www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

HEM´de Planlama toplantısı yapıldı

HEM´de Planlama toplantısı yapıldı

İnegöl Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması ve ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilerek merkezler arası işbirliğinin sağlanması amacıyla Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu to

İnegöl Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Jandarma Komutanı Ferruh Maden, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Sendikalar ve diğer Ticari Sosyal kuruluşlar katıldı.

 İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması gibi konular ele alındı. İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk halk eğitim merkezi müdürlüğü bünyesinde açılan kurslar hakkında sunum yaptı.

.Okuma oranını yüzde 100´e çekmemiz lazım

Toplantıda konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, ?Tehlikeli ve çok daha tehlikeli işler İnegöl´de fazlasıyla baş gösteriyor. Ortalama her gün İnegöl´de bir fabrikada veya iş yerinde küçükte olsa bir iş kazası oluyor. Biz Halk Eğitimde bununla alakalı kurslar vermemiz gerekiyor. İŞKUR ile yapılan kurslar, belediye ile yapılan kurslar, organize sanayisiyle olan kurslar bunlardan bazıları, isteyen herkese biz kurs vermek istiyoruz. Diğer en önemli kurslarımızdan bir tanesi okuma yazma kursları, okuma yazma kursları zaten çok eskiden beri halk eğitim merkezi bünyesinde bulunuyor. Ama bizim bu ülkede daha fazla okuma yazma kursu açarak destek olmamız gerek. Okuma oranını %100´e çekmemiz lazım. Bu işin içerisinde milli eğitim, müftülük gibi kurumlar var. Ancak en önemli iş yapan kurum ise halk eğitimdir. Açılan kursların aşağı yukarı hepsi halk eğitimden ve milli eğitimden geçmesi lazım. Yer sorununa gelince okullarımızda veya halk eğitimde boş yer varsa müdürlerimiz boş sınıf ayarlamak zorunda bunda bir sorun yoktur. Yani biz istiyoruz ki apartman dairesinin altında kurs istiyoruz diyen bir yönetim varsa ve bizim şartlarımızı da taşıyorsa orada kurs açacağız. Fabrikalarımızda istiyorsa onlara da açıp yeniliklere ayak uydurmamız gerekiyor? İfadelerini kullandı.

Bizim koruyucumuz devlettir.

Görücü konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bizim koruyucumuz devlettir. Dolayısıyla birinin bir sorunu olduğunda biz bunu en kısa sürede yerine getirmek zorundayız. Kamu hizmetinde önemli olan hizmetlerin daha iyi yürütülmesidir. Bu noktada özel sektörde işler daha kolay.  Özel sektör ne yapar karlılığına bakar, verimine bakar, meyvesine bakar bunlar yoksa veziri kapının önüne koyar.  Ama devlette de belirlenen müddetler vardır. Burada da en önemli şey belirlenen hedeflere ulaşmaktır. Kamu hizmetinde bir yanlışlık varsa şikayet en kolay yoldur.  O yüzden biz işimizi sağlam ve düzgün yapacağız. Vatandaşlar yanlış talep ve eksik belgeyle gelebilirler hatta işinden zor izin almıştır saat 17.00´a doğru işim bir an önce bitsin diye uğraşırken bu insanların işini çözmeliyiz. Adam belki yarın izin alamayacak veya senin işin olmayacak diye insanları boşuna bekletmeyin.  Kesinlikle vatandaşın verisinde nereli olduğunu, hangi görüşe sahip olduğu gibi sorular sormayın. Sonra vatandaş ne yapar bilir misin?  Ya bu zaten bana ters bunu o yüzden benim işimi görmüyor diye şikayette bulunur. Biz vatandaşla muhatap olduğumuzda işi görülmeyecek dahi olsa ona güler yüzlü davransın. Çalışanlarınızda bu konuda uyarın. Vatandaşın karşısında kendini aciz duruma düşürecek hal ve tavırlardan kaçınsınlar. Vatandaşın taleplerinde işinin görülmesi hâsıldır.?  Dedi

İnegöl açık ara önde

Kaymakamdan sonra konuşan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ? Bütün Bursa´daki milli eğitim müdürlükleri içerisinde verdiğimiz katı atıklarda İnegöl açık ara önde.  Bunu da dikkatlerinize arz ederim. Kursların açılması konusunda ben teknik bir bilgi arz edeceğim. Bir kere kurs açıla bilmesi için her alan için geçerli bu, kursiyer sayısının yeterli olması gerekiyor. Yani ben kurs açtım iki kişi gelsin bu olmuyor. Hepsinde belli sayılar var. Ayrıca bu kursu verecek kişinin usta öğretici belgesine sahip olması gerekiyor.  Talep edilen kurs ´un halk eğitim modülün de olması lazım. Bir diğer konuda kurs açtırmak isteyenlerin bize yer önerisiyle de gelmelerinde fayda görüyorum? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36