www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?İddialar gerçeği yansıtmamaktadır?

?İddialar gerçeği yansıtmamaktadır?

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Diyanet İşleri Başkanlığına karşı sosyal medyada oluşturulan iddialara ilişkin, ?Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilebileceğine dair yayınlanan haberler asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır? dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanlığımızın kız çocuklarının erken yaşta evlendirilebileceğine dair yayınlanan haberler asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır. Dini kavramlar sözlüğü adlı yayınımızda ki tanım ve maddelerin çarpıtılması ile böyle bir iddianın ortaya konulması, üretilmesi iyi niyetle, samimiyetle ve objektiflik ile izah edilemeyecek bir husustur. Kız çocuklarını anne olma, aile kurma sorumluluğuna sahip olmadan, psikolojik ve biyolojik olgunluğa erişmeden evlendirmek, nikahta rıza ve irade hürriyetini şart koşan dinimiz ile bağdaşmaz. Başkanlığımız tarih boyunca erken yaşta evliliğe asla onay vermemiştir, bundan sonrada vermeyecektir. Din şuraları ve il müftülüleri seminerleri gibi üst düzey toplantıların sonuç bildirgelerinde, kız çocuklarının erken yaşta evlendirmenin, asla dini referanslar ile desteklenemeyeceği defalarca vurgulanmıştır. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun görüşü de bu yöndedir. Diyaneti, din işleri yüksek kurulunun ortaya koyduğu bu görüş, gerek din şuraları ve il müftüleri toplantılarındaki sonuç bildirgeleri bağlamaktadır. Çarpışmalar hedeflenerek, herhangi bir kitaptan bir satır alarak onda kendi amaç ve hedefine uygun cümleler üretmek, iyi niyetten varistir. Bu nedenle, bu vesile ile tüm kardeşlerimize bildirmek isterim ki, Diyanet İşleri Başkanlığı kanunda yer almış, Cumhuriyet dönemi boyunca en çok önem verilmiş ve çok önemli görevler icra etmiş kurum olarak bu gibi çarpıtmalar ile asla yıpratılamayacak, asla toplumun nazarındaki şahsi maneviyesi zarar görmeyecek öneme haiz bir kurum. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla, bu ve bunun gibi çarpıtmalara karşı, ağır başlılık ile karşı koymalarını ve kendilerinin en güzel kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığına güvenmeye devam etmelerini istirham ediyorum? diye konuştu.

EVLİLİK RIZAYA DAYALIDIR

Evliliğin rızaya dayalı bir olay olduğunu ifade eden Güzel, ?Dini yönü olan ve akit yönü olan bir husustur. Dolayısıyla evlilik ve aile, birçok sorumluluk üstlenilecek bir kurumdur. Toplumun en temel taşıdır. Aile yapısı ne kadar sağlıklı olursa, toplum o kadar sağlıklı olur. Sağlıklı ailelerde,  psikolojik, biyolojik yönden olgunlaşmış, yetişmiş hale gelen bireyler ile gerçekleştirilebilir. Dinimiz, evlilik ile ilgili akdin şartlarını taşıyan olgunluğu esas almıştır. Bunun olgunluk devresi olarak, söyleyebileceğimiz şey, akitte bugün geçerli olan olgunlaşma süreci olan ehliyet ve liyakat anlayışı ne ise, dinimizde de odur. Bunun başka yerlere çekilmesinde ki maksat anlaşılmıştır. Hemen arkasından Başkanlığımız hedef alınarak, kapatılması gibi gülünç bir kampanya başlatılmış, niyet anlaşılmıştır? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01