www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlçe Tarım´dan Güvenli Gıda Eğitimi

İlçe Tarım´dan Güvenli Gıda Eğitimi

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, BEBKA´nın 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ?Sağlıklı Nesiller için Güvenli Gıda? eğitimine başladı.

?Sağlıklı Nesiller için Güvenli Gıda? projesi Oylat ve Oylat´a yakın köylerde gıda üretimi yapan işletme çalışmalarının katıldığı eğitimle başladı.Oylat çağlayan otel çok amaçlı salonunda düzenlenen eğitimde HACCP Yönetim Sistemi Firması Eğitmeni Esen Egemen, gıda güvenliği ve hijyen konusunda eğitim verildi.

 

ETKİN DENETİMLER YAPILACAK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?Projenin amacı gıda üretimi ve satışı yapan firmaların bilinçlenmesi, ürünlerin AB ve Tarım Bakanlığı normlarında olmasına katkı sağlayacaktır. Kurum çalışanlarımızın hijyen ve sanitasyon konusunda yapacakları etkin denetimler sonucunda, kapanan veya ceza alan işletme sayısında azalmalar olacaktır. Kırsal alanda yaşayan kişilerin genel olarak kentsel alanda yaşayan kişilere ve ailelere göre daha dezavantajlı olduğu göz önüne alındığında, gıda işletmelerimizde gelir getirici bir faaliyet bağlamında bir adım öteye gitmelerini sağlayacak bir girişimdir. Aynı zamanda, gıda işletmelerimizin ve kurum personelimizin eğitim alması anlamında da toplumsal bütünleşmeye katkısı bulunmaktadır. Dolayısıyla 5 gün sürecek bir eğitim olacak. otel, yemekhane, kantin gibi gıda işletmelerinin personellerinin katıldığı bir eğitim. Proje kapsamında 400 kişiye eğitim verilmiş olacak. Böylelikle daha hijyenik ve sağlıklı şartlarda gıda üretimi ve tüketimi sağlanacaktır? dedi.

 

HACCP Yönetim Sistemi Firması Eğitmeni Esen Egemen, gıda güvenliği ve hijyen konusunda eğitim semineri verdi.Yaklaşık 100 kişinin katıldığı seminerde konuşan Egemen, ?Hijyen veya hıfzıssıhha, sağlıklı bir yaşam için yapılan faaliyetlerin ve alınan önlemlerin tümüdür.? Diyerek, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25