www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de örnek uygulama

 İnegöl´de örnek uygulama

Tüm Türkiye´de olduğu gibi İnegöl´de de ?Yaya Geçidi Nöbeti? etkinliği yapıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, emniyet mensuplarıyla birlikte AVM kavşağında yaya geçidi nöbetine katıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganıyla ?Yaya Geçidi Nöbeti? uygulaması gerçekleştirildi. Şehrin farklı noktalarında yapılan farkındalık etkinliğine, Belediye Başkanı Alper Taban da Altay Caddesi üzerinde İnegöl AVM önündeki yaya geçidinde katıldı.

Burada emniyet mensuplarıyla birlikte bir süre trafiği takip eden Başkan Taban, yaya geçidinde önceliğin yayaların olduğunu sürücülere hatırlatarak bilgilendirme broşürü dağıttı. Aynı zamanda emniyet kemeri takmayan sürücülere de uyarılar yapıldı.

ÖNCELİK YAYALARIN

Yaya geçidi nöbeti etkinliği sırasında açıklama yapan Başkan Alper Taban, ?Bugün cadde üzerinde sizlerin de takip ettiğiniz üzere trafikte hem sürücülerin hem yayaların haklarını bilmeleri adına bir takım farkındalık çalışmaları yapılıyor. Biliyorsunuz 2019 yılı da yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edilmişti. Bunu vesile bilerek şehrimizin belirli noktalarında farkındalık çalışması yapmak istedik. Bazı sürücülerimizi çevirerek onlara hem broşürler dağıtıp hem de yaya çizgilerini gördükleri yerde yayalara öncelik vermelerini istedik. Aynı zamanda emniyet kemerlerini takmayan sürücülerimizi de uyarmış olduk? dedi.

ÖRNEK İNEGÖL´Ü HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRELİM

Alışkanlıkları kırmanın zaman alacağını ancak çoğunluğun desteğiyle bu zamanın kısalacağını da ifade eden Taban, ?Öncelikli olarak bizim trafik içerisindeki akışta hedefimiz sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde hem yaya olarak hem de sürücü olarak gideceğimiz noktaya varmak. Ancak tabi bunu yaparken de çok miktarda araç ve insanın yaşadığı şehirde belirli kurallar olmak zorunda. Bizlerin de bu kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Yasalar gereği bunlara uyulmadığı takdirde yasal karşılıkları da var. Önceliğimiz bunları uygulamaktan ziyade daha bilinçli insanları çoğaltarak onların da desteği ile kuralların güzel bir şekilde işlendiğini görmek istiyoruz. Biz tabi öncelikle şehrimizden sorumluyuz. Araca bindiğimiz andan itibaren emniyet kemerimizi taktığımız gibi gerek diğer araçlara yol verme hususunda olsun gerekse yayaların geçiş güzergahları üzerinde onlara öncelik verilmesiyle ilgili bugün çalışmamızı gerçekleştirmiş olduk. Bu bir süreçtir. Alışkanlıkları kırmak, değiştirmek bu konudaki çoğunluğun sağlanmasıyla daha hızlı gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Yaptığımız çalışmanın da buna vesile olmasını arzu ediyoruz. İnşallah daha farkında bir toplum, daha gelişmiş bir İnegöl ve daha örnek bir İnegöl´ü hep birlikte hayata geçirmiş olacağız? diye konuştu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25