www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kaçak kömür engellenmeli

Kaçak kömür engellenmeli

İnegöl Kömürcüler Odası Başkanı Ziya Turan, yasak olmasına rağmen farklı yollarla şehrimize sokulan Tunçbilek kömürünün bu yıl da aynı yollarla sokulmaya çalışılacağını belirterek yetkililere uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Kömürcüler Odası Başkanı Ziya Turan, ?İnegöl´ümüzün kömür ihtiyacını karşılamak için tüm kömürcü arkadaşlarım depolarına kömür getirdiler fakat doların yükselmesinden dolayıithal kömürde bir yükseklik söz konusu. 1400-1500 TL arasında ithalin cevizi gidiyor, 1700 liraya kadar da portakalı gidecek. Bugünkü kurda fiyatlar böyle. İnegöl´den bir ricam var, yerli Soma Kısrakdere kömürüne talep göstersinler. Yerli kömürümüzün kalorisi 4500-5000 arasındadır. Kükürt oranı 1,5´tur. Bu Türkiye genelindeki en güzel kükürt oranına sahip olan kömürdür. Tunçbilek kömüründe kömür oranı yüksek, bunu engelleyemedik, üzerine gidiyoruz. İnegöl´de hava kirliliğimiz çok. Belediyeden, Jandarmadan, polisten Tunçbilek yolunu kontrole alıp birkaç arabayı bağlamalarını istiyoruz. Bu şekilde kaçağı ve haksızlığı önlemiş oluruz. Yetkilileri uyarıyoruz ama ne yazık ki yıllardır bunu söylememize rağmen kaçak kömür yine İnegöl´e giriyor ve havamızı kirletiyor. Fiyatların yarı yarıya fark etmesi vatandaşı cazip ediyor. Benim gibi esnafa Tunçbilek kömürü yasak ama ne yazık ki fabrikaya, işyerine veya evine bir şekilde getiriyorlar. Tunçbilek, Tavşanlı ve Domaniç´ten İnegöl´e kömür getirenler rahat rahat bunu yakıyorlar. Önlememiz lazım, İnegöl bizim, çocuklarımızın temiz havaya ihtiyacı var. Bir şekilde önlememiz lazım. Yetkilileri yine uyarıyoruz, seçim için değil gelecek için İnegöl bize lazım? dedi.

DOLAR ÜZERİNDEN FİYAT VEREBİLİYORUZ

Fiyatların dolar üzerinden verildiğini belirten Turan, ?Fiyat her gün değişiyor. TL olarak verdiğimizde sürekli fiyatlar oynadı, 3-4 gündür dolar üzerinden fiyat veriyoruz. 235 dolar diyoruz, döviz karşılığı ne olursa oluyor. Diğer türlü her gün fiyatı değiştirmek zorunda kalıyoruz? diye konuştu.

SATIŞLAR AZALDI

Vatandaşların artık eskisi kadar tonajla kömür alamadığını belirten Turan, ?Parayı bağlayamıyorlar. 500-750 kilo kadar alabiliyorlar. Şuana kadar bir kıpırtı da yok. En fazla 5-6 kişiye kömür verebildik. Onlar da yıllardır alışkanlığı olan, kışlığını kıyıya koyan vatandaşlarımızdır. Burada ekseri kar yağmadan kimse kömüre oduna bakmıyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29