www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?İşinin ehli insanlarla çalışacağız?

?İşinin ehli insanlarla çalışacağız?

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, ?iş başına geldiğimizde işi yandaşa değil, ehline vereceğiz. Vatandaşın hakkını yedirmeyeceğiz, rüşvet almayacağız, adam kayırmayacağız, israfa geçit vermeyeceğiz.?dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, Süleymaniye Mahallesi esnafını ve Cumartesi Pazarı´ndaki pazarcıları ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Eroğlu ardından davet üzerine, Sevdam Cerrah Köyüm Derneği´nin kadın üyeleri tarafından düzenlenen programa katılarak Cerrahlı kadınların dertlerini dinledi.  

?BİZİM EN TEMEL İLKEMİZ İSTİŞAREDİR?

Süleymaniye Mahallesi esnafı ve Cumartesi Pazarı esnafıyla bir araya gelen Eroğlu, esnafların dertlerini dinleyerek, ?Bizim en temel ilkemiz istişaredir. Bizim siyasi anlayışımızda istişare etmeden karar almanın yeri ve hükmü yoktur. Çünkü; istişare etmeden doğru karar alınamaz. Bizler sizlerin anlattığı problemleri şimdilik tek tek not alıyoruz. 1 Nisan sabahından sonra da bu problemleri Allah´ın izniyle, size söz verdiğimiz gibi tek tek çözeceğiz. Şimdi bana soruyorsunuz peki nasıl bu problemleri çözeceksiniz diye? Kıymetli büyüklerim, kardeşlerim çözüm basit; yandaşlarla değil, işinin ehli güzel ahlak sahibi insanlarla çalışarak çözeceğiz. Biz iş başına geldiğimiz zaman işi yandaşa değil, ehline vereceğiz. Vatandaşın hakkını yedirmeyeceğiz, rüşvet almayacağız, adam kayırmayacağız, israfa geçit vermeyeceğiz. İnşallah 31 Mart´tan sonra İnegöl´e, Saadet güneşi doğacak ve insanları ötekileştirmeden ısıtıp aydınlatacak? dedi.

?TEMEL İHTİYAÇLAR TEMEL SORUNLARA DÖNÜŞMÜŞ?

Katıldığı programda, Cerrahlı kadınların dertlerini dinleyen Eroğlu, ?Cerrahlı kadın kardeşlerimiz bizlere, Cerrah Mahallesi´nde MOBESE kameralarının olmaması, ulaşım hatlarının yetersiz ve uzun olması, altyapı sorunları, köylü pazarının olmaması gibi problemlerden bahsettiler. Değerli kadın kardeşlerim, emin olabilirsiniz ki bu söylediklerinizin hepsini not aldık ama çözmemiz için desteklerinize ihtiyacımız var. Mevcut yönetimin akıl almaz hizmet anlayışı merkezi sayılabilecek bir mahalleyi mobese kamerası gibi bir temel hizmetten mahrum bırakmıştır. Gördüğünüz gibi basit sayılabilecek temel ihtiyaçlar, temel sorunlara dönüşmüş. Milli Görüş belediyecilik anlayışına fırsat verirseniz, bu sorunlarınızı birer birer çözeceğiz inşallah? dedi.

?KADINLARI KAPİTALİST İŞ HAYATININ ZORLU ÇALIŞMA ŞARTLARINDAN KURTARMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR?

Eroğlu,? Peki biz İnegöl´de kadınlarımız için ne yapabiliriz. Bu konuyla ilgili öncelikli amacımız, kadınlarımızın fıtratına uygun olarak hak ettikleri sosyal, ekonomik konumlarda bulunmalarını temin etmektir. Özellikle içinden çıkılmaz hale gelen ekonomik sıkıntılar sebebiyle ailesinin geçimine bir şekilde katkı sunmak isteyen kadınlarımıza, fıtratlarına uygun iş alanları oluşturmak, kapitalist iş hayatının zorlu şartlarından kurtarmak asli vazifemizdir. Bu anlamda özellikle kadınlarımızın el becerilerine yönelik, pratik ve doğrudan ekonomik kazanç sağlayacakları bir sistem üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Kadınlarımızın ya evlerinde ya da bunun için özel tahsis edilmiş belediyeye ait yerlerde istihdam edilerek üretime doğrudan katkı sunmalarını amaçlıyoruz.?

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00