www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?IRKLARIN BİR ÖNEMİ YOK?

   ?IRKLARIN BİR ÖNEMİ YOK?

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, ırkların bir önemi olmadığını belirterek, ?Önemli olan tek şey bir bayrak altında kardeşçe yaşamaktır. Seçimler sona erdi ve seçim hırsını bir kenara bırakıp kardeşliğimizi pekiştir

 

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, 1 Kasım Genel Seçimleri sonucunda oluşan tablo ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

BİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYEN TARAF AK PARTİ OLDU

Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Lekesizyiğit, ?Öncelikle seçimin milletimize, devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Seçim sürecine girilmeden AK Parti´yi destekleyeceğimizi söylemiştik. Roman vatandaşlar olarak bizlere söz hakkı veren, bizi ötekileştirmeden 2. sınıf vatandaş durumuna çekmeyen AK Parti olmuştu. Bunun yanında Roman açılımı ile bizlerin daha da sosyalleşip halk içinde söz sahibi olmamızı isteyen partiydi. Söylenecek çok söz var ama geçtiğimiz gün yapılan seçimlerin ardından çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum? dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK ORTAMI SAĞLANMALI

?Gün birlikte ve beraberlik gündür?diyerek konuşmasını sürdüren Lekesizyiğit, ?Seçim sathı artık sonra erdi. Her vatandaş eleştiri yapabilir veya oy verdiği partiyi her yerde söyleyebilir. Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz; başka partili insanlara saygı duymasıdır. Artık birlik ve beraberlik ortamı sağlanmalıdır. Siyasi görüşleri bir kenara bırakıp birlik ve beraberliğimizi ön plana çıkarmamız gerekiyor? şeklinde konuştu.

 

ŞEHİT HABERİ DUYMAK İSTEMİYORUZ

Şehit haberini duymak istemediklerini belirten Lekesizyiğit, ?Bildiğiniz üzere seçim sathında birçok şehit haberleri ile sarsıldık. Artık şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz. Kardeşçe kalleşlerin karşısında bir olmalıyız. Bu ülke hepimizin ve hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız? diye konuştu.

 

?IRKLARIN BİR ÖNEMİ YOK?

Irkların bir anlamı olmadığını belirten Lekesizyiğit, ?Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz, Çerkez ile daha zenginiz biz. Irkların bir önemi yok. Önemli olan tek şey bir bayrak altında kardeşçe yaşamaktır. Seçimler sona erdi ve seçim hırsını bir kenara bırakıp kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz?ifadelerini kullandı.

 

ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

Lekesizyiğit, ?Ben tekrar seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19