www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İstaş Kentaş´lı Velilerden Kızılay´a Kan Bağışı

İstaş Kentaş´lı Velilerden Kızılay´a Kan Bağışı

İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulu ile Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliğinde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına, öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Dün saat 10.00´da başlayan ve saat 17.00´ye kadar süren kan bağışı kampanyasıyla ilgili bilgi veren İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, okul olarak sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesini daha hayata geçirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimizin katılımıyla, Kızılay´ın işbirliğiyle bugün Kan Bağışı Kampanyası düzenliyoruz. Öğrencilerimiz ailelerini, komşularını, akrabalarını kan bağışı yapmaları konusunda ikna ederek, okula getirdiler. Çocukların, başkalarına yardımcı olmasını sağlamak adına böyle bir kampanya düzenledik. Öncelikle düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bu kampanyada öğrencilerimize önemli görevler düştü. İnsan hayatı için kan son derece önemlidir. Yetişkin bir insanın vücudunda yaklaşık beş litre kan vardır. İnsan bu kanın yarısını kaybederse, hayatı tehlikeye girer. 3´te 2´sini kaybederse yaşayamaz. İnsanın yaşayabilmesi için kan dediğimiz kırmızı sıvı hayatın olmazsa olmazıdır. Vücuda kan verilmediği zaman vücut tehlikeye girer ve ölebilir" dedi.

Kanın tek kaynağının insan olduğunu ifade eden Orhan Erdoğan, "Şu anki teknoloji ile kanın yerini tutacak bir sıvı yapmak oldukça zor. Dünyanın çeşitli yerlerinde suni kan yapma çalışmaları sürmektedir. Bir kaç denemeler yapılmıştır. Fakat insandan alınan kan kadar henüz güvenli değildir. Şu an için bildiğimiz tek şey, kanın tek bir kaynağı var. O da insandır. Yani sizler ve bizleriz. Onun için sağlıklı olan bir insanın belirli aralıklarla kontrollü bir şekilde kan vermesi, hem kendi sağlığı için faydalı hem de başka canların kurtulmasına vesile olacaktır. İhtiyacı olan bir insana yardım etmek kadar güzel bir duygu yoktur. Hele birde vücudumuzdan bir parçayı vererek yapılacak yardımın insana verdiği huzur ve mutluluğu tarif etmek mümkün değildir. İşte bu huzur ve mutluluğu pek çok insanın tatması için kan bağışı kampanyası düzenledik. İnşallah kampanyamız amacına ulaşmıştır. Bu kampanyanın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

Öğrenci velileri tarafından bağışlanan 58 ünite kan ve 18 kök hücre örneği, Bursa Kızılay Kan Merkezin de görevli doktor ve hemşireler tarafından okulun çok amaçlı salonunda alındı.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71