www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU

İNEGÖL GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU

İtalya’nın Milano kentine yapılan fuarı gezisini değerlendiren Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’ün sektörel olarak gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

İnegöllü işadamları, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen mobilya fuarına özel uçak kaldırarak 187 kişilik heyetle gezi düzenlemişti. Bürokratların da yer aldığı bu gezide, İnegöl mobilya sektörünün gücü bir kez daha gözler önüne serildi.

 

İNEGÖL GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU

Milano Fuarı gezisi sonrası bir değerlendirme yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çok faydalı bir fuar gezisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin, İnegöl’ün sektörel gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek; “Öncelikle Sayın Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın ve misafir olarak aramızda bulunan Uşak Milletvekilimiz Mehmet Altay Beyin, KOSGEB Müdürümüz Ahmet Akdağ’ın katılımıyla birlikte Belediye meclis üyelerimiz, Ticaret Sanayi Odası Mobilya Komitesi Başkan ve üyeleri, İTSO Genel Sekreteri, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla 187 kişilik bir ekiple İnegöl’ün o güçlü, karakteristik yapısına uygun olarak uçak kiralama olayını gerçekleştirmesi, akabinde de Yenişehir’den Milano’ya hareket edilmesi İnegöl’ün sektörel olarak gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Ben bu manada tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

 

KOSGEB İNEGÖL’E ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR

Fuarda İnegöl’den Ndesıgn firmasının da yer aldığını ve Türkiye’den ise 12 civarında mobilyacının fuara katıldığını hatırlatan Hüseyin Şahin, “Ben tüm işadamı arkadaşlarımı kutluyorum. Vakit ayırarak bizimle gelen tüm arkadaşlarımı da kutluyorum. Hepsinin çok kıymetli fikirleri var. Bu anlamda uzun zamandır dünyada mobilya sektöründe hakim olan İtalyanların, dünyada mobilya başkenti olan Milano’nun büyük fuarına hep birlikte iştirak ettik. Trendleri inceleme fırsatı bulduk. Arkadaşlarımız bunları kendi yaptıkları çalışmalarla da mukayese yapma imkanı buldular. Tabi biz ölçek olarak bulunduğumuz yerin de farkındayız. Ama güçlü bir irademiz, altyapımız ve kararlılığımız olduğunu bir kez daha tescil ettirmiş olduk. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız da ekibiyle beraber, Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanımız da İtalya’daki tasarım okulunun bize vermiş olduğu; tasarım nedir, nasıl yapılır, nasıl planlanır, tasarım okulunda öğrenci nasıl yetiştirilir şeklindeki bilgilerin verildiği çalışmaya katıldılar. Orada o akşam yemeğinde hem sektöre, hem İnegöl’e vermiş oldukları ve bundan sonra verecek oldukları destekleri yinelediler. Biz de AK Parti Milletvekili olarak bu konunun her zaman takipçisiyiz. Özellikle hükümetimizin KOSGEB aracılığı ile TÜBİTAK aracılığı ile Ekonomi Bakanlığı aracılığı ile sektörümüze çok ciddi kaynaklar ayırdığını ve arkadaşlarımızın birçoğunun bu destekleri kullandığını çok yakından izledik ve gördük. KOSGEB yatırımlarında arkadaşlarımızın fuar ve yatırım desteklerinde çok ciddi aşama kaydettiğini, KOSGEB Bursa Müdürümüzün de İnegöl’e özel ilgisinin olduğunu ve bunun da İTSO’da bir birim açılarak desteklendiğini gördük” diye konuştu.

 

300 İŞADAMI MİLANO’DAYDI

Milano fuarı gezisi sırasında geziye katılan işadamları ile görüşme yapma imkanını da bulduklarını aktaran Hüseyin Şahin, “Burada müzakereler yapıldı. Sorunlar birebir sohbet ortamında müdürümüze aktarıldı. Yeni yeni projeler ve destekler aktarıldı. Bunlar tabi işin artı yönleri. Biz fuar ziyareti yaptık, ama başka başka yerlerden de faydalar çıkardık. Birçok Türk müteşebbisin de fuarı ziyaret ettiğini gördük. Tabi bizim kolektif olarak 200 kişilik heyetle gitmemizle birlikte, İnegöl’den 100’e yakın arkadaşımızın da farklı gruplarla ve organizasyonlarla fuara gittiğini gördük. Tahminim 300’e yakın işadamı arkadaşımız Milano’daydı. Son trendleri arkadaşlarımızın yakaladığını ve kendilerinin nerede olduğunu mukayese ettiğini ve gelecekte yurt içi ve yurt dışı pazarımıza ne gibi faydalar sağlayacağını, yeni renklerle, yeni moda akımlarla destekleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Şahin, küçük gruplarla fuarları ziyaret etmektense böyle güçlü heyetler oluşturmanın faydalı olacağını belirterek; “İşadamlarımızla birebir istişareler yaptık. Ben çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu tür çalışmalar İnegöl’ümüze, birlik beraberliğimize, beraber karar verme ve beraber hareket etme yapısına çok ciddi destek olduğunu, katkı koyduğunu düşünüyorum. Yakında farklı ülkelerde fuarlar var. Küçük gruplar yerine buralara daha organize giderek hem güçlü kararlılığımızı göstermek, hem de dünyada Türkiye, Türkiye’de de İnegöl gibi bir kentin mobilya üretmek için var olduğunu, hazır olduğunu anlatma adına faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

İYİ EĞİTİLMİŞ YENİ NESİL

Fuar ziyareti sırasında işadamlarının da farkına vardığı ve sürekliliğini koruyan şirketlerin oluşumu için gerekli olan detayları da aktaran Şahin, “Ben bu fuar gezisinde bir şeyi daha yakaladım. Gelecekte çocuklarını daha iyi eğitmek gerektiğini anladı arkadaşlarımız. İngilizce ve dışında başka bir lisan daha öğretmenin gerekliliğini anladılar. Biz belki jenerasyon olarak lise ve üniversite bitirdik, ama çocuklarımızı daha donanımlı yetiştirmemiz lazım. Bu seyahatlere de bundan sonra çocuklarımızı da götürerek dünya pazarlarına, o rekabetçi ortama alıştırmak gerektiğini birçok arkadaşımız ifade etti. Bundan sonraki gezilere babalar oğullar, babalar kızlar olarak aile olarak katılacağız. Bu sektörü ikinci ve üçüncü nesillere devredeceğiz. Avrupa’da olduğu yeni jenerasyonlar firmaları taşıyacak” dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36