www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL 10 KAT BÜYÜDÜ

İNEGÖL 10 KAT BÜYÜDÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Sanayinin 15 sene önceki sınırlarıyla, bugün bulunduğu yer, İnegöl özelinde 10 kat fark var. Türkiye 4 kat büyüdü ama İnegöl 10 kat büyüdü.?dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kısa süre önce kongresini gerçekleştiren Kafkas Folklor ve Kültür Derneğine ziyarette bulundu. Ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri ile Kafkas camiası katıldı.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Ziyarette ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim, "Ülkemize, Bursa´mıza,İnegöl´ümüze önemli projeler kazandıran ve camiamıza maddi,manevi katkı koyan saygıdeğer büyüğümüz, AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin aramızdalar. Gerçekten ağır bir sorumluluk ve bir o kadarda kutsal bir sorumluluk olarak bu görevi aldım. Biz İnegöl´de resmi olmamak ile birlikte bir federasyonuz? dedi.

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, ?Bende çiçeği burnunda yeni bir ilçe başkanıyım. Benden daha çiçeği burnunda Nedim Bey var dedim ama, Nedim kardeşim 1 seneyi aşmış. Başkanlığının Nedim Beye ve Kafkas Camiasına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

TOPRAĞA SEVDALI İNSANLAR VAR BURADA

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?Bugün burada zamana zaman sizi ziyaret ederek hasbihal etme şansı buluyoruz. Ama özelikle göreve seçilen Nedim Sevim´e ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara hayırlı olsun demek, ilçe başkanımız ile birlikte Kafkas Kültür Derneği´nin yanında olduğumuzu,çalışmaları takdirle izlediğimizi, çalışmalarda destekçisi olduğumuzu belirtmek için geldik. Camiamıza hayırlı,uğurlu olsun. En güzeli gönlü Türkiye´ye aşık, bu toprağa sevdalı insanlar var burada. Görev almak cesaret işi... Nedim Başkanı tebrik ediyor, Ömer Faruk Başkanı da kutluyorum. Kendisiyle de gurur duyuyorum" dedi.

?BİZE OY VERENLERİN DEĞİL, HERKESİN PARTİSİYİZ?

?Anayasa herkesin anayasası? diyen Şahin, "Biz siyasetçiler anlatırken, geçmişte şöyle oldu, gelecekte şöyle olacak diye anlatırız ama benim bir anlayışım var, Mevlana´nın şu sözünü çok severim, ´Dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım´. Yani dünü yaşadık, dünü tükettik, dünle ilgili yaşadıklarımızı hatıralarımızda yer etti. Siyaseten yaşadıklarımızla insanımız 15 yıldır kararı AK Parti´den yana, özellikle İnegöl´de almış olduğumuz yüzde 71 destek ile desteklerini bizlere belirttiler. Biz iktidar olduktan sonra şunu hep söyledik, bize oy verenlerin değil, herkesin partisiyiz. Bir referandum yaşadık, yüzde 51´le kabul edildi, evet diyenler ve hayır diyenler oldu. O anayasa o gece itibari ile toplumun yüzde 51´inin oyu ile değişti, bu saat itibariyle yüzde 100´ün anayasası olmuştur,bunun çalışması içerisinde olacağız demiştik. Geleceğe hazırlanmak, sıkıntıları bertaraf etmek, geçmişte gelen sıkıntılar bugünle pekiştirip, yarına nasıl sorunsuz gideriz. Faruk Çelik beyin çok güzel bir sözü vardır, ?Sorunlarıtorunlara bırakmamak için neler yapmak lazım^´. İşte siyaset müessesi bunun için var, bunun için çalışıyor" şeklinde konuştu.

