www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İHH´NIN GÖZ YAŞARTAN HİZMETİ

İHH´NIN GÖZ YAŞARTAN HİZMETİ

Suriye´de yaşanan savaşta ayaklarını ve kollarını kaybeden Suriyeli çocuklar, İHH´nın Hatay´da açtığı ortez- protez merkezinde son teknoloji ile üretilen kol ve bacaklarla hayata yeniden tutunabiliyorlar.

İnegöl basın mensupları. Hatay´daki Türkiye´nin ilk yüksek teknoloji ortez protez merkezini ziyaret etti.

İHH´nın ortez-protez merkezindeki çalışmalarına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren İnsani Yardım Derneği İHH İnegöl Şube Başkanı İlhan Tatlı, ?Savaş başladığında söz biter. Savaş başladığında bombaların sayısı hesaplanmaz. Kardeş ülke Suriye, yıllardır bombardıman altında yaşamaya çalışıyor. Bizler de bunu gözlerimizle müşahede etme fırsatı bulduk. Çocuklar top oynarken birden bire uçaklar geliyor ve çocuklar kollarını bacaklarını kaybediyorlar. bu merkezimizde binlerce Suriyeli kardeşimizin ihtiyacını gideriyoruz. Bu merkezimiz inşallah savaşın çocukların hayallerinin çalınmasına müsaade etmeyecek. Bu anlamda protez merkezi, insanların hayata yeniden tutunabilmeleri, kendi hayatlarını idame ettirmeleri açısından oldukça önemlidir.?dedi.

---------------------------------------

 

İHH Suriye´deki bombalı saldırılarda sakat kalan 2 milyon civarındaki savaş mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye´nin ilk yüksek teknoloji ortez protez yapım ve uygulama merkezlerini. İstanbul, Şanlıurfa ve Hatay´da 3 ayrı protez merkezi kurdu.

İhtiyaçları temin etmek üzere planlan merkezlerde 2 yılda bin ihtiyaç sahibi için ortez protez üretilmesi ve uygulanması hedefleniyor. Ücretsiz hizmet verecekler. Yaralanma sonucu sakat kalan Suriyeli savaş mağdurlarını öncelemekle beraber, savaş dışı sebeplerle de sakat kalmış, ortez protez temini imkanı olmayan ihtiyaç sahipleri de bu merkezler sayesinde ücretsiz olarak ortez protez imkanlarına kavuşacaklar.

Ziyaret esnasında bir açıklama yapan İnegöl İhh İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, ?Savaş başladığında söz biter. Savaş başladığında bombaların sayısı hesaplanmaz. Kardeş ülke Suriye, yıllardır bombardıman altında yaşamaya çalışıyor. Bizler de bunu gözlerimizle müşahede etme fırsatı bulduk. Çocuklar top oynarken birden bire uçaklar geliyor ve çocuklar kollarını bacaklarını kaybediyorlar. bu merkezimizde binlerce Suriyeli kardeşimizin ihtiyacını gideriyoruz. Bu merkezimiz inşallah savaşın çocukların hayallerinin çalınmasına müsaade etmeyecek. Bu anlamda protez merkezi, insanların hayata yeniden tutunabilmeleri, kendi hayatlarını idame ettirmeleri açısından oldukça önemlidir.?

Projenin özellikleri

3D (üç boyutlu) tarayıcılar kullanılarak hastadan ölçü alması ile (alçı ölçüye gerek kalmadan) öncü bir projedir.

Protez üretimine özel üretilmiş yazılım ve 3D yazıcı kullanılması ile üretim maliyetleri düşürülmüştür.

3D yazıcıyla soket üretiminin gerçekleştirilmesi ile hastaların İstanbul merkezde ortalama 4-6 saat içinde protezlerine kavuşabilmeleri mümkün olabilecektir.

Özel yazılım ve 3D yazıcılar sayesinde hastaya özel soket veya gerektiğinde özel imalat protezler yapılabilecektir.

Merkezden uzak (kamplar, savaş bölgeleri gibi) yerlerde sadece bir tekniker 3D tarayıcılar ile alçı ve ölçü ekipmanları taşımadan; alçı kalıplarının transferine dair sorun yaşamadan ölçü alabilecek, transfer sağlayabilecektir.

Güdük volüm değişikliklerinin elektronik ortamdaki ana veri üzerinde uygulanabilmesi ile tekrarlayan ölçü alımları ortadan kalkacaktır.

Sık rastlanan ölçü alma sırasında yetişmiş tekniker bulma sorunu ortadan kalkacaktır.

EinScan-Pro 3D tarayıcı kullanımı sayesinde her bir teknikerin günde en az 10 hastadan ölçü alabilme imkanı vardır.

Protez ara elemanı (diz, ayak) olarak bütün dünyada kabul edilen markaların ürünleri tercih edilecektir.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29