www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAC VE UMRE KAYITLARINA TL AYARI

HAC VE UMRE KAYITLARINA TL AYARI

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, 2017 yılı umre ve hac kayıtlarının kendi milli paramız olan TL üzerinden hesaplanıp, alınacağını belirtti.

Makamında açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, 2017 Hac ve Umre kayıtlarının TL üzerinden hesaplanacağını belirtti.

TL ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güzel, "Milletimiz Beytullah´ın misafiri olma ve Rahmanın konukları olma noktasında hac ve umreye büyük bir ilgi ve alaka göstermekte. Bu nedenle gösterilen ilgi, alaka ve hürmet nedeniyle bir izdiham söz konusu. Bu yüzden hac kurayla belirlenir olmuştur. Kurayla yapılan hacda da bugüne kadar malumunuz Dolar üzerinden hac paraları alınıyordu. Yurtdışı harcamaları dolar üzerinden değerlendiriliyordu. Fakat kendi milli paramız olan TL´ye geçiş noktasında değerli Cumhurbaşkanımızın verdiği bir işaretle toplumumuzun bütün kesiminde milli paramıza sahip çıkma, bir takım şer odaklarının çevirdiği entrikaları ve oyunları bozma noktasında, 15 Temmuz´da yapamadıkları fitne ve fesat hareketini ekonomik açıdan memleketimizi çökertme girişimini bozma adına her kurumu, kuruluş ve birey üzerine düşeni yapmakta. Diyanet İşleri Başkanlığımızda bu işe el attı. Malumunuz Hac ve Umre Genel Müdürümüz tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile artık 2017 yılı umre ve hac kayıtları kendi milli paramız olan TL üzerinden hesaplanıp, alınacak. Vatandaşlarımızda dolarla hacca gitme dönemini artık kapatmış olacak" dedi

540 DOLARLIK EK VERGİ KALKTI

Arabistan´ın 540 dolarlık ek vergisinin kaldırıldığını ifade eden Kazım Güzel, "Suudi Arabistan´ın 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 540 dolarlık ek vergi artık talep edilmeyecek. Yetkililerimiz tarafından Suudi Arabistan´da yapılan görüşmeler sonucunda bundan da Suudi Arabistan vazgeçti. Dolayısıyla 540 dolar talebi ortadan kalkmıştır. Vatandaşlarımız kaçıncı sefer olursa olsun, umreye gittiğinde ayrıca bir ücret ödeme zahmetinde bulunmayacak, direk umre ücretini TL olarak yatırıp, inşallah Beytullah´ı ziyarete gidecek" ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN HATIRLATMALIYIZ

Güzel, ?Vatandaş, devlet ve millet olarak böyle bir zamanda kendi paramıza sahip çıkmamız gerekiyor. Nasıl lisanda bayrağımız dilimiz ise, iktisatta bayrağımız paramızdır. Bayrağımız nasıl bizim bağımsızlığımızın sembolü ise, dilimiz kültürde bağımsızlığımızın sembolü ise, paramızda iktisaden bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu nedenle milli paramıza, dilimize gösterilecek hürmet milli kimliğimize, onurumuza, şahsiyetimize, tarihimize gösterilecek saygı, hürmet ve verilecek değerdir. Bu nedenle Türk Lirasını çökertmeye çalışan şer odaklarına verilecek en güzel cevap paramıza sahip çıkmak. Bugün yastık altında olan paralarımıza ortaya koymaktır. Dün bedenlerini tanklara siper edenler, bugün dolarlarını Çanakkale geçilmez ruhunu tekrar batıya yaşatma adına ortaya koymalıdır? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71