www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Her kesimi önemsiyoruz?

?Her kesimi önemsiyoruz?

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve İŞKUR İnegöl Şube Müdürlüğü işliğinde düzenlenen kariyer günlerine katılan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl´de yaşayan her kesimi önemsediklerini söyledi.

UÜ İnegöl İşletme Fakültesi, İŞKUR İnegöl Şube Müdürlüğü işbirliği ile kariyer günleri programı düzenledi. Gün boyu devam eden programın açılış bölümüne; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, İŞKUR Müdürü Ahmet Baştürk de katıldı.

İstihdam Seferberliğinin Odak Noktası Gençler

Kariyer günleri etkinliğinin açılışında konuşan İŞ-KUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, ?Ülkemizde artık işe yerleşmeyle alakalı İŞ-KUR, özel sektörün ihtiyaçlarını sağlıyordu. Bu yıldan itibaren kamuda iş alımlarını da biz yapmaya başladık. Öğrencilerimizin mutlaka gelip kurumumuza kayıt olmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 2,5 milyon istihdam hedefini ortaya koydu. Bu seferberliğin odak noktasında gençler var. İş-kur merkezlerine mutlaka gidin. Hayata hazırlayacak tüm etkinlikler kurumumuzda var. Siz neyseniz mutlaka CV´nize de onu yazın? dedi.

İnegöl´de Kalmanız Size Ciddi Değer Katacaktır

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ise ?Kariyer günleri, öğrencilerimizde farkındalık oluşturması noktasında fayda sağlayacaktır. İnsanın doğduğu yer değil doyduğu yerdir söylemi var. İnegöl´ün sağlamış olduğu imkanlar diğer illere göre daha fazla. İl potansiyelindeki ilçede eğitim alıyorsunuz. İnegöl´ün değerinin farkında olun ki İnegöl´de sizin farkınızda olsun. İşsizliğin en düşük olduğu ilçedesiniz. Bu bir fırsattır. İnegöl´de kalabilmeniz size ciddi değer katacaktır? diye konuştu.

Amacımız Tüm Bireyleri Sağlıklı Yaşam Döngüsü İçerisine Katabilmek

Programda Belediye Başkanı Alper Taban da öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Taban, ?Kariyer günleri programlarını çok değerli buluyorum. Böylelikle vizyonumuz yeniden tazeleniyor ve yeni hedefler önümüze koyuyoruz. Sizlerin de hedefleri vardır. Bu kariyer günlerine katılan kişiler, muhakkak surette mesafeyi kat etmiş kişiler. Onlardan azami ölçüde bilgiler almalarınızı tavsiye ediyorum. Bu şehirde yaşayan her kesimi önemsiyoruz. İŞ-KUR geçen yıllara göre çok daha güzel hizmetler veriyor. Biz de onlara destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. Hangi mesleğe yatkınsak, o alanda çalışma yapmak gerekiyor. Gidişatı doğru okuyarak hedeflerimizi bazen revize etmek gerekir diye düşünüyorum. İstihdam fuarları oluşturuyoruz. Amacımız tüm bireyleri sağlıklı yaşam döngüsü içerisine katabilmek? dedi.

Kaymakam Görücü´den Tavsiyeler

Kariyer günlerinin açılış bölümünde kürsüye son çıkan isim ise Kaymakam Şükrü Görücü oldu. Gençlere tavsiyelerde bulunan Görücü, ?Ne istediğinize bağlı? Hangi işte çalışacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Özel sektörde kurallar bellidir. Başarıya ulaştırmak için seni o kadar çok çalıştırır ki, onun hedefleri önemlidir. Devlette en iyi çalışanları almak ister. Kurumlarda artık hiç kimsenin ömür boyu garantisi kalmadı. Tavsiyem; gençliğinizi öldürmeyin. Boş zamanları okuyarak, çalışarak geçirin. Mutlaka ve mutlaka bir dili, imkânınız varsa iki dili konuşmayı öğrenin. Benim gündemimde kaymakamlık yoktu. Özel sektörde çalışmak istiyordum, çok da güzel iş bulmuştum. Memlekette dediler kaymakam olacaktı dediler, kaymakamlığa başladık. Yeniden dünyaya gelsem kaymakamlığı tercih ederim. Hedefi olmayan insandan hiçbir şey olmaz. Çok çalışmanız lazım. İşe girdiğinizde de başarılı olmak için; iyi bir iş, iyi bir eş çok önemli. Rol modellerinizi iyi tespit edin. 180 ülkeye ihraç eden firmalarımız var. Vatan, millet, ezan sevgisi için yola çıkmış insanlar var. Her şeyi dışarıdan alan ülkeden, bu gün kendi kurduğu fabrikalarla ihraç eden ülke haline geldik. Bizden sonra bu ülkeyi siz yöneteceksiniz. Bu ülkenin değerlerini unutmayacaksınız. Çevremizdeki ülkelere bakın, bölünmüş ülkeler var. Bizleri de parçalamak isteyenler var. Biz bir olursak bize kimse yan bakamaz. Sizlerde geleceğe çok iyi hazırlanmak durumundasınız.  Sigara size dost değildir. Kullanılan maddeler insana keyif verir diye başlatırlar, sonra hayatınızı karartırlar. Ben sigara alkol kullanmıyorum. Ben sigara alıyormuş gibi kitap, dergi alırım. Birbirinizi sevmeyebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz; hoşgörüyü esas aldığınız takdirde inanıyorum ki, hiçbir sorun olmaz. Biz bu ilçede herkese ulaşmak durumundayız. Ne zaman benimle görüşmek isterseniz, kapımız her zaman açık? dedi.

Konuşmaların ardından İŞ-KUR İŞ Meslek Danışmanı Abdurrahman Toker, İŞKUR ile alakalı bilgiler verdi. İkinci bölümde ise İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, Çilek Firması İnsan Kaynakları Müdürü Yeliz Serbest, İşkadınları Hatun Malgaralı ve Ayşe Ortakçı Kılcıgil mesleki anlamda deneyimlerini anlattılar.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87