www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hedef; Engelsiz Kent İnegöl

Hedef; Engelsiz Kent İnegöl

İnegöl Belediyesi, engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan kendi yaşamını rahatlıkla sürdürebilmesi adına şehirde bu alandaki eksikleri gidermek için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, hedeflerinin ?Engelsiz Kent İnegöl´ü oluşturmak o

İnegöl Belediyesi, engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan kendi yaşamlarını sürdürebilmeleri adına onların şehir içerisinde rahat şekilde hareket edeceği bir ortam oluşturma hedefiyle çalışmalara başladı. Engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen talepler üzerine ?Engelsiz Kent İnegöl´ sloganıyla harekete geçildi.

İlk adım olarak kaldırımların engelli rampalarıyla ilgili çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Vehbi Koç okulunun bulunduğu Ören Sokak üzerinde kaldırımlarda devam eden engelli rampaları düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Engelli vatandaşlar ve ailelerinin de davet edildiği incelemede, ?Engelsiz Kent İnegöl´ çalışmasına ilişkin açıklamalar yapıldı.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Taban, ?Göreve geldiğimiz günden beri şehrimize içinde bulunduğumuz zamanda nasıl faydalı oluruz konusunda çalışıyoruz. Tabi devam eden projelerimiz var ama bunun yanı sıra daha ne yapabiliriz düşüncesiyle pek çok programlar gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın yönetime ortak olmasını çok önemsiyorum. Bunu da her fırsatta yineledim, tekrarladım. Bugün teknolojiden faydalanarak, iletişim kanallarından yararlanarak vatandaşlarımız bize erişiyor. Bizzat kapıdan gelen de var, 153 ve whatsapp hatlarımızdan ulaşanlar da var, mail atanlar da var. Ama kim hangi kanalı kendine yakın görüyorsa bizlere bildirimde bulunuyor. Şehre dair, yaşadığı sorunlara dair, yapmak istediği eleştiriye dair bize bunları iletiyor. Biz de bunları proje ofisimizde değerlendiriyoruz ve bunlarla ilgili eksikler nedir, yapılması gereken nedir çalışıyoruz? dedi.

ENGELSİZ KENT İNEGÖL

Bugün bir araya gelmelerinin sebebinin şehrimizi ?engelsiz kent İnegöl´ haline dönüştürme istediği olduğunu dile getiren Taban; ?Bununla ilgili ciddi anlamda yapılması gereken işler olduğunu düşünüyoruz. En başta kendi kurumumuza bakıyoruz. Özeleştiri yapıyoruz. Bulunduğumuz bina şuanda engelli bir vatandaşımızın ikinci kata çıkacağı asansör yok. Bunları bir özeleştiri haline dönüştürerek biz kurumlarımızda, sokaklarımızda, parklarımızda ne yapmalıyız? Bu belki küçük bir dokunuşla bir çırpıda hayata geçmez ama bunun farkına varmak bile bir başlangıçtır. İnşallah en kısa zamanda engelli ailelerimizle, çocuklarımızla bir araya gelerek bu sorunu bizzat yaşayanlarla görüşmek istiyoruz, fikirlerini almak istiyoruz. Bizlere bugüne kadar bildirilen sorunlar belli. En başta kaldırımlarımız. Bugün arkadaşlarımız burada bir çalışma başlattılar. Bunu niçin yapıyoruz? Kimse kimseye muhtaç olmadan kendi başına hayatını devam ettirebilsin? diye konuştu.

EL BİRLİĞİ İLE YAPACAĞIZ

Engelsiz kent İnegöl hedefine ulaşmak adına yapılması gereken çok iş olduğunun farkında olduklarını da kaydeden Taban; ?Şöyle bir hayal kurduk; ben bugün bir engelli birey olsam bununla alakalı bu şehirde nasıl yaşarım. Hayalimizde bile pek çok engelle karşılaştığımızı gördük. Fiiliyata geçtiğimizde de yine aynı şekilde şehrimiz her geçen gün büyüyor gelişiyor ama bu eksikleri de tamamlamamız gerekiyor. Bu eksikleri tamamlamak için de bir eylem planı oluşturmak adına çalışma başlattık. Hedefimiz inşallah en kısa süre içerisinde engelsiz kent İnegöl haline dönüşmek. Biliyorsunuz şehrimiz birçok alanda mesafeler kat etmiş. Mobilyada, köftede, kaplıcada, tarımda önemli adımlar atılmış. Şimdi de diyoruz ki engelsiz kent olalım. Bununla ilgili farkındalıklarımızı arttıralım. Bugün bir engelli rampası olmayan kaldırımımız olduğu gibi bu rampaların önüne park etmiş araçlar da görebiliyoruz. Bu süreci el birliği ile götüreceğiz. Sizlerin de desteğiyle inşallah bunları da bir bir aşmak istiyoruz? ifadelerinde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51