www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İÇ GÜVENLİK PAKETİ ALDATMACADIR

İÇ GÜVENLİK PAKETİ ALDATMACADIR

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, İç Güvenliği paketindeki amacın; iktidarın 2023 hedefi önündeki engelleri kaldırmak olduğunu iddia etti.

ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, meclise sunulan İç Güvenlik paketi ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

AKP DEVLETİ FİİLEN YOK EDİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, “13 yıllık AKP iktidarı döneminde Cumhuriyetimizin temel nitelikleri birer birer hedef alınmış, ulusal birliğimiz, bütünlüğümüz tehlikeye girmiştir. İç güvenlik yas tasarısını meclise sunan iktidar partisi paketin amacının terör eylemleri nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu söylüyor. Buna kargalar bile güler. Çünkü; AKP iktidara geldiğinde Apo hapiste, PKK ise bitmiş idi. Terörü büyütüp bugün doğu ve güneydoğu bölgesini PKK’ya teslim eden, orada devleti fiilen yok eden bu iktidardır. PKK terör örgütü ile Oslo’da masaya oturan, ‘Demokrasi ve çözüm süreci’ ve ‘açılım paketleri’ adı altında teröre destek veren, Türkiye’nin bölünmesinin yolunu açan bu iktidardır. Bu süreçte en önemli ortağı BDP ve HDP’dir. Teröristlerin çiçeklerle karşılanmasına göz yuman ve çadırdan bozma mahkemeler kurarak onları serbest bırakan bu iktidardır. Terör örgütünün fiili egemenlik alanları kurmasına, Atatürk heykellerinin yakılıp yıkılmasına karşın, askeri, polisi görev yapamaz kılan bu iktidardır. Suriye halkına karşı emperyalistlerin taşeronluğunu üstlenen, sonrasında ‘büyük Osmanlı’ kurma hayaliyle Suriye’ye karşı yürütülen emperyalist savaşta dinci terör örgütlerinin yanında yer alıp kendi ülkesinin güvenliğini tehlikeye atan bu iktidardır. O halde PKK ile anlaşarak ülkemizin belirli bölgelerinde egemenliği terör örgütüne devreden, Anayasa değişikliği için onlarla birlikte hareket etmek isteyen, kısacası Cumhuriyeti yok etme amacında PKK ile el ele veren AKP, İç Güvenlik paketini gerçekten teröre karşı mücadele için çıkarıyor olabilir mi? Hayır!” dedi.

TÜRKİYE TERÖRE KARŞI ETKİSİZ KILINMAK İSTENİYOR

Bu yasa ile iktidarın seçim öncesi kendisine PKK ile pazarlık alanı açmayı hedeflediğini belirten Darıcı, “Bu yasa; yasaklara rağmen ADD öncülüğünde Ulus meydanında toplanıp barikatları yıkan, kar kış, yağmur çamur demeden Silivri önlerinde toplanan, Tandoğan meydanında milyonlarca olup Anıtkabir’e koşan, Gezi direnişinde bağımsızlık ve özgürlük istemiyle ayağa kalkan milyonlarca yurtseveri sindirmek için çalıştırmak, ülkeyi ancak savaş koşullarında uygulanabilecek bir sıkıyönetim rejimine sokarak, bu rejimin hukuk tanımaz ortamında her türlü yetkiyi siyasette toplayarak 2023 hedefine vurmak için çıkartılmak isteniyor. Bu yasa; Türkiye’nin NATO’dan bağımsız, NATO komutasında olmayan tek silahlı gücü Jandarma’yı sivilleştirerek, dört bir yanı terör tehdidi altındaki ülkemizin terörle mücadelede en iyi yetişmiş, en deneyimli ve mobil birliklere sahip olan tek gücünü polis gibi siyasetin emrine sokmak ve teröre karşı etkisiz kılmak için çıkartılmak isteniyor” şeklinde konuştu.

“MAL VE CAN GÜVENLİĞİN BİRİLERİNİN İNSAFINA KALACAK”

Torba yasanın meclisten geçmesi halinde nelerin olabileceği hakkında konuşan Darıcı, “Demokrat Parti döneminde mecliste kurulan ve yargı yetkisini gasbeden Tahkikat Komisyonu’na verilen yetkilerin benzerleri bu yasa ile Yürütmeye verildiğinden herhangi bir hâkim ve savcı kararı olmadan gözaltına alınabileceksin, avukat dahi çağıramayacaksın. Yine hâkim ve savcı kararı olmadan sadece polisin seni ‘makul şüpheli’ bulması ile üstün, eşyan, aracın aranabilecek, fişlenebileceksin, bir Bakanın isteğiyle dinlenebileceksin. Hatta, Anayasal bir hak olan ve şiddet içermeyen toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılman halinde dâhi polis, ‘Durumu değerlendirerek’ doğrudan seni yakalayabilir, yürüyüşünü engelleyebilir ve oradan uzaklaştırabilir. Kısacası can ve mal güvenliğin ‘birilerinin’ insafına kalmış olacak. Sonuç olarak; bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olarak, her türlü kişi hak ve özgürlükleri kısıtlanmakta, yeni suç ve cezalar oluşturulmakta, yargı yetkisi yok sayılmakta, güvenlik güçlerine orantısız ve yargı denetiminden uzak yetkiler, hatta adam öldürme yetkisi dâhi verilmekte, Anayasal ilkeler ortadan kaldırılmaktadır. Amaç, iktidarın 223 yılı hedefi önündeki engelleri kaldırmaktır. Bu nedenle ülkemizde demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini yeniden hâkim kılmak için; Cumhuriyete, vatana sahip çıkan tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, meslek odalarını ve halkımızı tüm ön yargılarını ve ayrıntıları arkada bırakıp bu paketin yasalaşmaması için birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Biz varız, ya siz?” dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00