www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAYATİ TAKTA GÜVEN TAZELEDİ

HAYATİ TAKTA GÜVEN TAZELEDİ

İnegöl Dağ-Der tarafından gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul´da 6 yıldır Başkanlık görevini yürüten Hayati Takta, yeniden başkan seçildi.

 

Tek liste ile girilen kongrenin ardından Hayati Takta güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

?ORGANİZE BİR TOPLUM OLMAK DURUMUNDAYIZ?

Kongre öncesi açıklamalarda bulunan Dağ-Der Genel Başkanı Ali Kaya,?Derneğimizin yeni genel kurulu ile beraber burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Ümit ederim ki bu genel kurulumuz hayırlara vesile olur. Şunu ifade etmek gerekir ki; demokrasi ile idare edilen bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasi ile idare edilmenin erdemlerini birlikte hissediyoruz. Bu vesile ile yaşadığımız ülkede bir insan topluluğu olarak birlikte ve beraberlik içerisinde yaşamak durumundayız. Unutmayınız ki insan olmamız hasebi ile hemcinslerimiz ile birlikte yaşamak bizim tabiatımızın gerektirdiği bir kanundur. Tek başına yaşayan insan ancak romanlarda olur. Gerçek hayatta mutlaka ve mutlaka insan denen varlık, hemcinsleri ile birlikte olmak, hayatı onlarla paylaşmak ve ihtiyaçlarını birlikte karşılamak durumundadır. O zaman bizler bu gerçeğe aykırı hareket etmememiz gerekiyor. Kendi başımıza, ?Ben kendi kendime yeterim´ demek gerçekle bağdaşmayan bir anlayıştır. O halde gerçek böyle ise, o zaman aynı kültürü paylaştığımız, aynı değerleri hissettiğimiz dostlarımızla, hemşerilerimizle, komşularımızla, ırkdaşlarımızla, dindaşlarımızla birlikte yaşamak durumundayız. İçinde yaşadığımız toplumda bir takım kazanımlarımız var. Bizlere sunduğu kaynaklar var. Bunlardan da hakkıyla istifade edebilmemiz için yine birlikte yaşamak durumundayız. Bir filozofun önemli bir sözü var; ?Organize olamamış büyük topluluklara, organize olmuş küçük topluluklar yönetir.´ Dolayısıyla söz sahibi olmak isteyen topluluklar, bir takım gerçeklerin altına imza atmak isteyen gruplar, organize olmak durumundadır. Biz de bu gerçekten hareket ederek, organize bir toplum olmak durumundayız. Bunun gereği önce birbirimizle tanışacağız. Aynı değerleri paylaşan, Dağ-Der gibi bir takım şeyleri ifade eden bir derneğin şemsiyesi altında olmayı arzu edenler, önce birbirini tanıyacaklar. Tanışacağız, tanış olacağız. Birbirimize gönlümüzü açacağız. Birbirimizi seveceğiz. Böylece kaynaşacağız. Tanışmak yetmez, bir de kaynaşmak gerekir? dedi.

 

ETKİNLİKLER ARTACAK

Dağ-Der Başkanı Hayati Takta ise, ?Dağ-Der´in olağan kongresinin İnegöl´ümüze hayırlı olmasını dilerim. Bundan sonra kültürel etkinliklerimizi arttırmayı düşünüyor ve arzuluyoruz. Gençlik kolları ve kadın kolları ile ilgili çalışmalarımız var. Güzel ve güçlü bir yönetim oluşturduk. Büyüklerimiz ve kardeşlerimiz ile beraber daha güzel hizmetler etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 

YÖNETİM KURULU

Hayati Takta Başkanlığındaki yönetim kurulu; Halil Teşik, Ali Doğru, İbrahim Türk ve Necati Ak isimlerinden oluştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71