de yaklaşık 3 bin civarında gurbetçinin gelmesi bekleniyor.

Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde yaşamlarını sürdüren gurbetçiler, tatillerini geçirmek üzere ülkemize gelmeye başladı.

RAMAZAN SEVİNCİ

Tatillerinin Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten gurbetçiler, bayramda da kendi ülkelerinde bulunacak olmaktan dolayı mutluluklarının ikiye katlandığını ifade etti.

İNEGÖL´DE NE KADAR GURBETÇİ GELECEK?

Avrupa´daki diğer ülkelere göre Hollanda´da çalışan gurbetçilerin tatili biraz daha erken başladı. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ilçemize toplam 5 bin civarında gurbetçinin ilçemize giriş yaptığı öğrenilmişti. Yaşanan terör olayları nedeni ile bazı gurbetçilerin tedirgin olduğu ve bu nedenle de bu yıl tatillerini bulundukları şehirlerde geçirme kararı aldığı öğrenildi. Geçen sene yaklaşık 5 bin gurbetçi ilçemize gelirken, bu sene ise 3 bin civarında gurbetçinin ilçemize gelebileceği öngörülüyor.

FRANSA´DA DURUMLAR KARIŞIK

Fransa´da yaşayan İnegöllülerden edinilen bilgilere göre ise durum çok farklı. Fransa´da okullar 4 Temmuz´da tarihinde tatile sezonuna giriyor. 2 yıldır uygulanan yasa ile birlikte eğer gurbetçi aileler, 4 Temmuz tarihinden önce herhangi bir geçerli neden olmadan çocuklarını okuldan alıp ülkemize gelmesi durumunda, Fransız hükümetince 750 Euro cezai işleme tabi tutuluyor. Bu nedenle Fransa´da yaşayan gurbetçiler genel anlamda 4 Temmuz tarihi sonrası ilçemize gelmeleri bekleniyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51