www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İMOS´ta Güler Dönemi

İMOS´ta Güler Dönemi

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği´nde(İMOS)gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında başkanlığa Okan Koltuk Firmasının sahibi Okan Güler getirildi.

6 Nisan tarihinde gerçekleşen İTSO seçimlerinde başkan seçilen Yavuz Uğurdağ, İMOS Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Okan Güler´e devretti.

SEKTÖRÜNDE TEK OLAN PROJELER YAPTIK

Konu ile alakalı bir açıklamalarda bulunan Yavuz Uğurdağ, ?2015 yılında gerçekleşen İMOS olağan genel kurulunda üyelerimizin teveccühü ile İMOS başkanlığına seçildik. 2017 yılında gerçekleşen olağan kongrede ise ikinci kez İMOS başkanlığı görevine seçildik. 3 buçuk yıl boyunca pek çok projeye imza attık ve Nisan başında İTSO başkanlığına seçilmemizin ardından büyük bir gururla sürdürdüğüm İMOS başkanlık görevimizi Okan Güler arkadaşıma devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. 2015 yılında ilk seçildiğimde kongrede gerçekleştirdiğim teşekkür konuşmasında İMOS İnegöl´ün en önemli sivil toplum kuruluşudur demiştim. Biz görevde kaldığımız sürece bu bilinçle projeler yaptık ve bu projelerle tüm Türkiye´de ve sektörümüzde ses getirdik. İlk iş olarak MOSFED üyeliğimizi gerçekleştirdik ve İstanbul Fuarında söz sahibi olduk. Fuarda üyelerimizin daha iyi şartlarla, daha iyi yerlerde bulunması için çalışmalar yaptık. Sektörümüzde ilk ve tek olan I´m Design tasarım etkinliğini gerçekleştirmeye başladık ve dünyaca ünlü mobilya tasarımcılarını misafir ettik, endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri arasında sektörümüzün tanınmasını ve tercih edilmesini sağladık. Bu organizasyonu görevde olduğumuz sürece 4 kez gerçekleştirdik. Kentimizi ve sektörümüzü dünyaya tanıtabilmek için ?İnegöl Dünya İle Buluşuyor´ projemizi gerçekleştirdik ve ilk olarak Afrika kıtası ardından Amerika kıtası ve son olarak Asya kıtası ülkeleri büyükelçileri, ticaret ataşeleri ve konsoloslarını kentimizde ağırladık ve kendimizi anlattık. Yıllardır kendi gayretleri ile ticaret hacimlerini ve ihracatlarını arttırmaya çalışan sanayici dostlarımıza bir motivasyon olsun amacıyla İnegöl Mobilyası Yıldızları ödül gecemizi organize ettik. Bu kapsamda pek çok değerli meslektaşlarımın çalışmalarını ödüllendirdik. Bu projelerin hepsi sektöründe tek olan projeler oldu. Atölye İnegöl kapsamında 30 tasarımcı öğrenciyi mobilya sektörüne kazandırdık. Bu projeler kapsamında yurtdışı fuar ziyaretleri, B2B organizasyonları ve Alım heyetleri organize ettik. Üyelerimizin talep ettiği konularda eğitimler düzenledik. Yeniliklerden haberleri olsun amacıyla pek çok farklı konuda bilgilendirme seminerleri yaptık. Hindistan´da bir fuar organize ettik ve İnegöl´ün yurt dışında organize ettiği ilk fuarı gerçekleştirdik. Sosyal medyadan yaptığımız tanıtım çalışmaları ile üyelerimizin tanıtımlarını yaptık. Eğitim kuruluşları ile çalışmalar yaptık, makine aldık, burs verdik. Amacımız hep sektöre fayda sağlamaktı? dedi.

MODEF´E HEYECAN GETİRDİK

MODEF hisselerinin devri ile alakalı da konuşan Uğurdağ, ?Tüm yaptığımız işlerin yanında belki de en önemlisi MODEF şirketinde Belediye´ye ait olan yüzde 40 hissenin üyelerimizin desteği ile satın alınması projesini gerçekleştirdik ve yaptığımız çalışmalarla İnegöl Mobilyası markasının bugünlere gelmesinde en önemli unsulardan olan fuarımıza tekrar heyecan getirdik? diye konuştu.

BAŞARI TEMENNİSİ

Okan Güler´e başarılar dileyen Yavuz Uğurdağ ?Okan Güler arkadaşım 2015 yılından bu yana İMOS yönetiminde beraber çalıştığımız ve son dönemde başkan vekili olarak yanımızda olan bir arkadaşımız. Kendisi yaptığımız tüm projelerde aktif fayda sağlamış ve emek vermiş birisi. Bugün gerçekleşen yönetim kurulu toplantımızda başkanlık görevi kendisine verildi. Ben bundan sonra Okan Güler arkadaşıma başarılar diliyorum ve ben de yönetim kurulu üyesi olarak kendisine elimden gelen desteği vereceğimi belirtmek istiyorum? şeklinde konuştu.

BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ

Yavuz Uğurdağ´a teşekkür eden Okan Güler ise, ?Yavuz başkanım bize aktif ve güçlü bir dernek başkanlığı bıraktı. Amacımız bu aktivitenin artmasını sağlamak ve bize emanet edilen bu görevde bayrağı daha yukarılara taşımak olacak. İMOS, İnegöl ve mobilya sektörü için çok önemli ve kritik bir dernek. Gerek İstanbul fuarı gerekse MODEF gibi çok önemli iki organizasyonda söz sahibi. TOBB sektör kurulunda temsil edilen, hükümet nezdinde verdiği raporlar dikkate alınan bir dernek. Biz Yavuz başkanımızla birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzde yeni fuar alanı gibi çok önemli bir proje var. Bu projenin bitirilip hizmete açılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diğer devam eden organizasyonlarımıza devam edeceğiz ve Ocak ayında gerçekleşecek genel kurulumuza daha da güçlü bir dernek olarak gideceğiz. Ben de Yavuz başkanıma İTSO başkanlığında başarılar diliyorum? dedi.

Gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında Mehmet Mestan, Suat Aras başkan yardımcılıklarına, Ergün Topal muhasip üyeliğe, Bilal Şenel ise sekreter üyeliğe getirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29