www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GÜZERGAH DEĞİŞTİ

 GÜZERGAH DEĞİŞTİ

Son günlerde hızlı trenle ilgili çıkan güzergâh ve istasyonlar hakkında çıkan çeşitli haber ve söylentilere son noktayı AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin koydu.

Bursa´nın Yenişehir ilçesinden geçmesi planlanan hızlı tren projesinin güzergâhları değişti. Yeni güzergâhla ilgili açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin, "Çıkan pürüzler sebebiyle Yenişehir´den ötesi için proje aşamasına gelinememişti. TCDD nihayet bu engeli aştı ve proje ihalesi yaptı. 540 günlük süresine rağmen yıl sonuna kadar 240 günde bitirilmesi istenen proje hızlı tren bağlantısının Osmaneli´ne yapılmasını öngörüyor. Buna göre kesinleşen güzergâh üzerindeki yerleşim noktalarının tek tek haritada işaretlendi" dedi.

Projeye göre Eğerce´nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı trenin Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir´e geleceğini söyleyen Şahin, "Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir´in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek. Yenişehir Havaalanı karşısından ve kara yoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak. Buradan da Barakfakih´e inecek" diye konuştu.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36