www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İlk Teravih Hafız Osman Bostancı İle Kılındı

İlk Teravih Hafız Osman Bostancı İle Kılındı

İnegöl Belediyesi´nin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında 9 ünlü hafızı ilçe halkıyla buluşturacağı programlar Salı akşamı kılınan ilk teravih namazı ile başladı. TRT Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 3.cüsü Hafız Osman Bostancı, teravih namazı öncesi

İnegöl Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında ilçe halkının 9 farklı camide düzenlenecek Kuran-ı Kerim tilavetleriyle buluşturacak. 9 ünlü hafızın konuk edileceği programlar, Salı akşamı ilk teravih ile birlikte başladı. TRT Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 3.cüsü Hafız Osman Bostancı, ilk teravih namazında İshakpaşa Camisinde ilçe halkıyla buluştu.

RAMAZAN, İSTİKAMET AYI

Cami avlusunda Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Bostancı, Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası teravih namazını da kıldırdı. İnegöl Belediyesi´nin Müftülük işbirliğiyle gerçekleştirdiği programda namaz öncesi bir konuşma yapan Müftü Kazım Güzel, ?Mübarek Ramazan-ı Şerif hayırlar, bereketler, selametler, barış ve kardeşlikler getirsin. Rahmet ayı, mağfiret ayı, Kuran ayı, oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif bereketiyle tecelli etti. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayı, müminler için inançlarının yeniden gözden geçirildiği, ibadetlerinin yeniden planlanıp programlandığı, ahlaki yapıların yeniden tanzim edildiği, fert, aile, cemiyet, millet, devlet planında yeniden bir imar ve inşaya tabi tutuldukları zaman dilimidir. İlim ayı, hikmet ayı, takva ayı, ihsan, ihlas ve istikamet ayı olan mübarek ramazanı şerif; kardeşlik, vahdet, sükun, barış ve de istikamet ayı olarak ümmetin hayatına tecelli etmektedir? dedi.

?ŞEYTANIN TARAFTARLARININ BU CESARETİ, MÜSLÜMANLARIN DAĞINIKLIKLARINDAN KAYNAKLANIYOR?

İsrail´in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulme de değinen Müftü Güzel; ?Ramazan bu şekilde tecelli ederken, şeytanın taraftarları da boş durmuyor. Onlar da kan, gözyaşı, huzursuzluk ve katliam olarak kendilerini şeytanın temsilcileri olarak göstermektedirler. Elbette ki şeytanın taraftarlarının bu cesareti, Müslümanların dağınıklıklarından, bölük pörçük oluşundan kaynaklanıyor. Elbette ki bu ramazan-ı şerifler, cihat şuuru, müminlerde yeni bir kardeşliği, inkılabı ve de tüm küffara karşı birlik beraberlik içerisinde yeni bir Müslümanların yeryüzünde iktidarını tecelli edecektir. İşte o zaman dün ecdadımızın yaptığı gibi yeryüzüne kardeşliği, adaleti hakim kılma adına eski rollerini, vazifelerini yerine getireceklerdir? diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLADIĞIMIZDA, AKAN KAN DA DURACAKTIR

Belediye Başkanı Alper Taban ise ?Ramazan geldi ama gerçekten Ramazan-ı Şerif´i içimizde bir buruklukla kutluyoruz. İnşallah tabi bunlar son bulacak. Bizler bir ve beraber olursak son bulacağını ümit ediyorum. Bize düşen, burada aynı safta olduğumuz gibi gündelik yaşamda da ümmet olarak bir arada olmak, omuz omuza vermek. Bunu başarabildiğimiz zaman inşallah Müslüman coğrafyada akan kan da duracaktır? ifadelerinde bulundu.

9 MUHTEŞEM GECE

Başkan Taban, ramazan boyunca sürecek programlar hazırladıklarını da dile getirerek; ?Ramazan boyunca sizler için 9 farklı program hazırladık. Değerli hafızlarımızla sizleri buluşturacağız. Dolu dolu bir ramazan geçireceğiz. Billboard ve sms aracılığıyla sizleri bilgilendirecekler. İnşallah katılırsanız bizler de mutlu etmiş olursunuz? şeklinde konuştu.

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

Hafız Osman Bostancı´nın teravih namazını kıldırmasının ardından, namazdan çıkan vatandaşlara İnegöl Belediyesi tarafından Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25