www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´den Dünya Şampiyonluğuna

İnegöl´den Dünya Şampiyonluğuna

İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Sporcusu Murat Efe, Bulgaristan´ın Varna şehrinde düzenlenen Kyokushin U 18-21 Full-contact dünya şampiyonasında 85 kiloda Dünya Şampiyonu oldu.

İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Sporcusu Murat Efe, 1-9 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan´ın Varna şehrinde düzenlenen Kyokushin U 18-21 Full-contact dünya şampiyonasında 85 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Daha önce Türkiye´den hiçbir sporcunun bu alanda derece elde edemediği ifade edilirken, İnegöllü sporcunun Dünya Şampiyonluğu federasyon temsilcilerine, kulübüne, ailesi ve İnegöllülere büyük coşku yaşattı. Murat Efe, bugün döndüğü İnegöl´de konvoylarla karşılanırken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da başarılı sporcuyu makamında kabul ederek kendisine tebriklerini iletip hediye takdiminde bulundu.

 

TÜRKİYE´DE İLK

İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı İrfan Balaban, kulüp ve milli takım antrenörü İsmail Kocal ile aynı şampiyonaya kendisiyle birlikte katılan Sena Kocal´ın da hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Taban dünya şampiyonunu kutlayıp başarılarının devamını diledi. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan milli antrenör İsmail Kocal, ?Yaklaşık 5 yıl önce bu başarıların temelini attık. Halk Eğitim Merkeziyle başlayan süreçte 2015 yılında Kocal Osmanlı Spor Kulübünün kurulmasıyla devam etti. 2015 yılından sonra Kyokushin´a eğilim gösterdik. Kyokushin Dünya Federasyon Birliğinden öğrendik ki bu alandaki şampiyonalardan bugüne kadar Türkiye´ye hiç kupa gelmemiş. Bu branş vuruşlu karate diye geçer. Ülkemize bundan hiçbir derece gelmediğini öğrendik. Bu sadece bizim kulüp olarak değil, Türkiye Wushu Federasyonu KyokushinAshiharabranşı olarak üzerinde çalışılan bir alan. Dönem dönem ulusal, uluslararası ve kulüp bünyesinde kamplar yaptık. Bir ekip çalışmasıyla Allah´ıma şükrediyorum bizlere nasip oldu ve dünyanın en büyük kupasını Türkiye´ye, İnegöl´e getirdik. Sporcumu kutluyorum. İnşallah hiçbir zaman unutulmayacak ve arkasından gelecek sporculara örnek olacak. Gece gündüz çalıştı bu başarıyı elde etmek için. Bir yandan da okulunu devam ettiriyor. Burada kulübümüzün, Başkanımızın, sporcularımızın tamamının katkısı var. Herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

ŞEHRİMİZ ADINA ONUR VERİCİ BİR BAŞARI

Belediye Başkanı Alper Taban ise bugün Murat Efe´nin elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek; ?İnegöl´de genç nüfus potansiyeli oldukça iyi. Murat´ın da çok iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum yaşıtlarına ve genç kardeşlerimize. Elde ettiği başarılardan hocamız bahsetti. 1-9 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan´ın Varna kentinde 30 ülkeden 1400 sporcunun katıldığı Kyokushinfull- contact Dünya Şampiyonasında kardeşimiz 85 kiloda dünya şampiyonu oldu. Telaffuz ederken kolay gibi geliyor ama bu bir Türkiye şampiyonluğu değil, dünya şampiyonluğu. Müsabakaya 2 sporcu kardeşimiz katıldı. Sena Kocal kardeşimiz inşallah ileride daha iyi başarılar elde edecek. Şehrimiz adına onur verici bir başarıyla sonuçlandı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tabi sporu her alanda teşvik etmemiz lazım. Gençleri sporun içine katmamız lazım. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak DOSTUM merkezimizi oluşturarak gençlerimizi spor ve aktivite alanlarının içerisine çekelim istiyoruz. Belki de bunların içerisinde de Murat Efe gibi kardeşlerimiz çıkacak. İnegöl adının duyurulmasını bir kenara bırakıyorum, Bursa´mız ve ülkemizin adının duyulmasında Murat Efe kardeşimiz böyle bir başarı elde etti. Başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum? açıklamalarında bulundu.

 

HEPİMİZİN ORTAK BAŞARISIDIR

Dünya şampiyonu Murat Efe de şampiyonluğu duydukları anda yaşadıkları sevinçten bahsederek; ?Beni yetiştiren İsmail Kocal hocama ve arkamda duran kulüp yöneticilerimize, aileme teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır. Ben orada şampiyon Türkiye dendiğinde yaşanan sevinci gördüm. Kardeş ülkelerimiz, federasyon temsilcilerimiz ve hocalarımızın sevinci beni de onurlandırdı. İnşallah Allah devamını da nasip eder? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Taban Murat Efe´yi altın ile ödüllendirirken, aynı müsabakada yarışan Sena Kocal´a hediye takdim edildi. Ayrıca antrenör İsmail Kocal´a da katkılarından dolayı hediye takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25