www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsaören rekora gidiyor

İsaören rekora gidiyor

İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, verimliliğine bakıldığında bu yıl 4 bin 500 tona varan üretimin söz konusu olabileceğini belirterek bunun bir rekor olduğunu ifade etti.

Ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, ?Geçen yıl fiyatlar düşük olmasına rağmen meyvecilikten memnun kaldık. Geçen yıl İsaören´de 3 bin ile 3 bin 500 ton civarında şeftali üretimi sağladık.Bu yılda şuana kadar olan izlenimlerimize bakarsak geçen yıldan daha iyi olacak gibi duruyor. Bu sene beklentimiz 4 bin ile 4 bin 500 ton civarında. Geçen yıla oranla yüzde 30 gibi bir artış söz konusu.?

 

REKOR BEKLİYORUZ

?Bu yıl herhangi bir afat yaşamazsak bir rekor bekliyoruz. Aynı şekilde fiyatlarda da beklentimiz biraz yüksek. Geçen yıl 1 lira ile 80 kuruş arasında şeftali verdik. Maliyete baktığımızda kafa kafaya olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıl çok fazla kârımız olmadı. Bu sene güzel bir piyasa olmasını temenni ediyoruz.?

 

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNDÜRÜYORUZ

?Bu yıl Haziran´ın 15´inden sonra ancak ürünümüzü çıkarırız. Seçimlerde o zamana bitmiş olur.Bizi çok etkilemeyeceğini umuyoruz. 1,80 veya 2 liradan aşağı düşmemesi gerekiyor.Normal şartlarda şeftalinin maliyet nedeniyle 2 liradan aşağı düşmemesi gerekiyor.  Köyümüze ait ortalama 4 bin 500 dönüm arazimiz var.Bu arazinin 3 bin dönümü susuz. Taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Bizim bu konuda 3 yıldır beklentimiz var.Mağduriyetimizi gidermek adına su kaynakları bulunmasını istiyoruz. Köyümüzde sulama kooperatifi var.O sulama kooperatifi aracılığıyla gerekli mercilere başvurumuzu yaptık.  Bizim esas isteğimiz köyümüzden geçen derenin suyunu yukarda bir yerde depolamak ve akar bir vaziyette bu sudan faydalanmaktır. Bu projeler yüksek maliyetli projeler, bunları bizim karşılama şansımız yok. Bu konuda devletin bize katkı vermesi gerekiyor. Bunları devlet yapıyor bizde kullanırken bunun bedelini ödemeyi kabul ediyoruz. Sulamaya geçersek eğer biz burada ürettiğimiz malın tonajı da kalitelide bir anlamda artmış olacak. İşçiliğimizi katmadığımız zaman bizim meyve kilosu başına maliyet fiyatımız bir lirayı buluyor. Susuz bahçeden 10 ton mal alırken sulanan bahçeden 13 ton mal alırsın, buda suyun önemini ortaya koyuyor. Böylece maliyeti kurtarma şansımız oluyor? ifadelerini kullandı. 

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

lu yaşayacak bir Türkiye diliyorum.  Bizi kabul ettiğiniz içinde hepinize Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı adına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00