www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegölspor´un alt yapısı fırtına gibi?

İnegölspor´un alt yapısı fırtına gibi?

Türkiye Bölgesel Gelişim Liginde mücadele eden İnegölspor altyapı futbol takımları, bu hafta oynadıkları müsabakalardan 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ettiler.

İnegölspor U15 ekibinin Gebzespor U15 ekibini 2-0 yendiği müsabakanın ardından konuşan İnegölspor U15 Teknik Direktörü Caner Taban, ?Ligin 5. haftasında evimizde Gebzespor ile karşılaştık. Maça oyun anlamında istediğimiz gibi başlayamadık. Bulduğumuz erken gol neticesinde maçı biraz daha kendi kontrolümüzde tutarak devam etmeye çalıştık. Bunda zaman zaman başarılı olsak da genele bakınca oyun kontrolü biraz daha rakibimizin elindeydi.2.yarı dengeyi sağlayıp oyunun üstünlüğünü elimize aldık. Girdiğimiz gol pozisyonlarını sonuçlandırmada zorlandık. Yaptığımız oyuncu değişiklikleri olumlu katkılar sağladı. Maçlarda bütün oyuncularımızın süre alması adına oyuncu değişikliklerimizi skora bakmadan kullanmaya çalışıyoruz. Onlarda elinden geleni sahada yapmaya çalışıyorlar? dedi.

 

GELİŞİMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

İnegölspor´un 4-0´lık Gebzespor galibiyetinin ardından konuşan U16 Teknik Direktörü Selahattin Esen, ?U-16 Liginde Yenice Sahası´nda karşılaştığımız Gebzespor´u yenerek 5. haftayı dakayıpsız geçtik.Oyunda istekli, coşkulu, önde basan, üretken bir görüntü verdik.Hem merkezden hemde kenarlardan etkili pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik.Tempomuzu düşürmeden baskımızı sürdürdük.Neticesinde bulduğumuz golle devreyi önde kapattık. 2.devrede tempomuzu artırarak devam ettik.Kaybettiğimiz toplarıbaskı kurup kazanmamız neticesinde takım oyunumuz daha işlevsel hale geldi.Takım boyumuzu, bloklar arası mesafemizi her geçen maç daha iyi ayarlamamızdan dolayı takım bütünlüğümüzü daha iyi sağladık. Neticesinde organize bir şekilde pozisyonlar ürettik ve değerlendirdik.Kazanmak oyuncularımızın özgüvenlerinide yerine getiriyor ama bizim ana düşüncemiz futbolun doğrularını hem fiziksel hem de mental açıdan oyuncularımıza kavratmaktır.Önümüzdeki maçlarda da gelişmeye üretmeye devam etmek istiyoruz? şeklinde konuştu.

 

ZOR BİR DEPLASMAN OLDU

Deplasmanda 1-0 kazanılan Gebzespor müsabakasının ardından konuşan U17 Teknik Direktörü Murat Yakşi, ?Pazar günü deplasmanda Gebzespor ile Gebze Metin Oktay Sahası´nda karşılaştık. Maçın ilk yarısında girdiğimiz gol pozisyonlarını cömertçe harcadık.İlk yarıda tamamen oyun hâkimiyeti bizdeydi.Maçın ikinci yarısında rakip gol yemeyince direnci arttı ve maça ortak oldular.Son bölümde kurduğumuz baskı neticesinde golü bulduk. Zor bir deplasmandan3 puan aldığımız için tüm oyuncularımı kutluyorum? diye konuştu.

 

FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİK

Deplasmanda 1-1 berabere kalınan Gebzespor müsabakasının ardından konuşan U19 Teknik Direktörü Suat Güneş, ?Oyuna başlarken rakibin oyunu 2. bölgede karşılayacağını biliyorduk. Sabırlı ve kontrollü oynamamız gerektiğini oyuncularımıza maç öncesi anlattık. Maçın hemen başında çok net iki pozisyonu değerlendiremedik. Rakibimiz ilk atağında dengesiz yakalandığımız pozisyonda golü yedik.O dakikadan sonra maçın her dakikasında oyunu soğutma peşindeydiler oyunun çok sık durduğu, topun oyunda kalma süresinin çok az olduğu bir müsabakada 4 topumuz direkten döndü. İkinci yarı son 15 dakikasında tüm riskleri alarak oynadık. Aradığımız golü 90. dakikada bulduk.Uzatma dakikalarında 3 puanı alabileceğimiz pozisyonda yakaladık ama atamadık. Ve deplasmandan 1 puanla döndük. Futbolcuların gelişimi açısından çok kazanımın olduğu bir maç diye düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ

Altyapı SorumlusuMustafa Şeşka, ?Bu sene katıldığımız Akademi Ligi´nde 5.haftayı geride bıraktık. Tüm yaş gruplarımız İnegöl´ümüzü bu ligde en iyi şekilde temsil etmekteler.Bu hafta oynadığımız 4 maçın 3´ünden galip gelen taraf bizdik.Bir maçımız beraberlik ile bitti.Sporcularımız tüm maçlara profesyonel bir şekilde hazırlanmaktadırlar.Şu ana kadar bu lige renk kattık ve diğer takımlara örnek olacak davranışlar sergiledik.Tüm sporcularımızı ve antrenör ekibimizi kutluyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29