www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Mobilyası Her Yerde

İnegöl Mobilyası Her Yerde

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından 2 yıl önce başlatılan Güney Kore pazarı ile alakalı çalışmalar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın desteği ile büyüyerek devam ediyor.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından iki yıl önce Güney Kore´de düzenlenen ikili iş görüşmesi ile başlayan Güney Kore pazarı ile alakalı çalışmalar MODEFExpo fuarına getirilen Güney Kore heyetleri ile sürdürülmüştü.

Bu yıl İnegöl´den 4 firma ise hedef pazar Güney Kore´de gerçekleştirilen KOFURN fuarına katılım gerçekleştirdiler.

HEDEF UYGUN BİR PAZAR

Konu ile alakalı bilgi veren İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ?Güney Kore gerek gerçekleştirdiği mobilya ithalatı olsun gerek tarihsel olarak yaşadığımız birliktelikler olsun gerekse ülkeler arası serbest ticaret anlaşması olması olsun bizim açımızdan önemli bir ülke. Bu yüzden İMOS ile birlikte bu pazara dönük faaliyetlere başlamıştık. İlk gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmesi faaliyetinin ardından aldığımız olumlu dönüşler doğrultusunda MODEF Expo fuarına 2 yıl Güney Kore´den alım heyeti getirdik ve bu çalışmalar sonucunda mobilya ihracatımız başladı. Ancak şuanda yaptığımız ihracat bizim bu ülke için hedeflediğimiz rakamların çok altında. Bu yüzden bu yıl İnegöl´den 4 firma ile Seul´dageçekleştirilen KOFURN Fuarına katılım yaptık. Bunun yanında Seul Ticaret ve Sanayi Odası ile Kore Mobilya İthalatçıları ve İhracatçıları Birliği ile ticari ilişkilerimiz ilerletmeye dönük konuları istişare ettiğimiz toplantılar gerçekleştirdik. Amacımız 2023 hedeflerimize dönük olarak İnegöl´e farklı ihracat pazarları bulmak ve bu pazarlarda ilerlemek. Güney Kore´de bu hedefimize uygun bir pazar? dedi.

DENGELİ VE KATMA DEĞERLİ PAZARLAR BULMALIYIZ

Stabil pazarların İnegöl´ün en çok ihtiyaç duyduğu konulardan biri olduğunu belirten İMOS Başkanı Okan Güler ise, ?Döviz kurunda yaşanan yükselişlerden sonra iç pazarda yaşanan daralmanın önüne geçebilmek için en önemli yol ihracat. İhracatta da dengeli ve katma değerli pazarlar bulmak. Biz dernek olarak yaptığımız projelerde bu vizyonla hareket ediyoruz. Bildiğiniz gibi Güney Kore dışındaHindistan ve Güney Afrika ile de yakından ilgileniyor ve sürekli projeler üretiyoruz. Bu üç pazarda alacağımız pay bizim hem ihracatımızı arttıracak hem de katma değerli ürün satmamızı sağlayacaktır. Ben üyelerimizden ve mobilya sanayicilerimizden şunu istiyorum; bizim yaptığımız organizasyonlarda yer alsınlar ve bize güç versinler. Yaptığımız organizasyonlarda ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlü temsil yapabiliyoruz? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00