www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"İNSAN HAKLARI KONUSUNDA İSTENİLEN NOKTADA DEĞİLİZ"

CHP Bursa Milletvekili aday adayı Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye`nin insan hakları konusunda istenilen noktaya gelemediğini savundu.

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, tanıtım çalışmaları kapsamında önceki akşam CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek kendisi ve yapmak istedikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ÖNSEÇİMİN GÜZELLİKLERİNİ HER GÜN YAŞIYORUZ

Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Önseçimin vermiş olduğu güzellikleri her gün farklı farklı şekillerde yaşıyoruz. Bugün de daha önce merkez yoklamasında listede olan, şimdi de aday adayı olan arkadaşımız Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu ağırlıyoruz. Bugün ikinci misafirimiz. Sizlere kendilerini tanıtmaya geldiler. Oy istemeye geldiler” dedi.

16 YAŞINDA HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDI

CHP Bursa Milletvekili aday adayı Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, “Önseçimin vermiş olduğu bu güzel heyecanla, örgütle, üyelerimizle buluşmak gerçekten çok heyecan verici. Daha önce de siyaset alanında tecrübeliyiz fakat hep kendimizi halka, seçmenlere anlatmaya çalışıyorduk. İdeolojimizi, projelerimizi, ilkelerimizi, partimizi anlatmaya çalışıyorduk. Şimdi sizlere kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu biraz daha zormuş.” dedi.

"HUKUK HERKESE LAZIM"

Meslek hayatında özellikle insan hakları konusunda yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirten Kayışoğlu, “Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği’nin ortak bir projesinde eğitimci olarak görev alıp Türkiye’nin 10’dan fazla ilinde insan hakları eğitimcisi olarak avukatlara yönelik eğitim çalışmalarına katıldım. İnsan hakları konusunda ülkemiz istenilen bir noktaya gelebilmiş değil. Hele hele bu günlerde son yasa tasarısını da göz önünde bulundurduğumuzda biraz daha geriye gidiş söz konusu. 2010 yılında 60 avukatla partiye ilk toplu katılımı gerçekleştirdik. 2011 yılında genel merkezde parti okulunun eğitimcisi olarak Türkiye’nin birçok ilinde sandık eğitimi çalışmalarına katıldım. 2011 seçimleri için de yine aday adayı olarak başvurumu yapmıştım ve 16. sıradan milletvekili adayı olarak çalışma fırsatı buldum. Benim için büyük bir onurdu. 16. sırada olmak benim için hiç önemli değildi. Benim tek hedefim partimin iktidar olmasıdır, bunun için elimden geleni yapacağım."diye konuştu.

"BİZE DARBECİ DEDİLER"

"Önseçim kararı çıktıktan sonra, bu demokrasi şenliğinde ben de yerimi almak istedim"diyen Kayışoğlu, "Partide gençler olsun, kadınlar olsun yeni yüzler ön plana çıksın isteniyor. Ben de buna güvenerek yola çıktım. Bir kadın olarak, bir anne olarak, bir genç olarak, bir hukukçu olarak, bir insan hakları savunucusu olarak, toplumsal duyarlılık anlamında nerede bir sorun varsa orada bir eylemci olarak her zaman yerimi aldım bundan sonra da milletin bir vekili olarak yerimi almak istiyorum. Bu seçimde iktidar olacağımıza inanıyorum. Koşullar çok uygun. Bu her anlamda böyle; ekonomik anlamda, sosyal anlamda, özgürlükler anlamında, hukuki anlamda böyle. Her anlamda kendimizi anlatabileceğimiz, insanların da inanabileceği bir noktadayız. Bazen ikna edemiyoruz gibi geliyor, kendimizi eksik hissedebiliriz ama yaşadığımız tecrübeler bizi her zaman haklı çıkardı. Günü geldi bu ülkede hukuksuzluklar oldu, bunu hep konuştuk. Diğer siyasi görüşe sahip hukukçu arkadaşlarımızla da konuştuk; bir haksızlık, hukuksuzluk olduğunda, gece sabaha karşı insanların evleri basıldığında, ‘Bu işin siyasi yönü olmaz, siz hukukçusunuz ve hukukçu olarak bir hukuksuzluk varsa, buna karşı durmanız gerekir’ dedik. Siyasi baktıkları için bizi doğrulamadılar, ‘Siz darbeci misiniz? Onu mu savunuyorsunuz? Demokrasi geliyor’ dediler. Sonra bir gün geldi bir sabah onların da kapıları çalındı. Hukuk herkese lazımdır diye söylemiştik. Onlar da gördüler ki evet, hukuk herkese lazımmış."dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00