İNEGÖL 10 KAT BÜYÜDÜ

?Türkiye´nin düşünüp de yapamadıkları vardı? diyerek konuşmasını sürdüren Şahin, ?15 yıl önce kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti´ye millet genel başkanı seçime girmediği halde yüzde 34.60 ile iktidar görevi verdi. 3 ay sonra gerçekten hakikat yerine buldu, genel başkanımız ara seçimle meclise girdi, başbakan oldu.  Türkiye´de olmaz denilenler bir bir gerçekleşmeye başladı. Türkiye büyümeye başladı. Bu değişimden nasibimizi hepimiz almaya olağan gücümüzle çalıştık. İnegöl´de herkes sanayiden nasibini almıştır. Hepimizin ekmek yediğiyer sanayi... Sanayinin 15 sene önceki sınırlarıyla, bugün bulunduğu yer, İnegöl özelinde 10 kat fark var. Türkiye 4 kat büyüdü ama İnegöl 10 kat büyüdü. Neden? Çünkü İnegöl´de çalışan ve üreten insanlar var. Bundan işçimiz,sanayicimiz ve şehrimiz istifade ediyor. Peki, gelecekte ne olacak. İşte asıl mesele bu. Öyle bir zaman diliminden geçiyoruz ki? Dünya çok çabuk değişiyor. Dünyada egemen olan güçler, paranın sahibi olan güçler, silahın sahibi olan güçler kendilerince akıl yürütüyorlar. Planlar ve oyun kuralarını kendimiz koyarız derler. Doğrudur, şimdiye kadar hep böyle olmuş. Bunları uygularken önlerine hiç engel çıkmamış. Gelişmekte olan ülkelerde iktidarları değiştirme güçlerine sahip olmuşlar. Türkiye´de de bu böyle olmuş. 1970 ile 80 arasında, öğrenci hareketleri ile başlayan sağ-sol kavgası ile aynı mahallenin çocuklarının birbirini vurduğu bir ortamı yaşadık. Polisin ikiye bölündüğü, kamplaşmanın hızlandığı, sağ-sol davası dediğimiz süreç yaşadık. Bir gecede siyasetin alması gereken kararlarda siyaset geciktiği için, asker darbe yaptı. 11 Eylül´de terör vardı, 12 Eylül´de bitti. O egemen güçler planladıklarını, piyonları ile yapmaya çalıştılar hep. 3 yıllık askeri darbe döneminden sonra serbest seçim dönemine geçtik. Oyun kurucular bir yön istikamet çizmeye çalıştı ama millet başka yöne rey etti. Sandıktan istenmeyen başka bir parti çıktı. Yüzde 46 ile rahmetli Turgut Özal başbakan oldu. Özal´a 30 gün hükümeti vermediler? şeklinde konuştu.

?GÜÇLÜ, BÜYÜK, LİDER TÜRKİYE?

?15 yıldır bir ilkemiz ve ülkümüz var? diyerek konuşmasını sürdüren Şahin, ?Büyük Türkiye, güçlü Türkiye, lider Türkiye. Büyük Türkiye kendimizin farkına varmak demek. Lider Türkiye ise bize bir miras var, mirasa uygun hareket etmek gerekiyor. Her şeyiyle güçlü Türkiye´yi oluşturmak. Rahmetli Demirel de bunu istedi. Ama yapmaya fırsat bulamadı. Ama bunu yapmak için bir kararlılık gerekiyordu. Aslında yaşadığımız her olumsuz hadise, aslında ay ışığı,sarıkız,balyoz darbe planlarının hükümetimize planlanması, partimizin kapatılmak istenmesi, terörü bitirebilmek için devlet yetkilerinin bir takım temaslarda bulunmasını topluma sızdırılması, MİT Müsteşarına mahkeme celbi gönderilmesi, Gezi Parkı hadisesi, 17-25 Aralık darbesi, en son finalini yaparak darbe teşebbüsüne girişmeleri Türkiye´nin gidişatını durdurmak içindi... Egemen güçler öyle istiyor çünkü. Paranın sahipleri güçlü,büyük,lider Türkiye istemiyor. Güçlü,büyük,lider Türkiye olursanız Trump´ın attığı imza ile Kudüs´ü, bir ülkenin başkenti olmasını engellersiniz. Liderlik özelliklerini ortaya çıkarırsanız bunu engellersiniz. Biz bunu izlediğimize inanıyoruz. Başımıza,önümüze engeller gelecek bunu da biliyoruz. Bir şeyi bu bildiklerimizden daha çok iyi biliyoruz, eğer biz aziz milletimizin istekleri doğrultusunda bu ideallere giderken, çalışmalarımızı kararlılıkla gerçekleştirirsek bu milletin desteği her daim bizim yanımızda olacak. Bunu tüm bildiklerimizden daha iyi biliyoruz" diye konuştu.

MİLLETİMİZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR

Şahin, ?Kudüs meselesi ile ilgili silah bizde,para bizde,egemenlik bizde biz istersek olur dediler. O iş bitti. Biz şimdi zamanı okuyan siyaset izliyoruz ve diyoruz ki artık Türkiye olarak oyun kurucuyuz. Biz olmadan karar veremezsiniz. Bunu gösterdik. Hem de uluslararası arenada gösterdik. Önceden olacak, gelirle BM´de Kudüs´ü İsrail´in başkenti olması kararını onaylattırırlardı. Bitti, Türk Milleti her şeyi görüyor. Gördüğü içinde kararlarında basiret sahibi olarak, hep milletimizin gerekliliğini yerine getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz.?

TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

?Terörle mücadeleye devam ediyoruz. PKK´nın, DAEŞ´in ve DHKPC bunlar artık bir üçlü. Yanına hiç ummadığımız, hiç konduramadığımız, hiçte yakıştıramadığımız bir şekilde, bizi hayal kırıklığına uğratan bir terör örgütü daha eklendi, FETÖ. Biz, normalde hizmet eden, içtimai hayatı yönlendirmeye çalışan, eğitim hayatını yönlendirmeye çalışan bir topluluk bilirken, meğer terör örgütlerine yataklık yapan, önlerini açan farklı bir terör örgütü ile karşı karşıyaymışız. Çok şükür ki, buradan da milletimizin kararlılıkları ile başarı ile çıktı. Milletin başarısıdır. Gelecekte bu tür hadiselerin olmaması içinde var gücümüzle çalışacağız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25