www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Öğrenci Türkiye 3´üncüsü Oldu

İnegöllü Öğrenci Türkiye 3´üncüsü Oldu

Belediye Başkanı Alper Taban, 6 ay önce başladığı kick boks sporunda katıldığı ilk resmi müsabakasında Türkiye 3´üncüsü olma başarısı gösteren Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Sıla Yavaş´ı makamında kabul ederek hediye takdim etti.

Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu 7´nci sınıf öğrencisi Sıla Yavaş, Harun Alan Spor Kulübünde 6 ay önce başladığı kick boks sporunda kısa sürede elde ettiği başarıyla adını Türkiye´ye duyurdu. Ocak ayında katıldığı Kick Boks Bursa elemelerini şampiyon olarak tamamlayan Sıla Yavaş, 5-10 Şubat 2019 tarihinde Bartın´da yapılan Türkiye Şampiyonası´ndan ise 3´üncülükle döndü. Genç sporcu, ilk resmi müsabakasında Türkiye 3´üncüsü olma başarısını göstererek adını duyurdu.

Başarıların Takdir Edilmesini Önemsiyoruz

Bu başarının ardından Belediye Başkanı Alper Taban, Sıla Yavaş´ı bugün 11.00´da makamında kabul etti. Sıla Yavaş´ın babası Özcan Yavaş ile spor kulübü yöneticisi Harun Alan´ın da hazır bulunduğu ziyarette bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, ?Yeni haftaya Sıla kardeşimizle başladık. Onun elde ettiği başarı? Sıla kardeşimiz Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulunda 7´nci sınıf öğrencisi ve spora çok kısa süre önce başlamış olmasına rağmen kendisi çok güzel dereceler elde etmiş. Harun Alan hocamız da kulübün yöneticisi. Sıla Yavaş kardeşimiz önce Bursa´da girdiği müsabakalarda 1´inci olmuş, ardından Bartın´da yapılan Türkiye Şampiyonasında da Türkiye 3´üncülüğü elde etti. Bu müsabakalarda nihayetinde okulunu ve İnegöl´ü temsil etmiş oldu. Dolayısıyla ben başarısından dolayı kendisini kutluyorum. Emeği geçen hocalarımızı ve ailesini kutluyorum. Bu kadar kısa zamanda böyle bir başarı elde etmesi şehrimiz adına da güzel bir gelişme. Biz de bu başarıların takdir edilmesini önemsiyoruz. Onlara fırsatlar ve destekler vermek istiyoruz. Gerek kendi oluşturduğumuz imkanlarla gerek diğer kurum, kuruluş ve özel sektör gibi bu işlerin içerisinde olan kulüplerimizle de irtibatı koparmayarak imkanlar dahilinde destekle vermeye çalışıyoruz. Sıla kızımızın aynı zamanda derslerinde de başarılı olmasını temenni ediyoruz? dedi.

6 Aylık Eğitimlerle Müsabakaya Katıldım

Türkiye 3´üncüsü Sıla Yavaş ise ?6 aylık bir eğitimle müsabakalara katıldım. Önce Bursa´da müsabakalara çıktık, burada 1´inci oldum. Daha sonra Bartın´da Türkiye Şampiyonasına katıldım. Bartın´da ilk maçımda çok heyecanlandım. Ama ilk maçımda çok zorlanmadım. Son rakibimde biraz zorlandım ama 3´üncü olmayı başardım? diye konuştu.

Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyor

Spor Kulübü Yöneticisi Harun Alan da ?Sıla önce Bursa´da bölge müsabakalarında rakiplerini eleyip ardından Bartın´da Türkiye Şampiyonasına katıldı. Çok fazla aman aman bir eğitim almadı aslında Sıla. 6 aylık bir eğitimle bu başarıyı elde etti. Şimdi biz kendisini Avrupa Kulüpler Şampiyonasına götüreceğiz Nisan ayında. İnşallah oradan da şampiyonluk veya derecelerle dönmeyi hedefliyoruz? ifadelerinde bulundu.

Ziyarette Başkan Taban, Sıla Yavaş´a hediye takdiminde de bulunarak başarılarının devamını beklediklerini dile getirdi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00