www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNESDER DÜNYA OKULLARINI İNCELEDİ

İNESDER DÜNYA OKULLARINI İNCELEDİ

İNESDER, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında ‘Okuma Salonları’ konu başlığında proje ortaklarıyla beraber başta Almanya olmak üzere Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Macaristan’a giderek bu ülkelerdeki okuma salonları ve okullardaki eğitim s

İnegöl Eğitim Severler Derneği (İNESDER), Avrupa Birliği Projeleri kapsamında ‘Okuma Salonları’ konu başlığı altında gerçekleştirdikleri proje doğrultusunda proje ortaklarıyla birlikte başta Almanya olmak üzere Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Macaristan’a giderek bu ülkelerdeki okuma salonları ve okullardaki eğitim sistemlerini incelendi. 18 kişinin katıldığı ve iki hafta süren inceleme gezisinde, bu ülkelerin tarihi mekanları da gezildi.

İNESDER’in 2 haftalık gezisi Frankfurt’ta bulunan Halk eğitim merkezi ziyaret edilerek başladı. Programda sırasıyla; genel eğitim, teknik teori ve pratik mesleki eğitim kurumları, okullarda öğrenme zorluğu çeken çocuklara bireysel destek veren merkezler, çalışma bakanlığı mesleki eğitim yönlendirme merkezi ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ilkokuldan üniversiteye Almanya’nın eğitim sistemi, Avrupa birliğinde toplumsal düzen ve sosyal yapı gibi konu başlıklarında seminerler alınarak proje kapsamındaki kişilerin kişisel gelişimleri sağlanmış oldu.

Proje gezisine ilişkin bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Metin Kuş, ülkemizin de 2002 yılından bu yana fon aktardığı, katılım Öncesi Mali Yardımlar kapsamında sivil toplum kuruluşları (Ticaret Ve Sanayi Odaları, meslek odaları, üniversiteler, dernekler, vakıflar, kooperatifler, birlikler, sendikalar vb.) tarafından geliştirilen projelerin ‘Hibe Programı’ adı verilen bir yöntem ile finanse edildiğini belirterek; “Hibe programı, hâlihazırdaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamındaki öncelikler çerçevesinde merkezi düzeydeki kamu kuruluşları tarafından geliştirilmiş projelerin içerinde yer alan ve söz konusu proje alanındaki AB uyum çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarının da katılmasını desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir uygulama yöntemidir. Bu çerçevede bir proje oluşturarak ortaklarımızla beraber Avrupa birliği ülkelerine giderek bu ülkelerdeki eğitim sistemi, Avrupa birliğinde toplumsal düzen ve sosyal yapılar incelenerek ülkemize döndük. Gezdiğimiz merkezlerden ve aldığımız seminerlerden elde ettiğimiz bilgileri hayatımızda uygulayarak yeni ufuklar açacağımıza inanıyorum. Ayrıca arta kalan zamanlarda ülkelerin tarihi ve turistik yerlerini gezerek yılsonunun stresini atmış olduk. Atalarımızın ulaştığı viyana kapılarını ve bıraktıkları izleri canlı olarak görerek bir kez daha ne kadar büyük işler yaptıklarını görmüş olduk” dedi.



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00