www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL İÇİN KORKUTAN AÇIKLAMA!

İNEGÖL İÇİN KORKUTAN AÇIKLAMA!

İnegöl belediyesi tarafından düzenlenen Afet riski ve mücadele yöntemleri programlarına konuşmacı olarak katılan Prof Dr Şerif Barış önemli açıklamalarda bulundu.

Barış, ?Doğanın kuralıdır yeryüzünde yaşayan bir canlı, varlık bir yerde bir doğal olayı olmuşsa o olay tekrar edecektir. Prof Dr Şerif Barış, Gemlik - İznik fay hattında bir kırılma olursa, İnegöl´de 7,6 Eskişehir fay hattında bir kırılma olursa 7.4 büyüklüğünde bir depremini yaşanacağını ifade etti.

---------------------------------------------------------

İnegöl belediyesi tarafından düzenlenen Afet riski ve mücadele yöntemleri semineri Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda kişini katıldığı seminerde konuşmacı olarak katılan deprem uzmanı Prof Dr Şerif Barış önemli açıklamalarda bulundu. Afat tarafından hazırlanan harita üzerindeki kırık fay hatlarının dan yola çıkan Barış şunları söyledi. Doğanın kuralıdır yer yüzünde yaşayan bir canlı, varlık bir yerde bir doğal olayı olmuşsa o olay tekrar edecektir. Dolasıyla İnegöl, Bursa daha önce büyük depremlere maruz kalmış ilerde de bu depremlere maruz kalacaksınız. Gemlik iznik fay hattı kırılırsa inegöl´de 7.6 büyüklüğünde bir deprem Eskişehir fay hattında bir kırılma olursa 7.4 büyüklüğünde bir deprem olacak. İnegöl için 5 büyük tehlike var. Bu fay hatlarında biri kırılırsa mutlaka büyük bir deprem olacak ve eski binalar yıkılacak maalesef altında çok sayıda insan kalacak. 1855 yılında 2 tane büyük daha sonrada artçıları 128 deprem oldu. 1856 gibi etrafımız bir çok depremle sarılmış. Kırmızı noktalar ise 118 yıllık deprem kayıtları. Bunların her biri küçük depremleri gösteriyor. Yani 120 yıllık deprem etkinliği İnegöl´e bakarsanız. Bursa - Eskişehir,Balıkesir tarafından inanılmaz yoğun bir küçük deprem etkinliği var diye konuştu.

İNEGÖL´ÜN ZEMİNİ SAĞLAM DEĞİL

Prof Dr Şerif Barış harita üzerinde yaptığı analizde ilçelerini zemin sağlamlığı konusunda da bilgiler verdi. Verilen bilgide İnegöl´ün zeminin çok zayıf olduğunu söyleyen Barış, inegöl´ün tamamına yakını  maalesef zayıf, maalesef alemiyum, maalesef su içeriği yüksek zeminler. Peki ne olacak. Sarı zeminde deprem binanızı bir etkilecekse, kırmızı zeminde minimum 3 maksimun 10 kat artacak.Yani az önce söylediği 0.5 cihi belki siz 1.5 chi binanın altına kadar bir sarsılmayı göreceksiniz.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25