www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hem birinci hem bilinçli okul

Hem birinci hem bilinçli okul

Çevre bilincinin gelişmesi, çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi ve çevresel faaliyetlere aktif olarak katılım gösterilmesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Altın Nesil Okulları, İnegöl Belediyesi´nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenl

Kortej yürüyüşü için Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca pankartlar hazırlayan öğrenciler çevrenin önemiyle ilgili tüm dünyaya mesaj verdi.

Çevrenin korunmasının tüm dünya insanlarını ilgilendirdiğini vurgulayan Altın Nesilli öğrenciler evrensel tiyatro dili olan pandomimi kullanarak, ?SaveWater, Save Life? isimli gösteriyi sergiledi. Her yıl sadece bir evde 12 ton suyun boşa akıtılarak tüketilmesi probleminden yola çıkan öğrenciler, suyun israf edilmemesi gerektiğini etkileyici bir gösteriyle sundular. Seyirciler tarafından dikkatli bir şekilde takip edilen gösteri alkışlarla süslendi.

Hazırladıkları stantta ise ?#çevreiçinyaz? bölümü oluşturan öğrenciler, çevrenin korunması ile ilgili dilekleri yaprak şeklindeki kâğıtlara yazdırarak etkinliğe katılanlardançevre konulu mesajlar topladı. Geri dönüşümün önemi noktasındayeterli bilince sahip olan ve başkalarının da bilinçlenmesiadınaçalışmalarını sürdürenAltın Nesil Okulları öğrencileri Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve yıl boyunca devam eden geri dönüşüm atıklarını toplama yarışmasında ise ilçe birincisi oldu.

ÇEVRE, EN DEĞERLİ MİRASTIR

Okul Müdürü Serdar Acar ise yaptığı açıklamalarla birincilikten daha çok bilinçliliğe dikkat çekti. Acar, ?Altın Nesil Okulları olarak çevrenin geleceğe bırakılan en değerli miras olduğunun bilincindeyiz, öğrencilerimizin de birçok çevre faaliyetine aktif olarak katılması bunun en güzel göstergesi. Çevresine saygılı bireyler yetiştirdiğimizi görmek ise oldukça gurur verici? diyerek yaptıkları çalışmalar için Altın Nesilli tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36