www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gürel´den hekim talebi

Gürel´den hekim talebi

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl´ün hekim ihtiyacını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´ya iletti.

İlaç temini ile alakalı bilgi veren Koca, bazı branşlardaki eksik hekimlerin kısa sürede tamamlanabilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, binlerce ailenin sesine kulak verdi. SMA Tip-1 hastalarının ilaçlarının hali hazırda SGK ödeme kapsamında olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ile yaptığı görüşmede son dönemlerde yaşanan bilgi kirliliği ve yanlış anlamaları bertaraf etmek için açıklama yaptıklarını söyledi.

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı olarak SMA Tip-2 ve Tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme aldıklarını ve ilgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerini bilgilendirdiklerini söyledi. Bu gruptaki hastaların ilaçsız kalmaması ve tedavi süreçlerinin hızlandırılmasına destek olmak için hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için sürecinin başladığını belirtti. Bu noktadan hareketle hastaların başvurularını Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu´na yapabileceklerini belirtti.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası bir açıklama yaptı. 

Gürel, SMA Tip-2 ve Tip-3 hastalarının gerek sosyal medya, gerek makamlarına yaptıkları yoğun talepleri sonucu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini ve geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile binlerce ailenin moral bulduğunu söyledi. Gürel ?Sağlık Bakanımız geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak SMA Tip-2 ve Tip-3 hastalarını sevindirdi. Bizler de konuyu takip ettiğimiz için Bakanımıza teşekkür ziyaretinde bulunduk. Sağlıkta reform sayılan birçok düzenleme gibi önemli bir sağlık sorunu da böylelikle çözülmüş oldu. Bundan dolayı son derece memnun kaldık? dedi.

Gürel ayrıca, İnegöl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı hastanelerde çeşitli branşlarda yaşanan hekim sıkıntısı ile alakalı yaptıkları çalışmayı da Bakan Koca´ya sundu. İnegöl için pozitif ayrımcılık talep eden Gürel, yaşanan sıkıntıları anlattı ve destek istedi. Bakan Koca, özellikle Kardiyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Nöroloji, Yoğun Bakım, Radyasyon Onkolojisi, Kadın Hastalıkları ve Doğumbranşlarında eksiklerin giderilmesi için çalışacaklarını belirtti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25