www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl engelliler için yürüdü

İnegöl engelliler için yürüdü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İnegöl Belediyesi ve İZED (İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği) işbirliğinde farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Tarihi İnegöl Mehteri öncülüğünde yapılan yürüyüşle engelli vatandaşlara dikkat çekildi.

İnegöl Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli vatandaşlarla ilgili farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek adına İZED (İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği) işbirliğiyle kortej yürüyüşü düzenledi. Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve engelli bireyler ile ailelerinin katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da destek verdi.

PANKARTLARLA MESAJ VERDİLER

Bugün 12.30´da İnegöl Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte, Tarihi İnegöl Mehteri öncülüğünde Atatürk Anıtına kadar yüründü. Engelli vatandaşlar ellerindeki pankartlarla engellilere yönelik mesajlar verdi. Yürüyüş sonunda heykel önünde de mini bir konser veren Mehter Takımı, marşlarla engellilere destek verdi.

TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI VAR

Mehter konserinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, ?Bu yıl 16´ncı yılını kutladığımız ve kurucusu olduğumuz derneği ilk kurduğumuz yıllarda, ailelerimiz engelli çocuklarını evlerde saklıyordu. Dışarı çıkaramıyorlardı. Şükürler olsun bugün biz de İnegöl´de yaşıyoruz diyerek yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. 365 günde bir gün değil sadece 1 saatinizi istedik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnegöl´ümüzde devletimizin yaptığı hizmetler takdire şayan. Bakım maaşlarımızla, engelli maaşlarımızla, Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma hizmetleriyle, İl Sosyal Hizmet Merkeziyle, Rehberlik Araştırma Merkeziyle, Engelliler Okulumuzla, Sevgi Evlerimizle, rehabilitasyonlarımızla ve sivil örgütümüz İZED olarak İnegöl´de biz de varız. Çocuklarımızın mutluluğu için 7/24 hizmetlerindeyiz. Bugüne kadar 4 bin üzerinde tekerlekli sandalye dağıttık. Bu sandalyelerimizi odalarımız, siyasilerimiz, hayırseverlerimizle temin ettik. Bugün de tekerlekli sandalye ihtiyaçlarımız var. İnşallah hayırseverlerimizden desteklerini bekliyoruz? dedi.

Bu sene engelli annelerini temsilen 4 anneye ?Yılın En Fedakar Anneleri´ olarak plaket takdim edileceğini duyuran Peynirci; ?7 gün 24 saat engelli çocuklarının bakımıyla ilgilenen tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bizlere destek veren herkese derneğimiz ve engelli ailelerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah İZED yönetimi olarak elimizden geldiğince devletimiz ile engelli vatandaşlarımız arasında köprü olmaya devam edeceğiz? ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından 4 anneye protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51