www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´ü Kim Yönetecek

İnegöl´ü Kim Yönetecek

24 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Genel seçimlerden zaferle çıkan AK Parti, yerel seçimleri de kazanmak ve 2023 hedefine emin adımlarla yürümek istiyor.

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde yeni bir zafere daha imza atan AK Parti´de yerel seçim çalışmalarına start verildi. 2002 yılından bugüne yapılan tüm genel ve yerel seçimlerden zaferle ayrılan AK Parti, 24 Haziran´da yakaladığı başarıyı, yerel seçimlerde taçlandırmak istiyor. Erkene alınması anayasa değişikliği ile mümkün olan yerel seçimlerde, mevcut belediye başkanlarının halk ile ilişkilerine ve verilen sözlerin yerine getirilip getirilmemesini kıstas olarak kabul eden AK Parti İnegöl´de mevcut başkan Alper Taban ile yola devam edecek mi?Henüz netlik kazanmış değil.

3 dönem artarda İnegöl´ü yönetme başarısı gösteren Alinur Aktaş, geçtiğimiz yıl Recep Altepe´nin görevden alınması ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanmıştı. Aktaş´ın yerine ise Başkan Yardımcısı Alper Taban getirilmişti.

İnegöl halkı yerel seçimlerde güçlü ve irade sahibi bir ismin belediye başkanı olmasını istiyor. Peki, AK Parti´de muhtemel belediye başkan adayları kimler olabilir. Hangi isim daha şanslı. Hangi aday İnegöl´ün sorunlarına çare olur ve İnegöl´ü geleceğe taşır. İşte O isimler?

EN ŞANSLI ADAY

AK Parti´nin muhtemel belediye başkan adayları arasında şansı en yüksek olan isim, hiç şüphesiz mevcut başkan Alper Taban. Alper Taban, geçmişte ilçe yönetiminde çeşitli görevlerde bulunmuş, ardından 2014 yerel seçimlerinde partisinden belediye meclis üyesi seçilmiş ve Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmişti. Taban, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin görevden alınıp yerine Alinur Aktaş´ın atanması sonrası İnegöl Belediye Başkanlığı´na getirildi. Taban, geçtiğimiz günlerde, partisinin ve teşkilatlarının aday göstermesi halinde, belediye başkanlığına talip olabileceğini belirterek, yerel seçimler ile ilgili ilk çıkışını yapmıştı.

SABIRLI VE ÇALIŞKAN

AK Parti´de İlçe halkının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Eski İlçe Başkanlarından Bülent Temelli´de İnegöl Belediye Başkanlığına aday gösterilebilecek isimlerin başında geliyor. Uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Temelli, Ayhan Salman´ın il başkanı olmasının ardından yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığına görevine getirilmiş, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için bu görevinden istifa etmişti. Temelli´nin milletvekili adayı gösterilmemesi parti içerisinde ve ilçe teşkilatlarında hayal kırıklığı yaratmıştı.

YILDIZI EN ÇOK PARLAYAN

AK Parti´de İnegöl Belediye Başkanlığına aday gösterilebilecek isimlerden biri de hiç kuşkusuz İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ. Yavuz Uğurdağ, iş dünyasının sevilen isimlerinden biri. Son yıllarda yaptığı çalışma ve projelerle, mobilya sektöründe önemli işlere imza atan Uğurdağ,  İnegöl´de yıldızı en çok parlayan isimlerden biri. AK Parti´de geçmişte çeşitli görevlere talip olan Uğurdağ, AK Parti´nin yerel seçimlerde aday gösterebileceği isimlerin başında geliyor.

HEYECANLI VE RENKLİ

Alinur Aktaş´ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na atanmasının ardından Alper Taban ile birlikte adı İnegöl Belediye Başkanlığı için geçen meclis üyesi Nedim Bayram, yerel seçimlerde partisinin potansiyel adaylarından biri. Kafkas camiasının önemli isimlerinden olan Bayram, 2002´den bu yana belediye meclis üyeliği görevinde bulunuyor. İnegöl Kent Müzesi´nin kuruluşunda aktif rol oynayan Nedim Bayram´ın, yerel seçimlerde aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENLİ

Milli görüş hareketinin AK Parti içerisindeki tek aktif görev yapan bireylerinden olan belediye meclis üyesi Sedat Öpçiner, belediye başkan adaylığında farklı çizgisi ile alternatif adaylardan biri. Uzun yıllar milli görüş partilerinde çeşitli görevlerde bulunan Sedat Öpçiner, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti´ye iltihak etmişti. Mali Müşavir olan Öpçiner, Gençlergücü Spor Kulübü Başkanlığı ve çeşitli STK´larda görev yaptı.

ERDOĞAN´IN GÖZDESİ

AK Parti´nin İnegöl Belediye Başkanlığına aday gösterebileceği bir diğer isim ise AK Parti Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı Melih Ecertaş. Ecertaş, geçtiğimiz aylarda AK Parti İstanbul İl yönetimine seçilmişti. Genç yaşına rağmen AK Parti´de önemli görevler üstlenen ve başarılı çalışmalarıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gözde isimlerinden olan Ecertaş, talip olması halinde İnegöl Belediye Başkanlığı´na en yakın isimlerden biri.

GÖREV ADAMI

Geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkanlığına, son genel seçimlerde ise milletvekilliğine talip olan eski ilçe başkanlarından Adem Demirel, yerel seçimlerde aday adayı olacak isimlerin başında geliyor. Mütevazi kişiliği ile AK Parti´nin sevilen isimlerinden biri olan Adem Demirel, Uludağ Üniversitesi İktisat mezunu. Demirel, ilçe başkanlığı görevlerindeki tecrübesi ile İnegöl Belediye Başkanlığı´na aday en yakın isimlerden.

HER SEÇİM GÜNDEMDE

Her seçimde ismi gündeme gelen bir isim var, Murat Gültekin. Geçmişte AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği ve il daimi meclis üyeliği görevlerinde bulunan Gültekin, belediye başkanlığına aday gösterilebilecek isimler arasında bulunuyor.  Mobilya ve turizm sektörü ile iştigal eden Gültekin, siyasetçi bir ailenin ferdi olması hasebiyle, başarılı olacağına inanılan biri.

BAŞARILI VE DİNAMİK

İnegöl mobilya sektörünün başarılı isimlerinden biri olan Ahmet Güleç, iş dünyasına yön veren bir çok STK´da üst düzey görev yapmış ve halen Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanlığını yapmakta. İnegöl´ün etkin işadamlarından biri olan Güleç, siyasete uzak dursa da, teklif gelmesi halinde aday olması muhtemel isimlerden biri.

SEVİLEN VE ARANAN BİR İSİM

AK Parti Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı. AK Parti´nin sevilen ve aranan isimlerinden biri olan Kızılcıklı, siyasete ara vermek zorunda kalsa da, AK Parti´ye olan desteğini her platformda sürdürmüştür. Milli görüş kökenli bir siyasetçi olan Kızılcıklı, milletvekilliği döneminde İnegöl´e önemli hizmetler kazandırdı.  AK Parti´nin İnegöl´de en tecrübeli isimlerinden biri olan Kızılcıklı´nın, belediye başkanlığı gündeminde olmasa da, görev verilmesi halinde yeniden sahalara döneceği tahmin ediliyor.

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29