www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAYIRSEVER AİLEDEN OKUL SÖZÜ

HAYIRSEVER AİLEDEN OKUL SÖZÜ

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesinin ardından ilçemizde bulunan 51 bini örgün olmak üzere toplamda 56 bin öğrenci dün karnelerini alarak yaz tatiline merhaba dedi.

 

EZİM AİLESİNE TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Süleyman Ezim İlk ve Ortaokulu Müdürü Necati Küçükoğlu, "1934-1935 Eğitim ve öğretim yılından beri Ortaköy Okulu eğitimine devam etmekte. 81 Yıldan beri de bilgi ve ışık saçmaya devam etmektedir. Okulumuzda normal öğretim olarak 151 öğrenci, 10 öğretmen, 3 idareci vardır. 3 mahalle den Hayriye Bahariye ve Murat olmak üzere 51 öğrencimiz taşımalı olarak gelmektedir. Okulumuzda anasınıfı ile birlikte 9 sınıf, bilişim sınıfımız, toplantı salonumuz ve kütüphanemiz mevcuttur. Bulunduğumuz okul 12 Kasım 2011 yılında hayırseverimiz Abdullah Ezim´in babası Süleyman Ezim anısına, ilçe protokolünün geniş katılımları ile açılmıştı. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılımız hiç bir sorun olmadan, başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Bu başarıda emekleri bulunan en başta hayırseverimiz Ezim Ailesi´ne, muhtarımıza, aile birliği başkanımıza okul idaremize, öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

İNSANIN VE İNSANLIĞINI DEĞERİNİ ÖĞRENDİK

Okul Birincisi Özlem Tezcan ise "Çok kıymetli büyüklerim ve arkadaşlarım, çok sevdiğim bir söz var; "Başlangıçlar güzeldir. Bitişler zor" Bugün bizim hislerimizi anlatıyor bu söz. Bugün hayatımızın bu anılarını çok güzel bir şekilde kapatırken, yeni bir sayfaya, yepyeni umutlara merhaba diyoruz. 8 Yıllık eğitim süreci içerisinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. insanın ve insanlığını değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı, kısacası vatana ve millete hayırlı bir birey olmak için gereken bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içerisinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Şimdi güzel duyguların eşliğinde, gururlu ve bir o kadarda hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz. Bizlerin yetişmesinde olgunlaşmasında büyük rol oynayan, her şeye rağmen bizi koruyup kollayan öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.

 

56 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´da "Herkesin malumu olduğu gibi 15 Eylül 2014 yılında başlayan, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı bugün, 9 aylık bir süreç sonrasında son buluyor. İnegöl´de çok büyük bir öğrenci potansiyeli var. Yaklaşık 51 bin örgün eğitim, toplamda 56 bin öğrencisi olan, 3 bin küsur öğretmen ve diğer kadrosu olan, 126 kurum ve okulumuzla eğitim ve öğretim hizmetine devam eden bu kurumun, geldiğimiz eğitim be öğretim yılının sonunda, kazasız belasız, okullarımızda ciddi bir sorun yaşamdan bugüne geldiğimiz için yüce Rabbimize hamd ediyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye´mizde 800 bin öğretmenimiz, yaklaşık 17 milyon öğrencimiz, demin söylediğim gibi ilçemizdeki gibi bu kadar öğretmen ve öğrencimiz bu gün itibari ile 3 aylık bir tatile girecekler. Öğretmenlerimiz ise mesleki çalışmalarından sonra 2 aylık bir tatile girecekler. Ben bu eğitim ve öğretim yılı içerisinde, öğrencilerin yetişmeleri, kendilerine,  ailelerine ve vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetişmeleri için gayret eden, bütün okul idarecilerimiz, okul öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yolları açık, gelecekleri parlak olsun diyorum inşallah" diye konuştu.

 

 

ONLAR İNEGÖL´ÜMÜZÜN DE, ÜLKEMİZİN DE GELECEĞİ

Gelecek olan öğrencilerin gözlerinin ışıl ışıl oluşunu görmek, umutvari oluşunu görmenin kendilerini heyecanlandırdığının altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Onlar İnegöl´ümüzün de, ülkemizin de geleceği. İlkokulda gördüğünüz öğretmenlerini unutacaksınız, lise derken üniversite hayatı çok daha farklı öğretmenler tanıyacaksınız. Ama ilk ve ortaokulda tanıdığınız öğretmenlerini hep sizin için bir bütün olarak kalacak. Sizin için çok önemli olacak. Dolayısıyla ben hem tatilimiz çocuklara hayırlı uğurlu olsun diyorum ama bu güzel eğitim öğretim yılı için öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize, Milli Eğitim Teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

MUHAKKAK OKUYUN

Kaymakam Ali Akça´da, "Sevgili gençler kocaman bir tatil sizleri bekliyor. Gezeceğinizi ifade ettiniz, gezin çocuklar. Bol bol gezin. İnegöl´e gidin. Bursa´ya gidin. Gücü yeten Bursa´nın dışına da gitsin. Tarlalara gidin, dağlara, ovalara gidin ama gittiğiniz yeri muhakkak annelerinize ve babalarınıza söyleyin. Gezmenin size kazandıracağı en önemli kazanım ne olacak biliyor musunuz? Dünyanın sadece Ortaköy´den ibaret olmadığını göreceksiniz. Farklı yerler olduğunu da göreceksiniz. Bu size farklı ufuklar açacak. Gezmenin haricinde doya doya oynayın. Dinlenin, çünkü uzunca bir süre eğitim ve öğretim yılı içerisinde çalıştınız. Ama bir şey daha yapın çocuklar; okuyun. Muhakkak ama muhakkak okuyun. Öncelikle dersleriniz için okuyun. Güzel dinimizin güzelliğini öğrenmek için de okuyun. Hayatı tanımak için okuyun. Ve çocuklar okumak isiz farklı kılacaktır. Okumayanlara göre. Ve dünyadaki farklılıkları da göreceksiniz okuyarak. O farklılıkları sevmeyi öğreneceksiniz. Gezin, oynayın, dinlenin ve okuyun" dedi.

 

İLKOKUL SÖZÜ ALDI

Kaymakam Ali Akça okul birincisi karnesini ve hediyesi takdim etmesinin ardından Hayırseverin annesi Fatma Ezim´e de okula kazandırdığı çok amaçlı salon için teşekkür plaketi takdim etti. Kaymak Akça Hayırsever Fatma Ezim´den ilkokul sözü aldı. Protokol üyeleri okulda başarılı olan öğrencilere karnelerini ve hediyeleri takdim ettiler.

 

ÇOK AMAÇLI SALON HİZMETE AÇILDI

Hayırsever Ezim ailesi tarafından yaptırılan okulun hemen yanına da yine aile tarafından yaptırılan çok amaçlı salon kurdele kesilerek hizmete açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71