www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Düğüne Hazırlanır Gibi Fuara Hazırlanıyor

İnegöl Düğüne Hazırlanır Gibi Fuara Hazırlanıyor

İnegöl Belediyesi, dün kapılarını ziyaretçilerine açacak olan 40. MODEF Fuarı öncesi sanayi bölgesinde temizlik seferberliği başlattı. Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban; ?Düğüne hazırlanır gibi en güzel şekilde fuara ha

İnegöl Belediyesi, dün açılışı yapılacak olan MODEF Fuarı öncesi özellikle sanayi bölgesi başta olmak üzere şehrin ana arterlerinde temizlik seferberliği başlattı. Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve temiz bir şehirle fuarı gerçekleştirmek adına başlatılan çalışmaları sanayide yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, temizlik hususuna vurgu yaparak açıklamalarda bulundu.

 

ÇEVREMİZİ EL BİRLİĞİ İLE TEMİZ TUTMAMIZ LAZIM

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner´in de katıldığı incelemeler sırasında konuşan Başkan Alper Taban, ?Mobilya sanayimizde temizlikle alakalı bir farkındalık çalışması oluşturalım istedik. Bugün burada aslında yaptığımız rutin bir çalışma değil. Biliyorsunuz göreve geldiğimiz günden bu güne temiz şehir İnegöl, marka kent İnegöl olgusunu güçlendirebilmek adına bir dizi adımlar atmaya çalışıyoruz. Sürekli bunun insanların gözünün önünde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Çünkü bizim gerçekten bu şehirde bir farkındalık oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu şehirde yaşayan esnafından, işçisine, memurundan emeklisine, kadınından erkeğine iyi niyetli ve güzel insanlardan müteşekkil bir şehir. Ancak yaptığımız bazı hataların farkına varmamız lazım. Güzle bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Şuanda üzerinde bulunduğumuz caddenin asfaltı yapıldı ama bakıyoruz üzerinde insan eliyle gerçekleştirilen, firmaların atıklarından oluşan çöpler mevcut. Bu tabloların ortadan kalkmasını arzu ediyoruz. Şehrimizde çok güçlü bir mobilya üretimi var. Mobilyanın başkenti olmak gibi bir iddiamız var. Dolayısıyla biz bu iddianın altını daha da doldurabilmek adına beraberinde şehrimize gelen misafirleri gerçekten göğsümüzü gere gere gezdirmek, mutlu ve huzurlu bir şekilde gezdirmek istiyoruz. Bunları yapabilmemiz için de çevremizi el birliği ile temiz tutmamız lazım. Öncelikle ben her sabah işine gelip kapısının önünü süpüren esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü el birliği ile bunu yapabilirsek kirlenmiş bir alan bırakmayacağız. Belediyemizin ekipleri, temizlik hizmetlerimiz bir yandan devam edecek. Ancak biz kirletmeyerek temiz tutmayı başararak inşallah temiz şehir unvanını da almak istiyoruz. Bu övünülecek, gururlanılacak bir şey. Buraya gelen misafirler iyi bir mobilya algısıyla buraya gelirken, geldiklerinde de temiz bir şehir görünce bu algı daha da güçlenecektir. Dolayısıyla biz Mobilyacılar Odası Başkanımız ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanımızın önerileriyle burada bir çalışma yapalım istedik. Geçmişten bu yana temizliyoruz ama bu yeterli değil. Artık boş gördüğümüz alanlara atıklarımızı atmak yerine, atılması gereken alanlara atalım. Kapımızın önüne çıkarılması gereken çöpleri saatinde zamanında çıkartırsak belediye ekiplerimiz bunları zaten alıp götüreceklerdir? dedi.

 

DÜĞÜNE HAZIRLANIR GİBİ HAZIRLANIYORUZ

MODEF Fuarından da söz eden Taban, ?Biliyorsunuz önümüzde bir fuar var. Bu fuar sürecinde de şehrimize yeni yeni misafirlerimiz gelecek hem yurt içinden hem yurt dışından. Buraya gelen insanların huzuruna çıktığımızda da inşallah bu sınavı en güzel şekilde geçelim istiyoruz. Şehrimizin şuan dört bir yanında özellikle ana arterler olmak üzere otlarını biçiyoruz, kaldırım boyamalarını yapıyoruz, temizliklerini yapıyoruz, esnafımız da bu konuda bizlere destek veriyor. Düğüne hazırlanır gibi en güzel şekilde fuara hazırlanıyoruz. Fuarımızın da hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum? diye konuştu.

 

SANAYİ BİZİM EVİMİZ

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise ?Sanayi bizim evimiz. Hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz bir alan. Günün 8-9 saatini, belki evimizden daha fazla bulunduğumuz bir alan. Evlerimizi nasıl temiz tutuyorsak işyerlerimiz de aynı şekilde olması lazım. Yalnız bunu belediyeden ve temizlik görevlilerinden beklememek lazım. Sanayi içerisinde evsel atıklar için konteynırlar var, yine endüstriyel atıklarımız için büyük konteynırlar var. Bu konuda Valilik çok hassas davranıyor. Ciddi cezalar var. Endüstriyel atıklarımızı geri dönüşüm firmalarına vermemiz gerekiyor. Evsel atıkları da çöp konteynırlarına atmamız gerekiyor. Sanayide hep birlikte yaşıyoruz, bir kişinin diğer esnaflara zarar vermemesini istiyoruz. İnegöl sanayisi de eski sanayi değil çok büyüdü. 2000 üzerinde üretim yapan firmamız var. Bu arkadaşlardan rica ediyorum, lütfen duyarlı olalım. Gerekirse şikayet edilecekse şikayet edelim. 153 hattını arayarak belediyeye atıkları atanları bildirelim. Sanayi bizim ekmek yediğimiz yer. Başkanımıza da duyarlılığı için teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

BUNDAN İNEGÖL KAZANÇLI ÇIKAR

İnegöl KSS Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner de ?Belediye Başkanımıza konuyla yakinen ilgilendiği için teşekkür ediyorum. Burada yapılacak bir tek şey var; evsel atıkların zamanında konteynırlara atılması ve endüstriyel atıkların da anlaşmalı kurumlara teslim edilmesi. Bu sanayideki çöp sorununu çözecektir. Bundan da İnegöl kazançlı çıkar. Bütün yükün belediyeye yüklenmesi yanlış. Herkes üzerine düşeni yaparsa belediyemizin üzerindeki yük hafiflemiş olur? ifadelerinde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00