HESAP YAPMAYI ÖĞRENİN

   HESAP YAPMAYI ÖĞRENİN

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ile İnegöl Belediyesi arasındaki rant tartışmasında ikinci perde.

 

İnegöl Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı arasında yaşanan ?Rant? tartışması devam ediyor. CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi´nin bir takım araziler üzerinden rant elde etmeye çalıştığını iddia etmiş ve İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de buna ilişkin Büyükışıklar´ı ?Bilgisizlik? cevabını vermişti. Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı dün bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi.

 

?MATEMATİK HESABI YAPMAYI ÖĞRENİN?

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar açıklamasında, ?CHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesi´nin Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdiği İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunduk. Kendileri bizi ?Bilgisizlikten kaynaklanıyor´ diyerek cevaplamaya çalışmışlar. Biz de kendilerine öncelikle şunu diyoruz; basın açıklamalarımızı okumayı öğrensinler. Herhalde okuma yazma gibi bir sıkıntı söz konusu. Demişler ki; 1. sınıf tarım arazileri değil marjinal tarım arazilerine İPARD desteğiyle ilgili bir durum söz konusu, burada bir imar rantı yoktur. Bizlerin yaptığı basın açıklamasında da en önemlisi tarım alanlarında imar açabilmek için şehir plancılarına yaptırdıkları emsal çalışmasıdır. Bizim kast ettiğimiz konu tarım alanlarındaki imar değil, yapılan emsal hesaplama hatasıdır. Bunu anlatırken izah etmeye çalıştık. 2 kişinin yan yana duran tarım arazisini düşünün. İkisi de 5 bin dönüm olsun. Birisinin tapu kaydı 4 bin 998 metrekare, diğerinin 5 bin 2 metrekare? Dolayısıyla emsal çalışmasında yaptıkları hata şudur; 0-5000 metrekare arasındaki arazi 0-30 emsale girerken 5000-10000 arasındaki arazi 0-20 emsale giriyor. Hâlbuki bu komisyon raporu çıkarılırken; ?0-5000 arasındaki arazi 0-30 emsal, 5000-10000 metrekare arasındaki arazinin 5000 metrekarelik kısmı 0-30 emsal, kalan kısmı 0-20´den hesaplanacak. 12 yıldır Belediyenin imar işlerini yapan arkadaşlar bizi bilgisizlikle suçluyorlar ama, yönetmelik hazırlarken matematik hesabı yapmayı bilmiyorlar. Onları matematik hesabı yapmayı öğrenmeye davet ediyoruz? dedi.

 

HALKA AİT ARAZİYE KİM ÖZEL OKUL YAPACAK?

Büyükışıklar ?Maliye hazinesine ait olduğu söylenen arazinin zaten Maliye Hazinesine ait olduğuna dair belgemizi açıklamamızı yapmadan önce çıkardık, bunu biliyoruz. İnegöl Belediyesine, ya da belediyedeki bir şahsa ait olduğunu ifade etmedik. Biz net bir şekilde şunu ifade ettik; e-imar planı çıktısında belediye hizmet alanı, ticaret alanı, refüj, sağlık tesisi alanı, park, dini tesis alanı, ilköğretim tesisi alanı, ağaçlandırılacak alan, spor tesisi alanı? Nedir bu? Devlet spor kompleksi yapılacak. Arkadaşların çıkarttıkları komisyonda net bir şekilde diyor ki; komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda İnegöl ilçesi Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan bin 96 parsel ağaçlandırılacak alanın rekreasyon alanına. Parselin güneydoğusundaki park ve dinlenme alanının rekreasyon alanına? Buraya yurt için de hazırlık var. Özel spor alanının, özel eğitim alanının? Biz isim vermek istemiyoruz. 1 yıldır alan projesinin çalışıldığını net bildiğimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın onlara göre Fethullah Terör Örgütü olarak adlandırdığı örgüte karşılık her okullarına karşılık bir okul yapacaksınız diye bir projeleri var bu arkadaşların. Bu 110 bin metrekare alanı özel spor alanına çevirdiniz. Çok merak ediyoruz buraya kim özel okul yapacak. Halkımıza ait olan araziye özel okul yapacak kişi belli midir? İhalesi mi yapılacaktır? Bizlerden birisi de gidip bu ihalede okul yapma imkânı kazanabilir mi? Devletten bu okulu yaparken gerekli teşviki alabilir mi? Biz buna inanmıyoruz. İhaleye bizi dâhil etseler bile bu ihalede bizlerden birisinin özel okul yapacağı gibi bir durumun ortaya çıkacağını da tahmin etmiyoruz. Bizleri bilgisizlikle suçlayanları basın açıklamalarımızı daha detaylı okumaya davet ediyoruz.?

 

?NORMAL GÖREVİNİZİ YAPIN?

