www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İHH, Emanetleri Yemen´e Ulaştırdı

İHH, Emanetleri Yemen´e Ulaştırdı

9-16 Şubat 2019 İnegöl İHH öncülüğünde başlatılan Yemen için yardım kampanyasında toplanılan yardımlar, İnegöl İHH ekibi tarafından Yemen´e giderek teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Şubesi Başkanı İlhan Tatlı, "401 yıl boyunca Osmanlı vilayeti olarak kalan, binlerce Osmanlının şehidi ve mezarının bulunduğu,yüz yılın insanlık krizinin yaşandığı,21 milyon insanın gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığı,her 10 dakikada bir, bir çocuğun hayatını kaybettiği,insanların açlıktan ağaç yaprakları pişirerek yediği,binlerce insanın öldüğü,  milyonlarca insanın evini terk ettiği, sağlık sisteminin çöktüğü, birçok bölgede yolun, elektriğin, suyun, marketin, okulun ve caminin olmadığı, yokluk, yoksulluk, acı, ızdırap, keder ve ölümlerin bol bol olduğu bir ülkeden geliyoruz. Bu ülkenin ismi Yemen. 9-16 şubat tarihlerinde İnegöl halkının yemen için bağışladıkları yardımları çok zorlu, meşakkatli ve sıkıntılı bir yolculukla yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgeye  32 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştık. Dönüşümüz ise tam bir faciaydı. Uçaklarımız iptal edildi. Yemen´den sudan´a oradan da Türkiye´ye 52 saatte ancak ulaşabildik. Gerçekten çok zorlu, çok meşakkatli, çok sıkıntılı bir yolculuktu. Bu seyahati her ne kadar sıkıntılı ve meşakkatli kelimeleri ile geçiştirsek de, neler çektiğimizi ve neler yaşadığımız Allah biliyor. Bizler  bunun karşılığını ancak Allahtan umar ve bekliyoruz.Ama her ne olursa olsun İnegöl halkının bize bağışlamış oldukları bağışları yerine ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz.  Bölgede gerek sağlık, gerek gıda, gerek kurban yardım dağıtımlarımızı video ve fotoğraflarını sosyal medya hesabımız üzerinden halkımızla paylaştık.Hiçbir kurumun bu güne kadar giremediği ve girmeye cesaret dahi edemediği, yolların olmadığı, güvenliğin olmadığı ahrar vadisi, hanik bölgesi gibi sıkıntıların had safhada olduğu bölgelere giderek halkımızın emanetlerini ulaştırdık.Yemen´de kriz yeni değil. Yedi yıldır devam ediyor.Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi.Özellikle gıda ve su sorunu birçok bölgede etkisini sürdürüyor.Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor.  Ziyaret ettiğimiz hastanelerde gıda yetersizliğinden dolayı kadınların çoğu erken doğum yapmakta. Ve erken doğan çocukları koymak için küvezler yetersiz bazen bir küvezde iki çocuk kalıyor. Bazen de yer sıkıntısından dolayı başka hastanelere nakil ediliyor. Artık yemen şartlarında bu çocuklar o hastaneye yetişir mi,  yada gittiği yerde yer var  mı, Kaçı yolda öldü, kaçı sağ kaldı, kaçı ulaştı meçhul.Kadınlar Beslenemedikleri için anne sütü oluşmuyor.Kadınların çoğu çocuklarını bu sebeple emziremiyor" dedi.

?Allah´ım Müslümanları sana şikayet ediyorum?

Tatlı devamında ise; "Yemen petrol bölgesi olmasına rağmen, petrolün fiyatı 7 kat arttı" diyerek konuşmasını sürdüren Tatlı, "Birçok bölgede elektrik yok. Başkent´te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor.Himaye edilmeye, desteklenmeye muhtaç bir halk var. Birçok kurum personeline maaş veremediğinden dolayı, hizmetlerini yerine getirememektedir. Yemen´in yüzde 30´u devletten gelen düzenli maaş ile geçiniyordu ki bu maaşlar şuan verilememektedir.  2 milyondan fazla öğrenci eğitim dışında kalmaktadır. Tespitleri yapılamayan binlerce belki de yüz binlerce çocuk ciddi oran da kötü beslenmeden dolayı şiddetli hastalıklarla boğuşmaktadır.Ve en kötüsü de ilaç sıkıntısı had safhada.Bir çok bölgede ilaca ulaşılamıyor.Sizlerden rica ediyorum, çok değil azıcık empati yapalım sevdiklerimizin, yakınlarımızın, annemizin babamızın kardeşimizin eşimizin ve de çocuğumuzun gözlerimizin önünde, kollarımızın arasında  saat saat eridiğini, ve kısa bir zaman sonra son nefesin verdiğini bir düşünün. Acaba ne ve neler hissederiz.İşte yemen halkının durumu bu ve çaresizce dudaklarda dökülen cümle  Allah´ım Müslümanları sana şikayet ediyorum.Kimisi bizi öldürüyor, kimisi ölümümüze göz yumuyor.Yemen stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı ve dünya deniz ticaretinin yüzde 70inin bölgeden geçmesi sebebi ile geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde .2015 yılında başlayan iç savaşla birlikte bir tarafta Amerika ve İngiltere destekli birleşik Arap emirlikleri Suudi Arabistan´ın başını çektiği Arap koalisyonu, diğer tarafta Rusya ve İran destekli Husi diye adlandırılın Yemenliler var.  Bölge adeta bomba ve füze yağmuruna tutulmuş vazitte. Milyon ve milyar dolarlarca silah satışı yapılıyor. Bölge adeta silah satış pazar yeri gibi nasıl olsa ölende Müslüman öldüren Müslüman çok mühim değil onlar için.Bizler İHH  olarak 2000´li yılların başından beri Yemen´de gıda, kurban, barınma malzemeleri, hijyen paketleri,  bebek maması, mobil sağlık klinik ve malzemeleri başta olmak üzere 20 milyon Euro civarında yardım dağıtımında bulunduk. Yemen´de şuan 5055 yetim çocuğa sponsor olduk ve yetimlere her ay düzenli olarak yardım ulaştırıyoruz..Halkımızın emanetlerini bizzat bölgeye giderek yerine ulaştırdık. Allah tüm bağışçılarımızdan milyon kere razı olsun.

Oradaki sıkıntılar devam ettiğinden dolayı, yardım Kampanyamız da aynen devam ediyor.İnegöl halkının desteklerini bekliyor saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Tatlı konuşmasını şöyle sürdü, "Kampanyamıza destek vermek isteyenlerbagis.inegolihh.org.tr adresinden kredi kartı ile bağış yapabildiği gibi ister banka hesap numaralarımıza, ister derneğimize bizzat gelerek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler İnegöl iHH insani yardım derneği Kuveyttürk TR29 0020 5000 0950 9217 6000 01- Ziraat bankası TR58 0001 0000 6785 6294 8750 01."

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02