www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´Ü KİM YÖNETECEK

İNEGÖL´Ü KİM YÖNETECEK

Erken genel seçimin ardından gözler erken yerel seçimlere çevrildi. Genel seçimlerden başarıyla ayrılan AK Parti´nin, 18 Ağustos tarihinde yapılacak kongrenin ardından, erken yerel seçimlerin tarihini açıklaması bekleniyor. Muhalefet Partileri de olası er

2004 yılından bu yana İnegöl´ü yöneten AK Parti´de mevcut başkan Alper Taban´ın ciddi rakipleri bulunuyor. 18 Ağustos tarihinde yapılacak kongre de oluşacak yeniden şekillenecek olan MKYK, yerel seçimlerde aday olmayı düşünen isimlerin belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi´nde yaşanan liderlik yarışı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. CHP´de yaşanacak değişim, yerel seçimlerden daha güçlü çıkmasına olanak sağlayabilir.

Genel seçimlere AK Parti ittifakı ile giren ve hedeflediği sonuca ulaşan MHP´nin, yerel seçimlerde nasıl bir strateji ile izleyeceği merak konusu. AK Parti ile MHP´nin yerel seçimlerde de ittifak yaparak birbirlerine güç vereceği iddiası gündemdeki yerini koruyor.

İYİ Parti´de ise genel başkan Meral Akşener´in kongre kararı alması ve yeniden aday olmayacağını açıklaması, teşkilatlarda üzüntü ile karşılansa da, seçimlerde alınan başarının yerel seçimlerde de süreceğine inanılıyor.

24 Haziran seçimlerindeki kucaklayıcı üslubu ile farklı kesimlerin dikkatini çeken Temel Karamollaoğlu ile yeni bir heyecan yakalayan Saadet Partisi´de yerel seçimlerde iddialı. Saadet Partisi´nin dinamik teşkilat yapısı ile seçimlerde yine ses getirecek çalışmalara imza atması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta AK Parti´den belediye başkan aday adayı olabilecek isimleri paylaşmıştık. Bugün de muhalefet partilerinin olası aday adaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

 

24 Haziran tarihinde yapılan erken genel seçimlerin ardından, yerel seçimlerinde erkene alınması gündemdekini yerini koruyor. Muhalefet Partileri olası erken seçimler için teyakkuzda.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız muhtemel AK Parti adaylarının ardından, muhalefet partilerinden aday adayı olması muhtemel isimleri de sizin için araştırdık. İşte muhalefet partilerinin belediye bakanlığına aday göstermesi muhtemel isimlerden bazıları.

Ana muhalefet Partisi CHP, İnegöl´de istediği sonuçları alamayan bir parti. İnegöl´ün muhafazakar yapısına uygun aday arayışında olan CHP´nin, yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerin başında Kurşunlu Eski Belediye Başkanı Erkan Dönmez geliyor. CHP´de aday olabilecek diğer isimler ise Eski yöneticilerden Nilay Parlar, Abdullah Büyükışıklar ve Birol Atay.

Son yerel seçimlerin ikinci partisi olan MHP, yaşanan parti içi bölünmenin ardından İnegöl´de ciddi oy kaybına uğradı. Eski gücünden yoksun olan MHP´nin yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerin başında 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan eski ilçe başkanı Hayati Bedir bulunuyor. İYİ Parti´nin kurulmasının ardından partisinden istifa etmeyen belediye meclis üyesi Hakan Ergül´de MHP´nin yerel seçimlerde teklif götüreceği isimlerden biri.

24 Haziran seçimlerinde arzuladığı sonucu alamasa da, TBMM´de muhalefet partileri arasında yer almayı başaran İYİ Parti İnegöl´de AK Parti´yi zorlayacak partilerin başında geliyor. İyi Parti belediye başkanlığında tecrübeli isimleri bünyesinde barındırıyor. Yenice Beldesi´nin son Belediye Başkanı Hasan Aksu ile Cerrah Beldesi´nin son Belediye Başkanı İsmail Karaman İYİ Parti´nin İnegöl´de aday göstermeye en yakın iki ismi. Aksu ve Karaman dışında son genel seçimlerde milletvekili adayı olan  ülkücü camianın yakından tanıdığı Hasan Toktaş´ta, İYİ Parti´nin muhtemel aday adayları arasında yer alıyor.

İnegöl´de güçlü ve dinamik teşkilatı yapısı ile her seçim başarılı çalışmalara imza atan Saadet Partisi, yerel seçimleri kazanmak isteyen bir başka parti. Milli Görüş hareketinin temsilcisi olan Saadet Partisi´nin yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerin başında eski Belediye Meclis Üyesi Özgür Öztürk geliyor. İnegöl´ün kozmopolit yapısını geçmişte tecrübe eden Saadet Partisi´nin alternatif aday adayları arasında ise İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ile eski ilçe başkanı Bahri Urgun bulunuyor.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87