?Ülke bu kadar kaos içerisindeyken imar komisyon raporu büyükşehir belediye meclisine götürülürken Şevket Mollaer Belediye Başkanı Adayımızın, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcımız Turgay Erdem beyefendi ile ve CHP Meclis Üyesi Şehir Plancısı Gizem Elmas hanımefendi ile ?Tarım arazilerindeki hesabınızda hata var´ diyerek meclisteki üyeleri uyarmaları konusunda bir dosya gönderdik. Umuyoruz ki, komisyon raporu Büyükşehir Belediye Meclisinden bizim uyarılarımızdan sonra arkadaşlar bilgi sahibi olmuşlardır da doğru geçmiştir. İnşallah düzeltilmiştir. Düzeltilmezse 2 komşumarjinal araziden birisi İPARD desteğiyle bin 500 metrekare tavuk çiftliği yapabilirken bir tanesi bin metrekare yapabilecek. Ama komşular, yan yanalar. Bu hak değildir, hukuk değildir, adalet değildir. Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan bir parti hesap hatasından dolayı insanların İPARD desteğiyle yapacağı hayvancılığa adil davranamaz. Bizim düzeltmelerimizin sebebi şudur; bu planları Şehir Plancı Şenol Hatipoğlu diye genç bir kardeşimize yaptırmışlar, daha şehir plancılıkta yeni. Peki, 12 yıldır imarda çalışan Belediye Başkan Yardımcıları, mühendis arkadaşlar bu raporları hiç mi okumuyorlar? Hiç mi bakmıyorlar? Yoksa ikinciye temel atma törenlerinde kesecekleri kurdelelerin peşinde koşmaktan önlerine gelen projeleri mi incelemiyorlar. Bugün İmar işlerinde vatandaşın bir dünya dosyası yığılı, memurun önünde kule olmuş. Ne bekliyor? Kurdelelerin kesilmesinin bitmesini mi, temel atma törenlerinin bitmesini mi yoksa konserlerin bitmesini mi? Onun için belediyeyi normal görevini yapmaya davet ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKIŞIKLAR´DAN SİTEM

Geçtiğimiz günlerde teröre lanet hususunda ilçedeki tüm siyasi parti temsilcilerini ve STK´ları, birlik beraberlik yürüyüşüne davet ettiklerini hatırlatan Büyükışıklar, ?Biz de biliyoruzterörü lanetleme yürüyüşünün teröre çözüm olmadığını, biz de biliyoruz her şeyin sonucunu böyle getiremeyeceğimizi. Ama ülkeye ihanet eden 3-5 teröristin bu ülkenin siyasi partilerinin terör söz konusu olduğunda birbirlerine sahip çıkacağını çok net bir şekilde göstermek istedik. Hiçbirisi bize olumlu ya da olumsuz cevap vermedi. Bütün bunları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz? dedi.

 

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ?

?Size destek çıkılmasa da yürüyüşü gerçekleştirecek misiniz?? sorusunun yöneltilmesi üzerine konuşan Büyükışıklar, ?Biz bu yürüyüşü gerçekleştirmek için CHP olarak siyasi gövde gösterisi yapmak istemiyoruz. Terör bir siyasi gövde gösterisi değildir. Biz şunu diyoruz; AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve diğer tüm siyasi partiler gelin, kol kola, el ele vatanımıza sahip çıkalım. Ankara´da, İstanbul´da, İzmir´de, Türkiye´nin her yerinde     insanlar AVM´lerde dolaşamıyorlar. Neden? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti 3-5 tane kendini bilmez teröristin saldırılarından korkarak sinecek bir millet mi? Kurtuluş Savaşı mücadelesini dedelerimiz, ninelerimiz kol kola vermedi mi? O zaman din, dil, ırk, siyasi görüş, mezhep mi ayırdık bu mücadeleyi verirken? Neden şurada İnegöl´ün AVM´sinin önünden heykeline kadar yürümekten korkuyoruz? Bombalanmaktan mı korkuyoruz? Biz korkmuyoruz. Biz CHP´liler olarak Türkiye Cumhuriyet Devleti için canımızı vermeye hazırız. Yeter ki bu ülkenin bayrağı yere inmesin, sınırları bozulmasın. Varsa yürekleri onları da davet ettik ama biz tek başımıza bir siyasi gövde gösterisi yapma peşinde değiliz. Onun için tekrar çağırıyoruz. Bunlar başka konular. Belediye hizmetleri, siyasi faaliyetler ayrı şeyler. Terör söz konusu olduğunda CHP´nin duruşu nettir. Net bir şekilde söylüyoruz; terörü lanetliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKIŞIKLAR´DAN TANRIKULU´NA DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu üzerinde algı yönetimi yapıldığını belirten Büyükışıklar, ?Sezgin bey ile ilgili sürekli algı yönetimi yapılıyor. Sezgin bey; vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir milletvekilimizdir. Davet edildiği, basının çağırdığı yere gitmemek gibi bir lüksü yoktur. Orada da çıkıp konuşacaktır, başka kanalda da çıkıp konuşacaktır. Sezgin Tanrıkulu´nu birebir tanısalar yaptıkları bu ithamlardan yerin dibine geçerler. Sezgin Tanrıkulu üzerinden algı yönetimi yaparak CHP´yi yıpratmak istiyorlar. Bunu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07