www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegölspor´dan kaleci değerlendirmesi

İnegölspor´dan kaleci değerlendirmesi

İnegölspor Kaleci Departmanı Sorumlusu Celalettin Barut İnegölspor altyapı kalecileri ile ilgili değerlendirmeler yaparak; ?Sezon başından itibaren 3 farklı grup olarak değerlendirdiğimiz tüm kalecilerimize teknik ve taktiksel anlamda sahip olduğu özelli

İnegölspor Kaleci Departmanı Sorumlusu Celalettin Barut yaptığı değerlendirmelerde ki açıklamasında;?Altyapı Kalecilerimizi aşağıdaki gibi sınıflandırıp ,antrenman yöntem ve tekniklerini bu sınıflama sistemine göre uyguladık. Spor ve Eğlence Grubu Kalecilerimiz: 7-10 yaş Temel (Teknik) Eğitim ve Yerel Lig Kalecilerimiz: 11-14 Yaş  Gelişim ve Performans Kalecilerimiz: 15-19 yaş  Çalışmalarımızı planlarken üstte belirtmiş olduğumuz yaş gruplarına göre antrenman yöntem ve tekniklerini kullanmaya özen gösterdik.  Kalecilerimizin yaş ve fiziksel özelliklerini göz önünde bulundurup, buna göre kazanımlar elde etmelerini sağlamaya çalıştık. Bir sporcu ve kaleci için antrenmanlarda öğrenilen teknik, taktik ve fiziksel kazanımlarının sergileneceği, eksik ve hataların görüleceği, öğrenmenin pekiştirileceği yer müsabakalardır. Müsabakalarda yer almak sporcunun ve kalecinin gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır. Bizde bu anlayış çerçevesinde halen devam etmekte olan U-13 grubumuz dahil olmak üzere U-19 grubumuza kadar olan bütün kalecilerimize resmi müsabakalarda yeteri kadar şans verdik.  Kalecilerimiz hakkında olumlu olumsuz şekilde ayrım yapmadan, onların gelişimine katkı sağlamak, profesyonel takımımıza genç ve ilerlemeye açık olan kaleciler kazandırmak amacıyla, tüm kalecilerimize doğru antrenman yöntem ve teknikleri kazandırıp, müsabakalarda da görev vererek departman sistemimizi bugüne kadar uyguladık. Gruplarımızdaki kalecilerimizi ele aldığımız zaman, takımlarına katkı sağlayan, müsabakaların kazanılmasında olumlu katkıları olan performanslar ortaya koymuşlardır. Tabi ki eksik ve hatalarımız da olmuştur, bundan sonrada olacaktır. Ancak biz bu eksik ve hatalı yönlerimizi müsabakalardan sonra, hafta içi yaptığımız görüntülü, teorik ve uygulamalı çalışmalar ile en aza indirmeyi amaçladık ve bu çalışmalarında geri dönütünü aldık. U-17 ve U-19 takım kalecilerimiz tüm gelişim ligi gruplarında en az gol yiyen kalecilerimiz olarak öne çıkmaktadırlar. Tabi ki burada bu başarı sadece kalecilerimizin değil aynı zamanda takımlarımızın takım halinde savunma taktiği becerilerinden de kaynaklanmaktadır.

Takımlarımızın oyun anlayışıyla uyum sağlayan, savunma ve hücum taktikleriyle birlikte, uyum içinde hareket edebilen kalecilerimizin olması bizleri mutlu etmektedir. Bu doğrultuda kalecilerimizin daha doğru ve ideal kaleci tekniğine ulaşmaları amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gruplarımızdaki kalecilerimize baktığımızda, profesyonel takımımıza kazandırma düşüncemizde olan ve şu anki performanslarına göre değerlendirdiğimizde bu yönde gelişim gösterebilecek kalecilerimizin mevcut olduğunu söyleyebilirim. Bu vesileyle; tüm sezon boyunca, çalışmalarımızda bizlere imkan ve olanak sağlayan Yönetim Kurulumuza, Altyapı Koordinatörümüze, tüm grup ve spor okulu antrenörlerimize teşekkür ederim.?dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00