www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNTARF İçin Kuralar Çekildi

İNTARF İçin Kuralar Çekildi

2-5 Eylül tarihleri arasında bu yıl 7´ncisi gerçekleştirilecek olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) öncesi 21 mahalle muhtarı ile birlikte stant çekilişi yapıldı.

MODEF Fuarcılık binasında gerçekleştirilen kura çekimine Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve muhtarlar katılım gösterdiler.

 

FUARIN TANITIMI ÇOK ÖNEMLİ

Kura çekimi öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız Tarım Fuarının stantlarının çekilişini 21 kırsal mahalle muhtarımızla gerçekleştiriyoruz. Fuarın duyurusunda da bulunmak üzere bir araya geldik. İnegöl´ümüz çok bereketli bir şehirdir. Ekonomik anlamda, sanayi anlamında, mobilya anlamında çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Sadece bu değil, beraberinde şehrimizde bir turizm gerçeği var. Turizm ayrı bir başlık altında toplanıyor. Bunun yanı sıra bir de tarım alanımız var. Tarım başlığı sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bölgelerde sıkça rastlanan bir başlık değildir ama İnegöl´de ciddi bir tarım potansiyeli var. Bu yıl 7´ncisini düzenleyeceğimiz İNTARF için bir araya geldik. şehrimizdeki tarım faaliyetlerinin artırılması, elde edilen ürün çeşitliliğinin artırılması ve kalitelendirilmesi adına çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda çalışan vatandaşlarımıza destek olmak adına böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. MODEF, İTSO, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, muhtarlarımızın destek ve katkılarıyla, katılımcılarla bu sinerjiyi ortaya koymuş oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da MERPA alanında fuarımızı icra ediyorduk. Bu yıl da aynı yerde icra edeceğiz. Zaten bu fuar artık fuar takvimine işlenmiş resmi bir fuardır. Tüm katılımcılar da ziyaret edecek olanlar da bu tarihi takip ederek plan ve programlarını ajandalarına işlediler. İnşallah buradan fayda sağlarız. Burada bazı ödül ve teşvikler veriyoruz. En iyi ürün anlamında meyvecilik dalında ödüller verdik. Bu sene de buna devam edeceğiz. En kaliteli domates anlamında da bir destek verilecek. Fuarların tanıtımı çok önemlidir. Bu fuarın da gerçekleşmesi neticesinde tarımla uğraşan tüm kesimlerin bu işten fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bunun geliştirilmesi adına bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yapacağımız fuar şehrimize hayırlar getirsin" dedi.

 

İNEGÖL TARIMI DÜNYAYA DUYURULACAK

İTSO Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, "2-5 Eylül tarihleri arasında 7´nci Tarım Fuarımızı düzenleyeceğiz. Şirketimiz son yıllarda farklı kurumlarla birlikte Tarım Fuarını hayata geçiriyor. İnegöl´de nasıl mobilya sektörüyle ilgili başarılı fuarlar ortaya koyuyorsak Tarım Fuarı da bizim için o kadar önemli bir organizasyondur. Bu sene 7´ncisini düzenleyeceğimiz fuarla İnegöl tarım sektörünü yurtiçi ve yurtdışı ile buluşturmuş olacağız. Bu manada katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.  Hem sanayi hem de tarım şehriyiz. Sanayiden sonra tarım sektörü bizim için vazgeçilmezdir. Bu bağlamda bizler fuar şirketi olarak Belediyemiz, Tarım müdürlüklerimizle birlikte birçok değişik ilden ziyaretçi misafir edeceğiz. Bunun yanında yurtdışından da 25-30 firmaya yakın ziyaretçiyi 2-5 Eylül tarihlerinde İnegöl´de ağırlayacağız, İnegöl çiftçimiz ve tarımcılarımızla buluşturacağız. Yapacağımız fuar tarım sektöründe iştigal eden vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

"YA VARIZ YA YOKUZ"

Son olarak konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "7´ncisini düzenlediğimiz Tarım Fuarı, özellikle bu sene çok önemli.  Bu sene çok daha dikkatli çalışmalıyız. Ya varız ya yokuz noktasındayız. Çok gayret etmeliyiz. Ziraat Odamız olarak İnegöl çiftçilerini buraya taşımakla birlikte bize verilen bütçe dahilinde 227 ilçemizdeki Ziraat Odası Başkanımızı buraya davet edeceğiz. Davetiyelerini göndereceğiz. Önceki fuarlarda da kendilerini davet ettik, akın akın geldiler. Biz bunu yaparken İnegöllüyü bu fuara çekemedik. En büyük sıkıntımız bu oldu. Bu manada tüm muhtarlarımıza, kooperatif başkanlarımıza ve tüm İnegöllülere çok büyük görev düştüğü kanaatindeyim. 3 gün işimizi bırakıp bu fuar için çabalayalım. Arkadaşlarımız güzel çalışıyorlar, köylerimizin stantları güzel, makine ve ekipmanla ilgili ürünler güzel bir şekilde sergileniyor. Biz bu fuara bir ivme kazandırmak için çalışıyoruz. Tüm İnegöllülerin yardımını istiyoruz. Yardım edin, ödüllendirin ki bu alanda çalışan arkadaşlarımız daha da gayretlensinler. Herkese büyük bir görev düşüyor" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından 21 mahalle muhtarı ile birlikte fuarda yer alan stantların çekilişleri yapıldı.



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36